Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Karakaya: Sistem tartışmaları Soros projesidir

MHP'li Karakaya: Sistem tartışmaları Soros projesidir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir’de sahaya indi. Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın yaptığı “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” Program heyeti ilk gün İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. Heyet Başkanı Mevlüt Karakaya ve heyet üyeleri MHP Politikalarını anlattı. MHP Torbalı İlçe Teşkilatı’nın satın alınan yeni hizmet binasının açılışına AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya da katıldı.

  • Ege Postası
  • 14.11.2021 - 15:59

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla seksen bir vilayette uygulanmaya başlayan “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” İzmir programı başladı. Heyet Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın yürüttüğü programda, Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Milletvekili Prof Dr. Hasan Kalyoncu, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, MYK Üyeleri Deniz Depboyu, Ali Uçak, İlknur Fidan, Oğuz Akarfırat, Mehmet Ödevli de yer aldı. MHP’nin İzmir buluşmalarına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bekir S. Hastürk, İl yönetim Kurulu üyeleri ve İlçe teşkilat yöneticileri katıldı.

Esnaftan MHP’ye teşekkür

MHP heyeti sabah saatlerinde ilk ziyaretini İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne yaptı. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, yönetim kurulu üyeleri ve Oda Başkanlarının hazır bulunduğu ziyarette Başkan Mutlu İzmir esnafının durumu ile ilgili raporları sundu. Üyelerin dilek ve beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. MHP Genel merkezinin, Milletvekillerinin ve İzmir İl Başkanlığının her zaman İzmir esnafının yanında olduğunu vurgulayan Mutlu, heyete ve İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’e destekleri için teşekkür etti. 

Konuşmasında, esnafın pandemi döneminde çektiği sıkıntılardan söz eden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, bilhassa son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılardan ayrıntılarıyla bahsetti. Konuşması sırasında çeşitli kollardaki esnaf odaları başkanlarına da söz veren Mutlu, MHP Heyetinden bu sıkıntılar konusunda gerekli destekleri göstermelerini istedi.

Karakaya; Esnafımızın yanındayız

Esnaf temsilcilerinin dilek ve beklentilerini tek tek not alan MHP heyeti, esnafımızın yanındayız vurgusunu yaptı. Heyet Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya; “Çok iyi biliyoruz ki esnafımız milletimizin en köklü ve en güçlü teşkilatıdır. İESOB de bu teşkilatlar içinde en aktifidir. Çünkü İzmir her şeyden önce bir esnaf şehridir. Bütün sıkıntıları şimdi not aldık. Geniş bir rapor ile Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiye durumu arz edeceğiz. Zaten her zaman taşın altına elini koyan esnafımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

Son günlerde muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında büyük bir yıkım politikası yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Karakaya, “ne olduğunu ve nasıl yapacaklarını bilmeden ortaya atılan bazı fikirler ülkemizi büyük bir belirsizliğe sürükleyecek adımlardır. Ortaya attıkları içi boş söylemlerde Cumhurbaşkanını dahi nasıl seçeceklerini bilmeyen muhalefet partilerinin bu girişimi sistemi sulandırmaktan öteye geçmemekte, devlet ciddiyetini yok etmektedir. Milletimizin buna iyi gözle bakmadığını zaten çok iyi görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’de yeni bir dönem başlatmış, güçlü adımlar atmamızı sağlamıştır. Pandemi süreci bile bu iradeyle en az kayıpla atlatılmıştır.” Açıklamasını yaptı. 

İZTO ve EBSO bir arada

MHP Heyeti daha sonra da EBSO ve İZTO buluşmasını gerçekleştirdi. İZTO binasında gerçekleşen ortak ziyarette EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İZTO Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Başkan Vekili Hakan Ürün ve iki odanın yöneticileri katıldı. Yapılan görüşmelerde ekonomi, yaşanan sıkıntılar, İzmir’in ticari ve sanayi potansiyeli hakkında heyetler arasında görüş alışverişi yapıldı. MHP Heyet Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Prof. Mevlüt Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ile İzmir Milletvekili Prof. Hasan Kalyoncu MHP’nin ekonomi politikaları hakkında bilgi verdi. 

Gaziemir ve Buca’da partiye katılan yeni üyelere rozet

MHP’nin “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” heyeti daha sonra da Gaziemir ve Buca’da düzenlenen üye kayıt etkinliklerine katıldı. İlçelerde yoğun ilgi ile karşılanan MHP heyeti üye kayıt çalışmalarında partiye yeni katılan İzmirlilere rozetlerini taktı. 

