Dolar 32,5028
%0.17
Euro 34,8260
%0.3
Altın 2.488,150
%1.05
Bist-100 9.548,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partisi'nden tüm siyasilere ‘ortak akıl’ çağrısı

Memleket Partisi'nden tüm siyasilere ‘ortak akıl’ çağrısı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin tarım, hayvancılık ve gıda krizine ilişkin tüm siyasilere yazmış olduğu çağrı mektubu, 81 ilde eş zamanlı olarak okundu. İzmir’de de Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz tarafından okunan çağrı mektubunda, yaşanan sorunların çözümünün ithal etmek değil, üretim olduğuna vurgu yapılırken, “21. yüzyıl Türkiye’sinde ekmek büfeleri önünde oluşan kuyruğu hak etmiyoruz. Marketlerde un, şeker, yağ için oluşan kuyrukları hak etmiyoruz. Günümüzde gıda güvenliği ve gıdaya ulaşabilmek tüm ülkeler için bir milli güvenlik ve beka sorunu haline gelmiştir. Üretebileceğimiz tarım ürünlerinin ithalatçısı olmak, dışa bağımlı hale gelmek demektir. Sorunların çözümü ve çözüm önerilerine dair tüm siyasi partilerle paylaşmaya, ortak aklı birlikte oluşturmaya hazırız” denildi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2022 - 11:57

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – Memleket Partisi tarafından 81 ilde tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlar ve gıda krizi konulu eş zamanlı basın açıklaması düzenlendi.

İzmir’de Alsancak’taki İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İl Başkanı Oğuz, basın açıklamasında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin tüm siyasilere yazmış olduğu çağrı mektubunu okudu.

Oğuz’un okuduğu çağrı mektubunda şu ifadelere yer verildi:

“Bizler dünyanın en güzel coğrafyasında en verimli, bereketli topraklarında yaşıyoruz. Binlerce yıllık tarımsal üretim tecrübemiz, zengin bitki çeşitliliğimiz var. Dünyanın en stratejik tarım ürünlerinin ana vatanıyız. Buna rağmen bugün hem bitkisel, hem de hayvansal üretimde ciddi sorunlar yaşıyoruz. Ne üreticimiz, ne de tüketicimiz mutlu. 

21. yüzyıl Türkiye’sinde ekmek büfeleri önünde oluşan kuyruğu hak etmiyoruz. Marketlerde un, şeker, yağ için oluşan kuyrukları hak etmiyoruz. Bereketli toprakların su ve güneşle buluştuğu, verimli meraların olduğu bu güzel coğrafyada bu yaşananları hak etmiyoruz. Bitkisel ve hayvansal üretimde yaşanılan sorunların çözümü yok olanı ithal etmek değildir. Çözüm üretimdedir. Üretmek, daha fazla üretmek zorundayız. 

Günümüzde gıda güvenliği ve gıdaya ulaşabilmek tüm ülkeler için bir milli güvenlik ve beka sorunu haline gelmiştir. Pandemi süreci ve hemen kuzeyimizde yaşanan Rusya-Ukrayna Savaşı’nın oluşturduğu kriz ortamı tarımın, hayvancılığın, üretimin ve gıda güvenliğinin önemini bir kez daha yaşayarak görmemizi sağladı.

Üretebileceğimiz tarım ürünlerinin ithalatçısı olmak, dışa bağımlılık demektir. Yakın zamanda Ukrayna-Rusya Savaşı'nda ülkeler kend ihtiyaçlarını önceleyerek bazı ürünlere ihracat yasakları koydular. Karadeniz'den gelecek gemilerin yollarını gözledik, endişeyle. Bizler Memleket Partisi olarak ülkenin en önemli sorunlarından birsini bitkisel ve hayvansal üretimde yaşanan sorunlar olduğuna inanıyoruz. Bu sektörde önceliğimiz kendimize yetebilirlik olmak zorundadır. 

Bitkisel ve hayvansal üretimde yaşadığımız sorunların çözümüne yönelik stratejik yol haritamız hazırdır. Bu sorunu siyaset üstü bir anlayışla ele alınması ve desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Sorunların çözümü ve çözüm önerilerine dair tüm siyasi partilerle paylaşmaya, ortak aklı birlikte oluşturmaya hazırız.

Ülkemizin en yakıcı sorunu olan gıda krizi ve gıda güvenliğini gündeme taşıyan ortak akıl için çağrı mektubumuza sizlerden yanıt aldığımız takdirde, sizi bizzat ziyaret ederek raporumuzu paylaşmaktan mutluluk duyacağız. Milletimizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak, memleketimiz için hepimizin iyiliği için ortak akılda buluşmak üzere en içten saygılarımızı iletiyor, çalışmalarımızda başarılar diliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.