Dolar 32,5622
%0.23
Euro 34,9852
%0.04
Altın 2.450,370
%0.58
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muharrem İnce: Herkes her gittiğimiz yerde yoksulluktan söz ediyor

Muharrem İnce: Herkes her gittiğimiz yerde yoksulluktan söz ediyor

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, “Türkiye’yi karış karış dolaşırken gördüğümüz bir şey var. Herkes, geçende Karadeniz’i gezmiştik şimdi de herkes her gittiğimiz yerde yoksulluktan söz ediyor. Hayat pahalılığından söz ediyor. Domates pahalı, peynir pahalı, mazot pahalı, doğalgaz pahalı her şey pahalı” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.11.2022 - 21:06

Muharrem İnce, Kadirli’de bugün Memleket Partisi ilçe binası açılışına katıldı. Herkesin pahalılıktan şikayet ettiğini belirten İnce iktidarın ülkeyi kötü yönettiğini söyledi. Muharrem İnce şunları söyledi:

“HERKES HER GİTTİĞİMİZ YERDE YOKSULLUKTAN SÖZ EDİYOR”

“Türkiye’yi karış karış dolaşırken gördüğümüz bir şey var. Herkes, geçende Karadeniz’i gezmiştik şimdi de herkes her gittiğimiz yerde yoksulluktan söz ediyor. Hayat pahalılığından söz ediyor. Domates pahalı, peynir pahalı, mazot pahalı, doğalgaz pahalı her şey pahalı. Bunun karşısında Erdoğan ‘1- Ben iyi yönettim ama pandemi oldu, salgın oldu. 2- Rusya-Ukrayna savaşı var’ diyor. Şimdi elinizi vicdanınıza koyup konuşacağız, doğru mu söylüyor, yanlış mı söylüyor. Değerli Kadirlililer, Türkiye’nin uzağında bu savaş. Oysa Türkiye’nin hemen yanı başında bir savaş oldu, İran-Irak savaşı oldu. Sekiz sene sürdü. O zaman hiç kimse çıkıp da İran-ırak savaşı var pahalılık var demedi. Kimsenin aklına bu gelmedi mi? Bir tek Erdoğan’ın aklına geliyor. Peki dünyada her şey pahalandı da Türkiye’de ondan mı pahalandı? Bir de ona bakalım. Dünyanın enflasyon ortalaması 9... Türkiye’nin enflasyon ortalaması 90 dünyanın 10 katı. Demek ki ortada dünyanın 10 katı bir enflasyon varsa, bunun bir katı Dünya’ya aitse küresel bir kriz ise diğerleri sana ait. Demek ki sen yanlış yönettin.

“DIŞ GÜÇLER ERDOĞAN’LA BİRLİKTE Mİ GELDİ? ATATÜRK’ÜN KARŞISINDA DIŞ GÜÇLER YOK MUYDU?”

2023 ile ilgili hayalleri vardı ne diyordu? 2 trilyon dolar milli gelirimiz olacak. Kişi başı 25 bin dolarımız olacak, 500 milyar dolar ihracat yapacaktık. Bunların hiçbirisi olmadı. Şimdi de 2023’ü geçti 2053 hayalleri kuruyor. İki de bir de dış güçler dış güçler… Değerli arkadaşlar dış güçler Erdoğan’la birlikte mi geldi? Atatürk’ün karşısında dış güçler yok muydu? Hepsinin karşısında vardı. Yani Erdoğan gittiğinde dış güçler gidecek mi? Erdoğan’dan önce de Erdoğan’dan sonra da dış güçler olacak bu bir bahane değil.

“SEN PAPAZI VERDİN AMA O FETÖ’YÜ VERMEDİ”

Şimdi bugün diyor ki Biden FETÖ’yü koruyor diyor. Ya Biden FETÖ’yü koruyor da sen niye korutuyorsun peki? Papazı istedi senden, papazı verdin. Sen papazı verdin ama o FETÖ’yü vermedi. Senin ekonomin zayıfsa dış politikada itibarın zayıf olur. Bir ülkenin itibarını dış ülkeler karşısında gücünü alabilmesi için önce kasasının sağlam olması lazım kasa. Kasayı tam takır yapmışsın. Tarımı bitirdin 565 milyar lira faize ayırmış, 54 milyar lira tarıma ayırmış. Koskoca 81 vilayete tarımı desteklemeye ayrılan para 54 milyar lira. Bütün 85 milyona yardım 250 milyar lira. Bu doğru değil bu kötü yönetim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.