Dolar 32,5107
%0.07
Euro 34,8880
%-0.24
Altın 2.455,550
%0.79
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meral Akşener: Direnerek değiştireceğiz...

Meral Akşener: Direnerek değiştireceğiz...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Mesela sönmüş bir elektrik lambasının önünden geçerken bu derece korkmazdık; benim neslim. Siz doğal olarak korkuyorsunuz. Çünkü yanına kar kalıyor. Size bir yanlışlık yapıldığında, o yapanın yanına kar kalıyor. Sonra anlatamıyorsunuz. Şimdi daha modern bir dünyada yaşıyoruz. Ama siz daha çok korkuyorsunuz. Şimdi kadın suçlanıyor, her konuda. Bunu direnerek değiştireceğiz. İfşa ederek değiştireceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.11.2022 - 16:02

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’de Çağla Şikel ile Yeni Bir Gün programına konuk oldu. Akşener, şunları söyledi:

“Pek çok engel var. Cumhuriyetin en büyük başarısı hem kadınlara hem de sosyal olarak zor çevrelerde büyümüş insanlara yol açması fırsat eşitliği sağlamasıdır. Fakat son zamanlarda eğitim üstünde çok değişiklik yapılması, çok elin işin içine girmesi ile kadınlara kazandırılan o sosyal adalet ve sınıfsal geçirgenlik gittikçe azaldı. Kadın olmanın daha zor olduğu 21. yüzyılda da bilgiye erişmek çok daha kolay. Bu kadar bilgiye ulaşabilip bu kadar az fırsatla baş başa kalınca daha fazla zorlanıyor kadınlar. Önyargı değişmiyor, o cam tavanlar var. Kadına algıda seçicilik mevcuttur. Başarılarımız bizim, hep birilerinin üzerinden alkışlanır.

Bizim şansımız şuydu siyasette. Biz cinsiyet üzerinden tanımlanmadık. Kadın, erkek fark etmeden hep rakip üzerinden tanımlandık. Bu iyi bir şey. Kadın olma halinin getirdiği bir ayrıcalık, bir geriye itiş olmadı. Sayısal olarak erkekler çok fazla olduğu için tekmeyi fazla yediniz, o ayrı. Ama cinsiyetiniz üzerinden bir tarif olmadı.

Son dönemde, cinsiyet üzerinden çok fazla tarif var. Mesela sizden hoşlanmadıkları zaman, kadın olma üzerinden elli bin tane çirkinlik yaşıyorsunuz. Siyasette de yaşıyorsunuz, günlük hayatta da...

Mesela biz, sönmüş bir elektrik lambasının önünden geçerken bu derece korkmazdık; benim neslim. Siz doğal olarak korkuyorsunuz. Çünkü yanına kar kalıyor. Size bir yanlışlık yapıldığında, o yapanın yanına kar kalıyor. Sonra anlatamıyorsunuz. Önce, ailenizdeki erkeklerin başının belaya girmesinden korkuyorsunuz. Düşünün, bundan 40 sene evvel; herhangi bir durum olduğunda, aileler devreye girmek durumunda kalırdı, biraz daha dikkatli bir durum vardı. Şimdi daha modern bir dünyada yaşıyoruz. Ama siz daha çok korkuyorsunuz. Bizim köyümüzde, bir kadına yanlış bir iş yapan, küçük yerlerde daha büyük bir ceza görürdü. Şimdi kadın suçlanıyor, her konuda. Bunu direnerek değiştireceğiz. İfşa ederek değiştireceğiz.

Ben, imalı bir iftiraya uğradım, 2015 seçimlerinde, bir televizyon kanalında. Çok bağırdım bunun üzerine. Bana hep şu dendi: ‘Sana yakışmaz ki niye bu kadar yaydın’ dediler. Ama bunun ifşa edilmesi lazım. Çok zor bir iştir.

Bu konuda çok sertim şimdi. Kendim için değil, sizin için, sizin nesil için. Ben 56 doğumluyum, 66 yaşına gelmişim. Sizler için bir dünya bırakmak zorundayız. O kadar korktuğunuzu gördüm ki… Ben o kadar korkmuyordum, gençliğimde. Bunun cesaretle ilgilisi yok. Hep siz suçlanıyorsunuz. Biz kadınlar suçlanıyoruz. Buna dikilmek zorundayız. Ben şimdi şeksiz, şüphesiz. Amasız, ancaksız; fikirlerimiz aynı olmayabilir. Bir kadının mutlaka yanındayım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.