Karakaya; Sistem tartışmaları Soros projesidir

MHP Torbalı İlçe Başkanlığının satın aldığı binanın açılışını da yapan MHP Heyeti, ilçede coşkuyla karışılandı. Torbalı halkının çok büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “İzmir’de büyük bir heyecan görüyoruz, büyük bir coşku görüyoruz. Arkadaşlarımla birlikte sizlerin bu birliğini ve coşkusunu Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi’ye anlatacağız. Cumhur İttifakı için yaptığınız çalışmaları, 2023 lider ülke ülküsü için nasıl kenetlendiğinizi söyleyeceğiz. Şunu herkes bilsin ki Cumhuriyetimizin 100. Yılı yani 2023 yılı Türkiye’nin şahlandığı yıl olacaktır. Türk milliyetçileri Liderinin emrinde azmetmiş ve karar kılmıştır. Cumhur İttifakı 2023 yılını zafere dönüştürecektir” dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Prof. Dr. Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü; “15 Temmuz günü gösterdiğimiz dirayet Türkiye’nin uçurumdan kurtulmasını ve bugünleri görmesini sağladı. Ondan sonraki duruşumuz da Türk Milletini 2023 lider ülke hedefine taşıyacaktır.” dedi

Konuşmasını Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında yapılan muhalefete cevap vererek sürdüren Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Karakaya, “Partisiz Cumhurbaşkanı arayışı, güçlendirilmiş parlamenter sistem yalanları maalesef sistemimizi sulandırmaktan öteye geçmemektedir. Ortaya atılmış ama içi boş olan bu slogan Türkiye’yi kaosa sürüklemekten öteye geçmemektedir. Onların dedikleri şey Soros Projesinden başka bir şey değildir. Biz buna geçit vermeyeceğiz.” ifadeleri kullandı.

Osmanağaoğlu; İzmir’den harekete geçtik 

Torbalı ilçe başkanlığının yeni hizmet binasının açılışında konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu da yaptığı konuşmada MHP’nin Cumhur İttifakı içindeki güçlü duruşunu ve ilkeli politikalarını halka anlattı. Ağaoğlu, “Biliyoruz ve gerekenin yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomik sıkıntıları hep birlikte aşacağız. Ücret dengesi, tarımsal maliyetlerin düşürülmesi ve halkımızın ekonomik yönden rahatlatılması için sizlerin beklentilerini meclise taşıyoruz. Hiç kimsenin bunda şüphesi olmasın. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi sesinizi duyuyor. Gerekenler yapılacak” açıklaması yaptı.

Kalyoncu: Suyumuz da toprağımız da kutsaldır

Açılışta söz alan MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu da yaptığı konuşmada, MHP vizyonundan ve atılan adımlardan bahsetti. Kalyoncu: “Sadece Türkiye değil, dünya büyük sıkıntılardan geçiyor, küresel kriz sadece ekonomik alanda değil birbirini tetikleyen birçok doğal krizi de yaşıyoruz. Bu krizlerde suyumuz çok önemli, toprağımız çok önemli. Su tarım demektir, toprak ziraat demektir. Bu ikisi kalkınma, üretme ve zenginleşme demektir. Bu değerleri verimli kullanmak gerekiyor. MHP Mecliste ve diğer bütün zeminlerde bu değerlerimizi de korumak ve yaşatmak için mücadele ediyor.” dedi.

Şahin; İzmirliler MHP’ye yüreğini vermiştir

İl Başkanı Veysel Şahin, “Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Bugün burada açtığımız binamız, kendi öz malımızdır. İlçe Başkanımız Veli Kaçar ve kıymetli dava arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Şimdi kendi evimizde daha güçlüyüz. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrinde ve Genel Merkezimizin talimatlarından bir adım bile geri atmadan 2023 lider ülke hedefimize hep birlikte yürüyoruz. Omuz omuzayız, kol kolayız. İzmir’den büyük bir zafer kazanacak, Cumhur İttifakını yine zirveye taşıyacağız. Bu buluşma bir kez daha gösterdi ki, halkımız esnafından tüccarına, sanayicisinden işçisine, köylüsünden serbest meslek sahibine kadar MHP’ye yüreğini vermiştir. Bu yüreğe de ancak zafer yakışır” dedi.

Heyet akşam saatlerinde de Kütahyalılar Derneği’nin tertip ettiği toplantıya katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.