Dolar 32,5149
%0.09
Euro 34,9775
%0.02
Altın 2.439,850
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Musa Çam’dan adaylık ve ön seçim açıklaması

Musa Çam’dan adaylık ve ön seçim açıklaması

CHP 24.25.26. Dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, Büyük İzmir TV’de yayınlanan ‘Birol Soylu ile 10. Köy’ programında milletvekilliği adaylığını açıkladı. Çam açıklamasında ’Ön seçimde milletin vekilini milletin seçmesi gerekir. Bizim partimizin tüzüğünde de ön seçim esastır. Biz partide demokrasi, Türkiye’de demokrasi diyoruz. Ben 28.dönem milletvekilleri seçimlerinde adayım’’ ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 30.09.2022 - 16:19

EGEPOSTASI- CHP 24.25.26. Dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 'Birol Soylu ile 10. Köy' programına konuk oldu.

Gündeme dair çarpıcı açıklamalar yapan Musa Çam ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi anlatarak, "Sürekli sahadayım. İnsanlar pazara gidip önce fiyatlara bakıyor. En ucuzunu tespit etmeye çalışıyor ve alacağı tezgaha gidip yarım kilo anca alabiliyor. Hem esnaf hem tüketici açısından çok zor bir dönemdeyiz. Özellikle kış aylarında sonuçları çok daha ağır olacak. İş insanlarıyla sık sık konuşuyorum, onları arayıp iş arayanları yönlendirirdik. Artık aradığımda bana ‘Vekilim kusura bakma küçülüyoruz ya da işletmemizi kapatıyoruz’ gibi geri dönüşler alıyoruz. Ben iş arayan bvatandaşlara cevap verirken çok zor durumda kalıyorum. Tablo kötü ama esneyi karatmamak gerekiyor. Bir İranlı’nın Suriyeli’nin, Pakistanlı’nın geleceği bir Türkiye var ama bizim gideceğimiz başka Türkiye yok." dedi. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sunduğu vaatlerin ardından iktidar cephesinden sorunların çözümüne ilişkin adımlar atılmasına değinen Çam, "Genel Başkanımız vatandaşın nabzını tutuyor. Başkanımız sürekli görüş ve önerilerini dile getiriyor. Vatandaşta beklenti içerisinde. hem yaklaşan seçimler hem de bu talepler çok insani talepler. İnsanlar büyük sıkıntı içerisinde ve bunlarin çözülmesi gerekiyor. Genel Başkanımız bunu dile getirince hemen atlayıp, onu yerine getiriyor. Bunlar seçime dönük ve vatandaşın yıllardır beklediği şeyler. Biz bu sorunları meclise gitrdiğimizde bizim önergelerimizi reddettiler, onlar bu sorunları seçim öncesi çözerek oradan kendilerine siyasi artı yazmak istiyorlar" ifadelerini kullandı. 

"Bu seçim kader seçimi" 

2023 seçimlerinin önemine değinen Çam, "2018 yılından beri bu iş çığrından çıktı. Önemli nedeni parlamentonun devre dışı bırakılması. 2017 yılında yapılan referandum ile  Cumhurbaşkanı hükümet sistemine geçildi. Tek adam rejimi ucube bir sistem. Bugün Cumhurbaşkanı’nın çıkardığı kararnameleri denetleyecek bir organ maalesef yok. Piyasaların bu kadar kötü olması bu sisatmeden kaynaklı. 2023 seçimlerinde yapılacak olan seçim kimin Cumhurbaşkanı, kimin milletvekili olacağından çok Türkiye’ye ne olacak seçimidir. Bu seçim bir kader seçimi. 85 milyon insanın kaderi 1 kişiye mi yoksa 600 milletvekiline mi teslim edilecek" dedi. 

