Dolar 32,5598
%0.06
Euro 34,8742
%0.13
Altın 2.439,970
%0.69
Bist-100 9.723,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MYK üyesi Güven’den istifalara tepki: Küçük hesaplar peşinde değiliz

MYK üyesi Güven’den istifalara tepki: Küçük hesaplar peşinde değiliz

Memleket Partisi'nde Genel Merkez düzeyinde 6 ismin ve İzmir örgütünden de 4 ismin istifa etmesinin ardından istifaları Egepostası’na değerlendiren Memleket PArtisi MYK üyesi Asuman Ali Güven, partisinden istifa etmek gibi bir düşüncesi olmadığını söyledi. İstifaların gerekçesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Güven, “Ankara’dan istifa eden arkadaşlarımızla mücadele anlayışımız ve çizgimiz farklı. Biz Muharrem İnce önderliğinde siyaset yapan ve mücadele eden arkadaşlar, Türkiye'yi yönetme ve değiştirme iddiasındayız. Küçük hesaplar peşinde değiliz. Büyük düşünüyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.06.2022 - 17:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz yıl Muharrem İnce önderliğinde kurulan Memleket Partisi'nde Genel Merkez düzeyinde yaşanan istifaların ardından İzmir’den de 4 partili istifa ettiklerini duyurdular. 

Memleket Partisi'nde Genel Başkan Muharrem İnce’yle fikir ayrılığına düşen,  Genel Sekreter Prof. Dr. Hakkı Akalın, Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, Parti Meclisi-Danışma Kurulu Üyesi ve Memleket Partisi Kurucu Üyesi Meryem Şengül Kala, MYK Üyesi ve Parti Genel Saymanı Serkan Ufuk Akgün, MYK Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu ve Parti Meclisi-Memleket Partisi Kurucu Üyesi Dr. Oğuz Giray yer aldı.

Genel Merkez düzeyinde yapılan istifaların ardından partinin İzmir örgütünde görev yapan ve daha önce CHP’de de önemli görevlerde bulunan Sumru Karaer, Ersin Güngör, Seyyare Şar Öztürk, Mustafa Ülkü Caner de Memleket Partisi’nden istifa ettiler.

GÜVEN’DEN İLK AÇIKLAMA

İzmir’den istifa eden isimlerin daha önce CHP’de siyaset yapmaları dikkat çekerken CHP'den istifa ederek Memleket Partisi’nde siyaset yapmaya başlayan Memleket PAartisi MYK üyesi Asuman Ali Güven'in istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu.

İstifalara ilişkin Egepostası’na konuşan Güven, iktidar mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

“KESİNLİKLE İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Partisinden istifa etmeyi düşünmediğini ifade eden Güven, “Ben eleştirilere katılmıyorum. Haksız buluyorum. Haksız eleştirilerdir, gerçekçi değildir. Ben kesinlikle istifa etmeyi düşünmüyorum. Memleket Partisi’nde Muharrem İnce önderliğinde çalışmalarımız devam edecek. Benim adıma hiçbir problem yok” dedi.

İzmir’den 4 ismin istifa etmesini de değerlendiren Güven, “İzmir’de istifa eden arkadaşlarımız üye arkadaşlarımız zaten, yönetici değiller. Üye istifaları her zaman olabiliyor” diye konuştu.

“BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUZ”

Genel Merkez düzeyinde yaşanan istifalara gösterilen ‘fikir ayrılığı’ gerekçesini de yorumlayan Güven, küçük hedefler peşinde koşmadıklarını belirtti ve “Partide fikir ayrılığı diye köklü bir şey yok. Ankara’dan istifa eden arkadaşlarımızla mücadele anlayışımız ve çizgimiz farklı. Biz Muharrem İnce önderliğinde siyaset yapan ve mücadele eden arkadaşlar, Türkiye'yi yönetme ve değiştirme iddiasındayız. Küçük hesaplar peşinde değiliz. Büyük düşünüyoruz. Ülkemizi yönetmeye talibiz. Ülkenin yaşadığı gerçeklerden kurtulmasını, yaşanan sıkıntılara bir çözüm bulunması için biz bu partiyi kurduk. Amacımız da memleketimiz ve halkımız için sonuna kadar mücadele etmek, ülkenin çıkarlarını korumak. Bu anlamda mücadele ediyoruz Atatürk çizgisinde. Bizim kavgamız bu. Ama tabii arkadaşların farklı siyasi tercihleri olabiliyor, farklı yönlerde tercih yapabiliyorlar. Bunlar onların en doğal hakkı. Ama biz yolumuzda devam edşyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.