Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mustafa Sarıgül: Miçotakis akıllı olsun. Türk insanının sabrını zorlamasın

Mustafa Sarıgül: Miçotakis akıllı olsun. Türk insanının sabrını zorlamasın

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Edirne’den Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e seslendi. Sarıgül, "Miçotakis şunu bilsin ki, yüz sene önce İzmir’de dedelerine, atalarına gerekli mesajı verdik. 100 sene öncesine baksın ve Miçotakis akıllı olsun. Türk insanının sabrını zorlamasın" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2022 - 23:40

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, bugün Edirne’de bir otelde basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, TDP Genel Başkan Yardımcısı Şefika Keskin’in partisinin Gölge Milli Eğitim Bakanı olduğunu belirtti. Mülteci sorununa da değinen Sarıgül, "Büyük sıkıntılar var. Her sene bir buçuk milyon maalesef Afganlı, Suriyeli çocuk dünyaya geliyor. İleride büyük bir sosyal patlama olacak. O nedenle 30 tane NATO üyesi ülkeye çağrıda bulunuyorum. 8 buçuk milyon mülteciyi nüfuslarınız oranında Avrupa Birliği ülkelerine almanız lazım" ifadelerini kullandı.

"TÜRK İNSANININ SABRINI ZORLAMASIN"

Mustafa Sarıgül şunları söyledi:

"Miçotakis’in babası, Yunanistan’da darbe olduğu zaman geldi Türkiye’ye sığındı. Biz Miçotakis’e gerekli cevabı Yunanistan’ın başkenti Atina’da Atina Parlamentosunun önünde genel sekreterimizle birlikte onurla ve gururla, korkmadan, çekinmeden Türk Bayrağı’nı açarak Miçotakis’e dedik ki, ‘Ey Miçotakis, Amerika’ya güvenme. Türkiye’yle dost olmaya çalış. Ey Miçotakis, biz sana barış elini uzatıyoruz. Sen bize yumruğunu sıkıyorsun. Ey Miçotakis, şunu bil ki; Amerika’da ayıdan post, Amerika’dan dost olmaz. Miçotakis, Amerika’yı bırak Türkiye’yle dost olmak senin hayrınadır. Miçotakis şunu bilsin ki, yüz sene önce İzmir’de dedelerine, atalarına gerekli mesajı verdik. 100 sene öncesine baksın ve Miçotakis, akıllı olsun. Türk insanının sabrını zorlamasın."

FUTBOLDA YABANCILARI ELEŞTİRDİ: “600 MİLYON DOLAR ÜZERİNDE PARAYI BİZ BOŞA ATMIŞIZ"

Süper Lig’de mücadele veren takımlarda yabancı uyruklu sporcuların sayısının çok fazla olduğunu ifade eden Sarıgül, "Çok üzülüyorum, bunun için… Eskiden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş takımını ezbere sayardık. Şu anda kimse takımını sayamıyor.  Çünkü sahaya bakıyorsunuz ki, sahada komple yabancılar var. Biz, ‘Sporda ekonomik milliyetçilik’ diyoruz. 8 tane Türk evladı oynamalı, 3 tane yabancı oynamalı. O yabancılarda Alex gibi Hacı gibi, Beşiktaş’a gelen Quaresma gibi kaliteli yabancılar olmalı. Son 1,5 yılda 200’ün üzerinde yabancı oyuncu gelmiş, 600 milyon dolar üzerinde parayı biz boşa atmışız" dedi.

"KALLEŞ OLAN AMERİKA’DIR"

Sarıgül, Türkiye’deki yabancı göçmenler hakkında da şöyle konuştu:

"Büyük sıkıntılar var. Her sene bir buçuk milyon maalesef Afganlı, Suriyeli çocuk dünyaya geliyor. İleride büyük bir sosyal patlama olacak. O nedenle 30 tane NATO üyesi ülkeye çağrıda bulunuyorum. 8 buçuk milyon mülteciyi nüfuslarınız oranında Avrupa Birliği ülkelerine almanız lazım. Ukrayna’dan gelen sarı saçlı mavi gözlü Hristiyan kökenlileri aldınız. O zaman bizde bulunan 8 buçuk milyon mülteciyi de Avrupa Birliği kendi ülkelerine almakla mükelleftir. Türkiye Değişim Partisi iktidarında Avrupa 8 buçuk milyon mülteciyi Türkiye topraklarına bırakarak asla rahat edemez. Buna da kesinlikle izin vermem. Bunu doğrusu Finlandiya ile İsveç NATO’ya girmek istiyorsa o zaman Türkiye’nin şartlarını kabul edecek. Bizim şartımız da 8 buçuk milyon mülteci Avrupa Birliği ülkelerine eşit olarak dağılmalı. Yarın komşu ülkelerin birinde bir problem olduysa 6 buçuk milyon daha gelirse biz ne yapacağız. Biz bu insanları davet etmedik onlar kendiliğinden geldi buraya. O nedenle Rusya savaşından kaçan Ukraynalılara savaş açtınız bunlara da kucak açacaksınız. Sınırlarımızda olan olaylar, Mehmetçiğimize yapılan saldırıları kınıyorum. Allah’ım Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun ama unutmayın ki, bu saldırıları yapan o bölgedeki Kürt vatandaşlarımız değildir. Kürt ve Türk yurttaşlarım kardeştir. Kalleş olan Amerika’dır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.