"Masada sol parti eksikliği var"

6’lı Masa'ya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Musa Çam, ‘’Bu sistem siyasi partilerin ittifak yapmasını mecbur kılıyor. Sayın Genel Başkanımızın uzun bir süredir büyük çaba sarf ettiği o 6’lı masa bugün faaliyetlerini sürdürüyor. Burada önemli mesele kimin adaylığından çok seçim sürecinde yürünecek yolun iyi tasarlanmasıdır. Seçim manifestosu, söylem davranış dahil olmak üzere bunların hepsinin konuşulması ve ortak dilin oluşturulması gerekecek. Masada sol parti eksikliği var’’ dedi. 

"Ekranı görünce coşmamalıyız!"

6'lı Masa'nın ve parti yöneticilerinin hitaplarına dikkat etmesi gerektiğine değinen Çam, ‘’İYİ Parti’nin seçime girmesi noktasında CHP büyük fedakarlıklar yaptı.  Onlarda 2019 yılındaki yerel seçimlerde katkı koydular.  Ben genel olarak hem 6’lı masa liderleri hemde onların altında bulunan yöneticiler açıklamalarımıza ve hitaplarımıza dikkat etmeliyiz. Biz ekranı, mikrafonu görünce bir anda coşmamalıyız. Zaman zaman ölçü kaçıran ve sıkıntı yaratıp, bizi zor durumda bırakcak ve en önemlisi ülkeyi zor durumda bırakacak söylemlerde bulunmamalıyız. Masanın dağılması halinde bedeli Türkiye ödeyecek. Hepimizin açıklamalarına ve basına verilen görüntülere dikkat etmesi çok önemli.  Cumhur İttifakı bu masanın dağılması için elinden gelenleri yapmaya devam edecekler.  İYİ Parti oyunu yükseltsin isteriz. Türkiye’de yüzde 14 oy alırsa bu Ege’de yüzde 18’dir. 9 ay sonra bu berberlik devam etmelidir. Parlamenter sisteme geri döneceğiz. Pazar günü bütün beyannemeler açıklanmış olacak . Sadece cumhurbaşkanı aday ismi kalacak açıklanmayan. Bu ittifak 1.5-2 yılı bulacak bir dönemdir. Bu ittifakı bozamazsınız’’ dedi. 

‘’Erdoğan’ın cemevleri ziyaretleri seçim propagandası’’ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde cemevlerine yaptığı ziyaretleri seçim propagandası olarak değerlendiren Çam, ‘’Bu ülkede sadece aleviler değil, bu ülkede yaşayan farklı inanç grupları var. Bizim ülkemizde baştan alevi yurttaşlarımız olmak üzere bir çok inanç grupları yok sayıldılar, yakıldılar, görmezden gelindiler. Şimdi oy devşirme olarak bakarak cemevleri ziyaret ediliyor. Ben vekilliğim döneminde önerge verdim hepsini reddettiler. Sadece seçimden önce alevilerin hatırlanması şık değil. Alevi yurttaşlarımız çok inançlıi, kararlı olduğunu biliyoruz’’ dedi. 

28. dönem için adaylığını açıkladı! 

Siyasi partilerimizde demokrasi eksikliği olduğunu vurgulayan Çam, ‘’Ön seçimde milletin vekilini milletin seçmesi gerekir. Bizim partimizin tüzüğünde de ön seçim esastır. Biz partide demokrasi, Türkiye’de demokrasi diyoruz.  Ben 28.dönem milletvekilleri seçimlerinde adayım. Ön seçim için büyük bir çaba sarf edeceğim. Genel Bakanımızın bu konuda açıklamaları var. Başkanımıza ön seçim olmasın diye söyleyen arkadailarımız var, ayıp ediyorlar. Bu seçim Türkiye açısından dönüm noktasıdır. Bizim yanlış yapma lüksümüz yok.  Önümüzdeki yıl partimizin 100. yılı bu 2. yüzyıla giderken parti içi demokrasiyi kollamamız gerekiyor’’ ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.