Dolar 32,5617
%0.15
Euro 34,8950
%0.67
Altın 2.433,710
%0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Yücel'den tepki: Ekonomist sessizliğini koruyor

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Yücel'den tepki: Ekonomist sessizliğini koruyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK); politika faizini 100 baz puan indirdi. Kararın ardından dolar kuru 18.40 seviyesine ulaştı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Merkez Bankası'nın kararına tepki gösterdi. Yücel açıklamasında, ''Dolar rekor üstüne rekor kırarken ekonomist cumhurbaşkanı sessizliğini koruyor'' dedi.

  • Ege Postası
  • 22.09.2022 - 15:45

EGEPOSTASI- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faizi 100 baz puan indirerek yüzde 12 seviyesine düşürdü. Faiz indirim kararının ardından dolar kuru 18,40 seviyesine ulaştı. 
Merkez Bankası’nın faiz kararına tepkiler yükselirken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den çok sert eleştiriler geldi. CHP’li Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘’Ben ekonomistim’’ sözlerine gönderme yaptığı açıklamasında, ''Şahsım hükümeti Merkez Bankası eliyle ülkeyi her geçen gün daha da fakirleştiriyor'' dedi. 

CHP'li Deniz Yücel'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde;

‘’ Dolar rekor üstüne rekor kırarken ekonomist cumhurbaşkanı sessizliğini koruyor. FED kararı sonrası ABD, AB, İsviçre ve İngiltere faiz artırırken, şahsım hükümeti Merkez Bankası eliyle ülkeyi her geçen gün daha da fakirleştiriyor.'' 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.