Dolar 32,5965
%0.38
Euro 34,8334
%0.29
Altın 2.497,620
%0.53
Bist-100 9.465,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muharrem İnce MYK'sini belirledi! İşte A takımı

Muharrem İnce MYK'sini belirledi! İşte A takımı

Muharrem İnce’nin kurucusu olduğu Memleket Partisi'nin kuruluş dilekçeleri imzalandı. Partinin kuruluş başvurusu İçişleri Bakanlığı'na sunuldu. Başvurunun ardından toplanan kurucular kurulu partinin genel başkanlığına Muharrem İnce'yi seçti. Parti sözcüsü ise CHP'den istifa eden Gaye Usluer olurken, partinin Genel Sekreter görevine Hakkı Akalın getirildi. Yine CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Genel Başkan Yardımcısı ve Parlamento Sözcüsü oldu. Öte yandan CHP'den istifa eden İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven ise Merkez Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.

  • Ege Postası
  • 17.05.2021 - 13:08

EGEPOSTASI- CHP’nin 2018 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı olan, eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin 2020’de Sivas'ta başlattığı ‘Memleket Hareketi’ partileşti.

İnce'nin başlattığı ''Memleket Hareketi''nin partileşme süreci tamamlandı. Partinin resmi olarak kurulması için Kurucular Kurulu adına İçişleri Bakanlığı’na verilecek dilekçeler bugün imzalandı ve partinin kuruluş dilekçesi öğleden sonra İçişleri Bakanlığı’na sunuldu.

MUHARREM İNCE GENEL BAŞKAN

Muharrem İnce öncülüğünde kurulan partinin sözcülüğüne CHP’den istifa eden Gaye Usluer getirildi. Usluer, Kurucular Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Usluer, şunları söyledi:

“Memleket Partisi’nin ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. “Geleceğimizi geri alacağız” diyoruz, Memleket Partisi olarak geleceğimizi barışla, özgürlükle ve yeniden demokrasiyle taçlandırmak üzere söz veriyoruz. Biraz önce genel merkezimizde parti meclisi toplantı salonumuzda İçişleri Bakanlığı’ndan aldığımız belgeyi kurucular kuruluyla paylaştık. Genel başkanımızı seçtik, Muharrem İnce oy birliği ile seçildi.”

İZMİR'DEN KİMLER VAR?

Usluer'in açıkladığı görevlendirmelere göre CHP'den istifa eden Hakkı Akalın Genel Sekreter olurken,  yine CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Genel Başkan Yardımcısı ve Parlamento Sözcüsü oldu. 

Geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne katılan CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven ise Merkez Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.

Memleket Partisi MYK listesi

Muharrem İnce: Genel Başkan

Gaye Usluer: Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü

Hakkı Akalın: Genel Sekreter

Hüseyin Avni Aksoy: Genel Başkan Yardımcısı

Özcan Özel: Genel Başkan Yardımcısı

Mehmet Ali Çelebi: Genel Başkan Yardımcısı ve Parlamento Sözcüsü

Serhat Galip ve Nurban Demirbağ: Genel Başkan Yardımcıları

Mevlüt Dudu ve Mert Ünlü Yürir: Genel Sekreter Yardımcıları

Serkan Ufuk Akgün: Genel Sayman

Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri: Neşet Elaldı, Ali Rıza Büyükuslu, İpek Özkan Sayan, Serkan İleri, Çiğdem Bayraktar Ör, Fatih Pala, Özgün Öztunç, Asuman Ali Güven, Burak Savtur, Süleyman Erguner

''GERİ ALACAĞIZ''

Basın toplantısının ardından sosyal medyadan paylaşım yapan Mehmet Ali Çelebi, ''Partimiz vatana millete hayırlı olsun. Geleceğimizi geri alacağız. #memleketpartisi'' ifadelerini kullandı. 

İL BAŞKANLARI YARIN AÇIKLANIYOR

Öte yandan; İnce'nin 40 ilin il başkanlarını yarın saat 11.00'de yapacağı basın açıklamasıyla duyurması bekleniyor. Belirlenen il başkanlarına mazbatalarının da verileceği açıklamada, İzmir İl Başkanlığın görevine ise Cüneyt Oğuz'un getirileceği öğrenildi.

EYLÜL 2021’DE KONGRE

Bu sabah parti binası önünde açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, bugün parti kuruluşu için İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapılacağını söylemişti. İnce, başvurunun ardından kendi içlerindeki bir toplantı ile genel başkan seçileceğini ifade etmişti.

Bugün başvuru yapıldıktan sonra parti içinde genel başkanın seçileceğini kaydeden İnce “İlk sefere mahsus olmak üzere MYK’yı genel başkan atayacak ve parti sözcümüz öğleden sonra sizinle bilgileri paylaşacak. Ben onun açıklamasına gölge düşürmemek için detay vermek istemiyorum. Ben açıklamayı yarın yapacağım. Kongre kasıma kalmaz, eylül ayında yaparız.” ifadelerini kullandı.

Dilekçelerin kabulünün ardından yeni partinin teşkilatlanma çalışmaları da hız kazanacak.

Öte yandan İnce, partiye ilişkin ilk açıklamasını ise salı günü genel merkez binası önünde yapması bekleniyor.

İnce’nin kuracağı partinin seçimlere katılabilmesi için, seçimden 6 ay önce, en az 41 ilde teşkilatlanmasını ve olağan kongresini tamamlayarak seçimli büyük kurultayını yapması gerekiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.