Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partisi'nde olağanüstü kurultay toplandı: PM'ye İzmir'den iki isim

Memleket Partisi'nde olağanüstü kurultay toplandı: PM'ye İzmir'den iki isim

Memleket Partisi 1. Olağanüstü Kurultayı bugün Ankara'da gerçekleştirildi. Genel Başkan Muharrem İnce'nin tek aday olarak girdiği ve blok listeyle yapılan seçimde Parti Meclisi'ne İzmir’den Asuman Ali Güven ve Nevzat Kavalar da girdi.

  • Ege Postası
  • 23.07.2022 - 16:31

EGEPOSTASI – 1. Olağan Kurultayı’nı 18 Eylül 2021’de yapan Memleket Partisi, geçtiğimiz ay yaşanan 6 üst düzey istifanın ardından Genel Başkan Muharrem İnce olağanüstü kurultay kararı almıştı.

Kurultay, bugün Ankara’da Crowne Plaza'da gerçekleştirildi. Genel Başkan İnce, tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeledi.

Blok listeyle yapılan seçimde 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ve Genel Disiplin Kurulu üyeleri de belirlendi. PM'ye girenler arasında İzmir’den Asuman Ali Güven ve Nevzat Kavalar da yer aldı.

DİVAN BAŞKANI OĞUZ OLDU

Kurultay'da Divan Başkanlığı’na ise İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz seçildi.

‘BLOK LİSTE’ KARARI

Öte yandan Memleket Partisi 1. Olağan Kurultayı’nda tüzük değişikliğine de gidildi. Tüzük komisyonu tarafından yapılan çalışma kapsamında çarşaf liste uygulamasında değişikllik yapıldı. Buna göre sadece olağanüstü kurultaylarda geçerli olmak üzere çarşaf liste uygulamasına son verildi. Partide olağanüstü kurultaylarda parti meclis ilsitesi blok liste yöntemiyle yapılacak. 

‘GENEL BAŞKAN VEKİLLİĞİ’ KALDIRILDI

Parti tüzüğünün 29. maddesinde yer alan genel başkan vekilliği ibaresine son erdildi. Buna göre Memleket Partisi'nde artık Genel Başkan Vekili bulunmayacak. Böylece Genel Başkan'ın yokluğunda MYK toplantısına Genel Başkan tarafından belirlenecek bir MYK üyesi vekalet edecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.