Dolar 32,5616
%0.07
Euro 34,9857
%0.45
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.745,00
%0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partisi'nde istifa depremi!

Memleket Partisi'nde istifa depremi!

Memleket Partisi’nde iki MYK üyesi, dört parti meclisi üyesi olmak üzere üst düzey yönetimdeki altı isim partiden istifa etti. Aralarında Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer ve İzmir eski Milletvekili, Genel Sekreter Prof. Dr Hakkı Akalın’ın da bulunduğu 6 ismin Genel Başkan Muharrem İnce’yle ters düştüğü öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 20.06.2022 - 14:26

EGEPOSTASI – Memleket Partisi’nde Genel Başkan Muharrem İnce’yle fikir ayrılığına düşen ve partide önemli görevlerde bulunan 6 isim görevlerinden ve partilerinden istifa etti.

Fikir ayrılıklarının yaşandığı konularla ilgili Genel Başkan Muharrem İnce’nin taviz vermediği gelen bilgiler arasında. 

İstifa eden isimler arasında İzmir eski Milletvekili, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakkı Akalın’ın yanı sıra Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, Parti Meclisi-Danışma Kurulu Üyesi ve Memleket Partisi Kurucu Üyesi Meryem Şengül Kala, MYK Üyesi ve Parti Genel Saymanı Serkan Ufuk Akgün, MYK Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu ve Parti Meclisi-Memleket Partisi Kurucu Üyesi Dr. Oğuz Giray yer aldı.

USLUER'DEN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Gaye Usluer, Memleket Partisi'nden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Usluer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gün küçük olsun bizim olsun zamanı değil. Ya kazanılacak ya da kazanılacak bir seçim sürecinin içindeyiz. Aksi düşünülemez, düşünülmemeli. Ülkemiz için köprüden önce son çıkış gibi görünen, alternatifi ya da aksini düşünmek bile istemeyeceğim sürece, isteyerek ya da istemeyerek olumsuz katkıda bulunuyor olmak en büyük endişem. Bu duygu ve düşüncelerle Memleket Partisi'nden istifa ettiğimiz bilgilerimize sunuyorum. Süreçteki yol arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Aydınlık bir Türkiye, çocuklarımız için aydınlık ve huzurlu bir gelecek dileklerimle."

Meryem Şengül Kala ve Serkan Ufuk Akgün de istifa kararlarını sosyal medya üzerinden kamuoyuna açıkladı. 

Öte yandan parti yönetiminden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ÇELEBİ DE İSTİFA ETMİŞTİ

Memleket Partisi’nde daha önce de Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, geçtiğimiz Ocak ayında partisindeki görevlerinden ailesindeki sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurmuştu. Çelebi, yaklaşık 1 ay sonra ise parti üyeliğinden istifa etmişv e “Israrlı uyarılarına rağmen, ‘ben’ değil ‘biz’ olamadıklarından, kuruluş ilkelerine ve rotasına aykırı tutum ve söylemlerden ötürü istifa ediyorum" açıklamasını yapmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.