Dolar 32,5648
%0.06
Euro 34,8657
%0
Altın 2.435,900
%0.24
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meral Akşener'den Danıştay kararına sert tepki

Meral Akşener'den Danıştay kararına sert tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Danıştay 10. Daire'nin, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı kararı ile çekilmesinin iptali istemiyle açılan davayı reddetmesine tepki gösterdi. Akşener, “Bugün, kirli bir zihniyeti memnun etmek için verilen bu siyasi karardan sonra; Kadınlara yönelik her türlü şiddette, cübbelerini ilikleyip o imzayı atan parmakların izi olacak. Ama az kaldı. Biz geleceğiz ve İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2022 - 18:01

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Danıştay 10. Daire’nin, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı imzasıyla çekilmesi kararının iptali istemiyle açılan davayı reddetmesine tepki gösterdi. Akşener, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Bugün, kirli bir zihniyeti memnun etmek için verilen bu siyasi karardan sonra; Kadınlara yönelik her türlü şiddette, cübbelerini ilikleyip o imzayı atan parmakların izi olacak. Ama az kaldı. Biz geleceğiz ve İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak.”

İYİ PARTİ KADIN POLİTİKALARI BAŞKANI ÜNZİLE YÜKSEL’DEN DANIŞTAY’A İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TEPKİSİ

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel,  Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı imzasıyla çekilmesi kararının iptali istemiyle açılan davanın Danıştay 10. Daire tarafından reddedilmesi üzerine açıklama yaptı. Yüksel şunları söyledi:

"BİZ ‘BİTTİ’ DEMEDEN MÜCADELEMİZ BİTMEZ”

“Temelinde bir insan hakları sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye dair alınan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kadınlar maalesef en temel hakları olan yaşam haklarının sigortası niteliğindeki korumadan mahrum kalmışlardır.

Bugün itibarıyla Danıştay 10. Daire’nin Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın iptali yönünde açılan bazı davalarda ret kararı vermesi hukuki sürecin bittiği anlamına gelmez. Verilen kararın temyiz yolu açıktır. Temyiz talebimizi içeren dilekçemizi Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na bildireceğiz.

Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın açıkça usule, hukuka, vicdana aykırı olduğunu bile bile ret kararı vermek için üstün çaba harcayan diğer üyeler ise maalesef bugüne kadar öldürülen tüm kadınların annelerinin, babalarının, çocuklarının vicdani sorumlulukları altında kalmışlardır. Kadınlar adına, kız çocukları adına; biz bu davanın arkasındayız, takipçisiyiz. Biz ‘bitti’ demeden mücadelemiz bitmez."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.