Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Kalyoncu'dan Bakan Ersoy'a 'büfe' sorusu: Neden izin verildi?

MHP'li Kalyoncu'dan Bakan Ersoy'a 'büfe' sorusu: Neden izin verildi?

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Çeşme Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Cumhuriyet Meydanı Projesi'ni Meclis gündemine taşıdı. Kalyoncu, proje kapsamında inşa edilen büfelerle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a soru önergesi veren Kalyoncu "SİT alanında bulunan Çeşme Kalesi'nin hemen yanına betonarme yapı inşasına nasıl ve neden izin verilmiştir?" sorusunu yöneltti.

  • Ege Postası
  • 29.03.2022 - 13:57

EGEPOSTASI - Çeşme Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı Cumhuriyet Meydanı Projesi kapsamında Çeşme Kalesi'nin önüne yapılan 6 metrekarelik büfeler, kentte tartışmalara konu olmuştu. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, büfelerle ilgili gelen eleştirilere “24 bin metrekarede 24 metrekare için bir bardak suda fırtına koparılıyor. Çeşme'nin 50 yıllık vizyon projesini gerçekleştiriyoruz. Çeşme'nin önüne konan bütün engelleri, setleri, işgalleri kaldırırken, Çeşmelileri denizle buluşturuyoruz. Proje bittiğinde bu büfeler benim Çeşme ailem tarafından kabul görmezse onların Eko'su, gereğini yapar” yanıtını vermişti.

Öte yandan MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu konuyu TBMM gündemine taşıyarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istmiyle soru önergesi verdi. 

Kalyoncu’nun sosyal medya hesaından yayınladığı önergede şu ifadelere yer verildi:

“İzmir ili Çeşme ilçesinde Çeşme Belediyesi tarafından yürütülen Meydan Projesi kapsamında Çeşme Kalesinin hemen yanında inşa edilen betonarme yapılar nedeniyle ilçe halkı tepki göstermektedir. 

Buna göre; 

1. Sit alanında bulunan Çeşme Kalesi’nin hemen yanına betonarme yapı inşasına nasıl ve neden izin verilmiştir? 

2. Halkın ve kente dışarıdan gelenlerin ihtiyaçlar için dokuyu tahrip etmeyen alternatif çözümler bulunabilir mi? 

3. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Çeşme Kalesi’nin ve çevresinin korunması için bakanlığınız ve belediye tarafından yapılan çalışmalar nelerdir? 

4. Söz konusu yapıların inşaatının durdurulması ve alanın dokuya uygun hale getirilmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır? 

5. Çeşme Meydan Projesi kapsamında, böyle bir tahribata göz yuman Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurullarının üye yapısı nasıl belirlenmektedir? Bu kurullara üyelik için, bölgeyi ve tarihi, kültürel ve doğal varlıkların korunması konusunda uzmanlık şartı aranmakta mıdır?”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.