Dolar 32,4739
%-0.04
Euro 34,7309
%-0.69
Altın 2.440,330
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muharrem İnce ilk açıklamasını yaptı: Muhalefete ateş püskürdü

Muharrem İnce ilk açıklamasını yaptı: Muhalefete ateş püskürdü

Muharrem İnce’nin Genel Başkanı olduğu ve kuruluş dilekçelerin dün verildiği Memleket Partisi'nin ilk resmi basın açıklaması yapıldı. Açıklamada konuşan Parti Genel Başkanı İnce, muhalefete ateş püskürdü ve “Korkak bir muhalefet var. Umut olamayan, toplumsal muhalefeti örgütleyemeyen, çözüm üretemeyen bir muhalefet var. Bu ikisine de diyorum ki: Yüz vermeyin bir tekine al birini vur ötekine” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2021 - 12:03

EGEPOSTASI- CHP’nin 2018 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı olan, eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin 2020’de Sivas'ta başlattığı ‘Memleket Hareketi’ partileşti.

İnce'nin başlattığı ''Memleket Hareketi''nin partileşme süreci tamamlandı. Partinin resmi olarak kurulması için Kurucular Kurulu adına İçişleri Bakanlığı’na verilecek dilekçeler dün imzalanıp İçişleri Bakanlığı’na sunulmuştu.

Parti Genel Başkanı seçilen Muharrem İnce, bugün Parti Genel Merkezi önünde ilk basın açıklaması gerçekleştirdi.

“HER YERDE NET OLACAĞIZ”

Memleket Partisi’nin ilkelerinden bahseden İnce, “İlkeler, duruşlar, felsefeler yürekte yaşar. Atatürkçü bir parti olacağız biz. Cumhuriyetçi demokrat bir partiyiz. İlkelerimiz net. Atatürk ve saygısızlık yapanı partide istemiyoruz. Doğaya ve çevreye saygısı olmayanı istemiyoruz. Ayrımcılık yapanı istemiyoruz. Terörle arasına mesafe koymayanı, terörü lanetlemeyeni istemiyoruz. Siyasetten rant elde etmek isteyenleri istemiyoruz. Büyük bir şemsiyenin altında 85 milyonu istiyoruz. Bizim duruşumuz belli, net. Her yerde net olacağız. Bir söz vardır. Önemli olan duruşundur. Tut ki Ali’den miras kaldı sana zülfikar. Sende Ali’nin yüreği yoksa zülfikar neye yarar. Alinin yüreği olacak yüreği” dedi.

“KORKAK BİR MUHALEFET VAR”

İktidarın mevcut politikalarını eleştiren İnce, 200’den bu yana ülkede değişen endeksleri açıkladı. Türkiye’nin 19 yıldır çok daha kötüye evrildiğini ifade eden İnce, iktidarın mevcut politikalarının devamını muhalefetsizlikten güç alarak yaptığını belirtti ve üstü kapalı bir şekilde CHP’yi eleştirerek şunları söyledi; “2022’den bu yana iktidar var. 19 yıl önce neredeydik bugün neredeyiz bakalım. İşsizlik, 2002’de 10.30. Bugün işsizlik 13.40. Dış borç stoku 49 milyar dolar, bugün 255 milyar dolar. Enflasyonda yeniden çift haneli rakamlara geçtik. Devlete güven kalmadı. Hiçbir göstergesine inanmıyoruz. Hiçbir şeyi çözemediler, her şey çok daha kötüye gitti. Tarım alanları daraltıldı. Yüzde 12,3 daha az alan ekiliyor. Buzağıyı ve yemini bile ithal ediyoruz. Çobanı bile Afganistan’dan ithal ediyoruz. Utanmadan yerli ve milli tarım diyorlar. Gençler işsiz, ama bazı yüzsüzler 8 yerden maaş alıyor. Sadece iktidar böyle değil, muhalefet de böyle. Muhalefette de belediyelerde 3-4 yerden maaş alanlar var. Tatterrevalli siyaseti bunlar. Sokaklarımızda 5 milyon mülteci var. Sokağa çıkmak yasak ama lebalep kongre yapmak serbest. Vatan ve şehadet kavramları bizim için kutsaldır ve imanla açıklanır. Ama bizim cumhurbaşkanımız imarla açıklıyor. Ama bunlara muhalefetten tık bir eleştiri yok. Korkak bir muhalefet var. Umut olamayan, toplumsal muhalefeti örgütleyemeyen, çözüm üretemeyen bir muhalefet var. Bu ikisine de diyorum ki: Yüz vermeyin bir tekine al birini vur ötekine. Devletten trilyonlarca hazine yardımı alacaksın, yüz yıllık parti olacaksın, ‘Tek başıma iktidar olurum’ diyemeyeceksin. Biz, kendi gücümüzle ve milletimizin gücüyle iktidar olacağız. İki ay sonra herkes görecek meydanları. Baskın, yağma düzenine, bu muhalefet düzenine toptan bir itirazımız var. Böyle gelmiş böyle gitmez.”

İktidara geldiklerinde, ilk iş olarak eğitime önem vereceklerini belirten İnce “Bu pandemi ortamı bize interneti gösterdi. İnternet artık eğitimin bir parçası oldu. Hem de ta göbeğinde. Ben bu ülkedeki büyün evlatlarıma sesleniyorum. İlk seçimde Memleket Partisi iktidar olacak. Türkiye’deki inayetten Avrupa’daki en yavaş ve pahalı internet. Size söz veriyorum bütün öğrencilereler internet eğitim hayatı boyunca hızlı ve ücretsiz olacak. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı seçildiğimde bir numaralı işimiz bütün öğrencilerin, öğrenim yaşamı boyunca internetleri ücretsiz olacak” dedi.

