Dolar 32,5692
%0.09
Euro 34,9345
%0.3
Altın 2.427,110
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muharrem İnce: Verdik yetkiyi, gördük belamızı

Muharrem İnce: Verdik yetkiyi, gördük belamızı

Kayseri’de esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gündemdeki ‘helalleşme’ tartışmalarına değinen İnce, “Siyaset meydanı hesaplaşma yeridir. Hesaplaşmadan helalleşme olur mu? Önce hesaplaşalım” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018’deki açıklamalarını da anımsatan İnce, “‘Ver etkiyi, gör yetkiyi.’ Verdik yetkiyi, gördük belamızı” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 22.11.2021 - 20:39

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Kayseri’ye geldi. Çarşıda esnaf ziyareti yapan İnce; pastırma kesti, gazetecilere ikram etti, vatandaşların sorunlarını dinledi, gençlerle fotoğraf çektirdi. İnce, ardından Kayseri Barosu'nu ziyaret etti.

“3 YIL ÖNCE DOLAR 4.75'Tİ, ŞİMDİ 11 LİRAYI GEÇTİ”

Ziyaretlerinin ardından basın açıklaması yapan İnce, şöyle konuştu:

*Türkiye ekonomisi zorda. 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde dolar 1.67. Dış borcumuz 125 milyar dolar. 19 yılın sonunda dolar 11 lirayı geçti, dış borcumuz 445 milyar dolar. 3 yıl önce Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık, o zaman dolar 4.75'ti. Erdoğan meydanlarda diyordu ki, ‘Ver etkiyi, gör yetkiyi.' Verdik yetkiyi, gördük belamızı.

“TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI KONUŞMAMIZ LAZIM”

* Şimdi önümüzde bir seçim var. Türkiye'nin sorunlarını konuşmamız lazım. Tarımı, ekonomiyi, gençlerin yurtlarını, burslarını, emeklileri, enerji fiyatlarıyla baş edemeyen sanayiyi, atanamayan öğretmenleri, EYT'lileri, asgari ücreti konuşmamız lazım.

* Bunları konuşmamız lazımken bakıyorsunuz herkes, ‘Kim daha çok dini söylem kullanacak', bunun peşine düşmüşler. Biri faize örnekler verirken 2006'daki konuşmasında ‘Uluslararası kurallar var' diyordu. Bugün başka bir şey söylüyor. Biri bir yol öneriyor. Biri ‘Helalleşelim' diyor.

“SİYASET MEYDANI HESAPLAŞMA YERİDİR”

* Siyaset meydanı hesaplaşma yeridir. Hesaplaşmadan helalleşme olur mu? Önce hesaplaşalım. Önce bunları konuşalım, memleketin geleceğini konuşalım. Millet uzay madenciliğini, nanoteknolojiyi konuşuyor, biz başka şeyler konuşuyoruz.

“TEK DURALIM AMA DİK DURALIM”

* Diyarbakır'da ‘özerklik' deyip, Kayseri'de şehit babası gibi konuşmayacaksın. Tezkereye ‘hayır' verip, sonra ‘Kandil'i bombalarım' demeyeceksin. Tek duralım ama dik duralım. Onun için biz ‘ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket' diyoruz.

“GENÇLER YURT DIŞI HAYALİ KURMAYIN”

* Gençlere sesleniyorum, yurt dışı hayalleri kurmayın. Yurt dışı hayallerini şöyle kurun: Okumak için kurun ama Almanya'da yaşamak gibi, Amerika'da yaşamak gibi hayalleri sakın kurmayın. Bu memleket bizim.

* Bu memleketin dağına taşına, kurduna kuşuna hep birlikte sahip çıkacağız. Hepimizin bu memleket. Bu memlekette yanan ormanların yerine yenisini ekeceğiz, sokaklarını biz temizleyeceğiz. Göllerini biz koruyacağız. Siz yapacaksınız bunu. Bu memlekete sahip çıkmaktan başka çaremiz yok.

“RAZAMAN BAYRAMI'NDA SINIR KAPISINI AÇACAĞIM, ‘ŞAK' DİYE DE  KAPIYI KAPATACAĞIM”

* Sokaklarımızda mülteci dolu. Size söz veriyorum, şöyle bir şey olmayacak: Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda sınırı açıyorlar, 10 binlerce Suriyeli Halep'e, Şam'a gidiyor, bayram dönüşünde geri geliyor. Hani senin güvenlik kaygın vardı? Güvenlik kaygın varsa gidemezsin. Bayramda gidiyorsan geri dönemezsin.

* Allah'ın izni, milletin isteğiyle Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda Ramazan Bayramı'nda sınırın kapısını açarım, giden gider, ‘şak' diye kapatırım kapıyı, giden bir daha geri gelemez.

“HARAMA BULAŞMADIYSANIZ BAŞINIZA HİÇBİR ŞEY GELMEZ”

* Bürokratlara sesleniyorum: Hangi parti döneminde iş başına gelirseniz gelin, namusuyla iş yaptıysanız, harama bulaşmadıysanız başınıza hiçbir şey gelmez. Hiç korkmayın. Öbür türlüsü, hesabını verirsiniz.

“SEÇİM ZAMANINDA OLACAK GİBİ GELİYOR”

* Biz Memleket Partisi olarak seçime hazırız. Ama benim öngörüm, seçim zamanında olacak gibi geliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.