Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Murat Bakan ile Bakan Soylu arasında 'Trol ordusu' tartışması

Murat Bakan ile Bakan Soylu arasında 'Trol ordusu' tartışması

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, "Trol ordusuyla ilgili de soru önergesi vermiştim, ona da cevap ver" dedi. Soylu, "Çünkü orası çözdü FETÖ'nün ne olduğunu" diye yanıt verdi. Murat Bakan, Soylu'ya, "Sen, akraban var mı 500 kişinin içinde, söyle" diye sordu.

  • Ege Postası
  • 18.11.2022 - 23:08

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD’ın bütçeleri görüşülüyor.

Komisyonda söz alan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Süleyman Soylu’ya polis intiharlarını ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun polis intiharlarıyla ilgili raporunu anımsattı. Murat Bakan, “Bunlar intihar değil cinayet, cinayetin faili de sizsiniz” dedi.

Bakan Soylu, Murat Bakan’a, “FETÖ’cülerin ağzıyla… Tam bir FETÖ ağızlısın” diye tepki gösterdi. Murat Bakan da Soylu’ya şöyle yanıt verdi:

“Ben asker çocuğuyum, askerin ve polisin içinde büyüdüm. Senin gibi kabadayıların içinde büyümedim. Başpolislerin komiser yardımcısı olması lazım. FETÖ gittiğinde bu teşkilatın yükünü onlar çekti. Şu an polisleri ikiye bölüyorsunuz, resmi-sivil polis diye. Jandarma teşkilatındaki Kurtoğlu-Menzil yapılanmasını anlat. Yukarıda, komuta kademesinde Kurtoğlu, aşağıda Menzil yapılanması. FETÖ’cüler Menzil’in içinde nasıl saklanıyorlar, onu anlat. Polis intiharlarının dışında, 3600 ek göstergede ortaokul, lise mezunu polisleri niye ayırdın, onu anlat. Bunlar emekliliğinin son günlerinde refah içinde yaşayacakları durumda… Boş konuşma burada. Cevap vereceksen konuya cevap vereceksin, polis intiharıyla ilgili cevap vereceksin. Twitter’dan, benim verdiğim soru önergesine bakan yardımcıların cevap vermeyecek. Sen cevap vereceksin. Devlet terbiyesi, adabı almamış adam Twitter’dan, sosyal medyadan cevap verir.”

Murat Bakan, Soylu'ya, "Trol ordusuyla ilgili de soru önergesi vermiştim, ona da cevap ver" dedi. Soylu, "Çünkü orası çözdü FETÖ'nün ne olduğunu" diye yanıt verdi. Murat Bakan, Soylu'ya, "Sen, akraban var mı 500 kişinin içinde, söyle" diye tepkisini sürdürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.