Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'den haber siteleri için kanun teklifi

MHP'den haber siteleri için kanun teklifi

MHP internet haber sitelerine karşı denetim ve sansürü ağırlaştırılmasını öngören yeni bir kanun teklifi hazırladı. TBMM Başkanlığı'na sunulan 9 maddelik yasa teklifinde, haber sitelerinin 6 ay içinde istenilen kuralları yerine getirmemesi halinde Bilgi Teknoloji Kurumunca resen kapatılması öngörülüyor.

  • Ege Postası
  • 09.03.2021 - 17:50

"İnternet haber sitelerininin yasal mevzuat çerçevesine alınması" iddiasıyla MHP tarafından TBMM Başkanlığı'na 9 maddelik yasa teklifi sundu.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, yasa teklifinin ayrıntılarını anlattı. Öztürk, Türkiye'de dijital haberciliğin yaygın bir şekilde yapıldığını belirterek, "Bildiğimiz internet haber sitelerinin önemli bir kısmının algı yaratmak amacıyla, itibar suikastı amacıyla ya da terör örgütlerine destek vermek amacıyla korsan yayın yaptıklarına tanık oluyoruz. Bunların hiçbir şekilde kayıt altında olmadıklarını biliyoruz. Böyle olunca da kişilere karşı itibar suikastı, terör eylemlerini ve terör odaklarının vermek istedikleri mesajlarını yaymak  bakımından bir haber sitesi kurup, bu haber sitesi üzerinden farklı algı operasyonu yaptıklarına tanık oluyoruz. Bütün bunların önüne geçmek gayesiyle bir kanun teklifi hazırladık. Türkiye'de artık kayıtsız korsan haberciliğe son vermek amacıyla bu kanun teklifimizi TBMM Başkanlığı'na sunduk" dedi.

KAPATILMA TEKLİFİ

Öztürk, kayıt dışı internet haber sitelerinin verilen kanun teklifi ile kayıt altına alınacağını belirterek, "Teklifimizle; şu anda yazılı ve görsel basında olduğu gibi yayın merkezinin bulunduğu yerde Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe verilerek denetim altında olmalarını istiyoruz. Bunların dijital vergi sisteminden almış oldukları reklam karşılığının vergi ödemeleri bakımından, denetim altına alınmasını öngörüyoruz. Bunun dışında üçüncü kişilere karşı yapılan itibar suikastlerinde, kişilerin yayın düzeltme hakkını kullanabilmesi için bir muhatap temin edilmesini teklif ediyoruz. Bütün bunları yerine getirmemesi ve korsan yayıncılığa devam etmesi halinde de, bu haber sitelerinin 6 ay içinde istenilen kuralları yerine getirmemesi halinde Bilgi Teknoloji Kurumunca resen kapatmasını teklif ediyoruz" diye konuştu.

"Terör örgütlerinin, algı operasyonu yaratmak amacıyla bu tür yayıncılığa başvurduklarını ve bu tür internet sitelerinin kimler tarafından açıldığına yönelik bir kayıt bulunmadığını" ifade eden Öztürk, "Bunlar artık toplumda geniş yer bulamayacak. Önüne gelen, bir internet sitesi açıp 'ben de haberciyim' diyemeyecek. Algı operasyonları yapamayacak. Bunu terör örgütleri çok sık yapıyor. Algı operasyonu yapmak için, anlık haber siteleri açanlar var" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.