Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Osmanağaoğlu: Kazanılan zafer kimsenin lütfu değildir

MHP’li Osmanağaoğlu: Kazanılan zafer kimsenin lütfu değildir

İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı Sebebiyle gerçekleştirilen zafer kutlamalarına tam kadro katılan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Mileltvekili Tamer Osmanağaoğlu; “Topyekûn bir milletin kurtuluşunun ilk işaret fişeğinin atıldığı ve son sözünün söylendiği İzmir’in evladı olmaktan bir kez daha gurur duydum.” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 09.09.2022 - 18:04

9 Eylül sebebiyle gerçekleştirilen kutlamalara katılan Osmanağaoğlu yaptığı açıklamada “Bugün; güneşin en güzel doğduğu ve en büyüleyici ihtişamıyla yeniden doğmak üzere battığı topraklardaki varlığımızın tescil edildiği, İzmir’imizin Yunan işgalinden kurtarılmasının 100. Yılını kutluyoruz. Bugün; onurlu ve şerefli bir milli mücadelenin nasıl gerçekleştirileceğini tüm dünyaya gösterdiğimiz, mukaddes vatan topraklarını kirletmeye cüret eden besleme Yunanistan’a haddini bildirdiğimiz kutlu mücadelenin nihayete ermesinin 100. Yılını kutluyoruz.” dedi. 

Güvencemiz İzmirli hemşerilerimizdir

“Dileğimiz; Gazi Paşa Mustafa Kemal Atatürk’e ve kahraman ecdadımıza karşı mahcup olmamaktır. Umudumuz; bu kutlu emanete sıkı sıkıya sarılan İzmirli hemşerilerimizin sahip olduğu sarsılmaz milli iradedir. Güvencemiz; kurtuluş ve kuruluş felsefesini rehber edinen İzmirli hemşerilerimizdir.” ifadelerini kullanan Tamer Osmanağaoğlu şunları söyledi: 

“Kazanılan zaferler kimsenin lütfu değildir! Sahip olduklarımıza kimsenin inayetiyle sahip olunmamıştır! Bu topraklar kılıç hakkımız, kazanılan zafer ise anamızın ak sütü gibi helaldir! Kazanılan zaferin; Türk milletinin mahremiyetine el uzatan hadsizlere karşı, kazanıldığı unutulmayacak, unutturulmayacaktır.”

"Hiç kimse küresel güçlerin kurşun askerliğine soyunmamalı"

Bugün dahi EGE’yi istikrarsızlığın ve hukuksuzluğun merkezi haline getiren Yunanistan’a ve güdümünde olduğu emperyalist güçlere 100 yıl öncesini hatırlatmak, aynı irade ve kudretin bugün de Türk milletinde fazlasıyla mevcut olduğunu gür bir sesle anımsatmak, bu kutlu zaferi bizlere armağan eden kahraman ecdadın bizlere yüklediği inkar edilemez bir sorumluluktur. Yüz yıl önceki kuyruk acısını 100 yıl sonra, sözcülerinin maharetiyle bu topraklarda dillendirebileceklerini sananlar da akıllarını başlarına devşirmelidir. Hiç kimse küresel güçlerin kurşun askerliğine soyunmamalı, akıbetlerinin 100 yıl öncesinden daha beter olacağını akıllarından çıkarmamalıdır!” 

Açıklamasında zaferin temelini atanların arasında çürümüşlerin olmadığını söyleyen MHP’li Osmanağaoğlu “Bu zaferin sahibi, bu zaferin mimarı, bu zaferin koruyucusu Türk milletidir! Ve bu zaferi gölgelemeye; ne denize dökülenlerin torunlarının ne de onların bu topraklarda bıraktıkları kırıntılarının gücü yetmeyecektir!” dedi. 

Son Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı kutlama programlarının yanında, geçtiğimiz aylarda Pençe Kilit Harekat Bölgesinde şehit olan Astsubay Batuhan Şimşek’in baba ocağına gerçekleştirilen ziyarete  MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Milletvekilleri ve MHP İzmir İl Yöneticileri katıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.