MEMLEKET HAREKETİN’DEKİ 4 HEDEF

Memleket Hareketi’nin kurulmasında 4 hedef belirlediklerini ifade eden İnce, 4 hedefi şu şekilde sıraladı;

1. Ekonomik kalkınma: Biz ekonomik göstergeleri anlatırken klasik anlatımlardan vazgeçeceğiz. Tabii ki ekonomik büyüme konuşulacak ama vahşi kapitalizmden uzak duracağız. Yaşam kalitesini konuşacağız. Adil bölünmeyi, iyi yaşam koşullarını konuşacağız. Önemli olan eğitimin kalitesini yükseltmektir. Biz bunu konuşacağız. Tarımı ve hayvancılığı konuşacağız. Markalaşmayı, tasarımı ve turizmi konuşacağız. Batırdılar turizmi, perişan ettiler milleti.

Hedefimiz katılımcı demokrasi. Devlet kurumlarına olan güveni yeniden tesis edeceğiz. Laikliği konuşmaktan korkmayacağız. Kimse laikliği konulmuyor ya. İslam âlemine bir bakın. O zaman Türkiye’nin ve Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün ve laikliğin farkını anlarsınız. Dünyada laikliğin, dinin ve gerçek didarların koruyucusu olduğunu anlatacağız. Rezidans ve AVM demek gelişmişlik değildir. Biz yerelleşmeyi sürekli gündemde tutan bir parti olacağız. Liyakati esas alacağız. Eğitim sistemini dünyayla rekabet edebilir bir hale getireceğiz. Sayıştay’ı yeniden yapılandıracağız. Örgütlü bir toplum için yasal düzenlemeler yapacağız.

Büyük hedefimiz hukuku üstünlüğü. Yargıyı olan güveni yeniden inşa edeceğiz. Kimlik siyasetinin panzehiri yurttaşlıktır. Kimlik siyaseti yapmayacağız.

Hedefimiz barış ve güvenliktir. Yurtta barış, dünyada barış. Türkiye’yi Avrupa’ya geçmek isteyenlerin geçiş noktası olmaktan kurtaracağız. Sınırlarımızın kevgir olmasına izin vermeyeceğiz. Şehit yakınlarına ve gazilerimize en iyi derecede bakacağız. Dış politikamızı saptırılan ekseninden gerçekçiliğe çevireceğiz.

PARTİ LOGOSUNA İLİŞKİN ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

İnce, partisinin logosu hakkında çıkan eleştirilere yanıt verdi. Parti logosunun hikayesini anlatan İnce şu ifadeleri kullandı: “Bir logoyu açıkla diyeceksiniz. Bazı haberlerde yok şu oldu bu oldu deniliyor. Dünyanın en büyük firmalarının bir logolarına laf ediyorlar. Türkiye’ de logosuna laf edilmeyen siyasi parti yok. O yüzden eleştirilere teşekkür ederiz. 7 sarmal 7 nokta Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesi var. 7 coğrafi bölgenin insanının birbiriyle kucaklaşması, eşitliği ve sarılması Türkiye’si var orada. Yani ana vatan, yavru vatan mavi vatan gök vatan hepsi var orada. Aynı mavinin altında 7 coğrafi bölgenin birbirine sarımmış insan figürü. Neden rengimiz mavi? Biz ilhamımızı bir çift mavi gözün ışıltısından alıyoruz. Atatürk’ten alıyoruz. Her türlü ayrımcılığı reddettiğimiz için aynı mavi gökyüzünün atında hepimiz eşitiz ve Cumhuriyetimiz Sloganımız... Baş harfimiz M. Memleket... Memlekete ne lazım? Adalet. Adalet yetmez. Sarayda oturmak, adalete uygun ama vicdana uygun değil. Sonra ne olacak. İş. ... Döngüsel bir tasarım ar orada. O büyük demokratik dönüşümü anlatıyor. Türkiye’yi dönüştürteceğiz ve değiştireceğiz diyoruz biz. Devlete 3D motifi sunuyoruz. Dürüst, denetlenebilir ve dijital devlet. Ortada da nazar boncuğu var. Kültürümüzün bir parçası, kötülükleri def eden göz. Hoşgörü gözü. Gelin bir olalım. Birliktelik gözü. Bilgelik gözü, gönül gözü. Biz memleket partisini evlatları olarak bu toprağımıza, evlatlarımıza, yurdumuza, bereketimize sahip çıkmak için buradayız. Gelenekten geleceğe mavi türküyeyim yücelteceğiz. Geleceğimizi geri alacağız.

Bir şirketin logosuna benziyor. Onlarda 8 tane var bizde 7 8 7’ye ne kadar benziyorsa o kadar benziyoruz. Onlar da kırmızı var diyorlar, bizde mavi. E kırmızı maviye ne kadar benziyorsa, o kadar benziyoruz. E onlarda yuvarlak var. Ne yapalım insan kafasını kare mi çizelim?

Bugün pariteyi kuruyoruz. Türkiye’nin yarısında örgütleniyoruz. 2 ay sonra neler yapacağız görün. 4 Eylül’den beri karış karış geziyoruz. Bizim Türkiye’miz kula kulluk etmeyenin, akdenizin portakalıyla Karadeniz’in fındığıyla İzmir’in balığıyla”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.