Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8475
%0.33
Altın 2.503,520
%0.77
Bist-100 9.682,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Hareketi Kurucu Üyesi Oğuz'dan 'Andımız' tepkisi:  Kime hizmet edeceği sorgulanmalıdır

Memleket Hareketi Kurucu Üyesi Oğuz'dan 'Andımız' tepkisi: Kime hizmet edeceği sorgulanmalıdır

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından alınan okullarda andımızın okutulmasını engelleme kararına ilişkin tepkiler çığ gibi büyüyor. Son olarak Memleket Hareketi Kurucu Üyesi Cüneyt Oğuz, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararının "kime hizmet edeceği sorgulanmalıdır" derken, muhalefete ve siyasi parti temsilcilerine tepki gösterdi. Oğuz açıklamasında ayrıca Danıştay'ın kararının bölücülerin ekmeğine yağ süreceğini savundu.

  • Ege Postası
  • 17.03.2021 - 11:48

EGEPOSTASI- Danıştay’ın okullarda andımızın okunmasını engelleyen MEB yönetmeliğiyle ilgili kararına bir tepki de Memleket Hareketi Kurucu Üyesi Cüney Oğuz'dan geldi.

Oğuz, karara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"KİME HİZMET EDECEĞİ SORGULANMALIDIR"

Oğuz açıklamasında Danıştay'ın kararının kime hizmet edeceği sorgulanmalıdır derken, "Bizler ülkemizin Milli birlik ve beraberliğine, bağımsızlığına olan bağlılığımızı andımızı okuyup her daim hatırlayarak büyüdük. Andımızdaki sözler bizim yol göstericimiz oldu ve bizlerin bugün vatanını ve milleti seven, geçmişiyle gurur duyan insanlar olmamızı sağladı. Ülkemiz çocuklarını, iyi birer birey vatanını seven iyi birer vatandaş olarak yetiştirmek adına çok anlamlı olan andımızın okunması yasağının kime hizmet edeceği sorgulanmalıdır. Bunu tedavülden kaldırmak isteyenler gerçekte bizim gibi vatanını seven milletini seven vatanseverlerden rahatsız olmakta ve bizim gibi yetişecek yeni nesillerin önünü kesmek istemektedirler." ifadelerni kullandı.

"BU DURUM BÖLÜCÜLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRECEK"

Bu durumun bölücülerin ekmeğine yağ süreceğini savunan Cüney Oğuz, "Tüm dünya ülkelerinin bizim andımıza benzer uygulamaları vardır. Öğrenciler okulda ders öncesi ülkelerine bağlılıklarını vurgulayarak, uluslarının geleceği ve milli birlik için kendi menfaatlerinden vazgeçebileceklerine dair söz verirler. Geçmişte onlara bugünlerini yaşatmak için hayatını feda etmiş atalarına minnet duyarlar.  Türk olmak bir üst kimliktir. Türk olmak kafatası milliyetçiliği değil yurttaşlık bilincinde olmaktır. Eğer her kavramı sulandırıp tartışmaya açarsak Ulusal egemenliğimiz tehdit altına sürüklenecektir. Din, dil, Irk, mezhep ayrımı yapmadan bu topraklar üzerinde özgürce yaşamalıyız bu özgürlüğümüzüde Ulusal egemenliğimizle teminat altına almalıyız. Türk Milleti, bir ırkı değil bir toplumu Türk de yurttaşlık bilinci içerisinde toplumun içinde yaşayan bir bireyi temsil etmektedir. Osmanlı İmparatorluğu dağıldıktan sonra Rumeli’den, Kafkaslardan, Irak ve Suriye'den Anadolu’ya gelen halkların oluşturduğu üst kimlik Türk Milleti kimliği artık kullanılmayacakmış. Bu durum ümmetçilerin ve bölücülerin ekmeğine yağ sürecektir ama bu kutsal topraklar üzerinde yaşayan insanların geleceği için ne ifade edecektir? Bu olay dayanışmayı değil Ülkemizde ayrışmayı teşvik edecektir. Misakı Milli’yi tartışmaya açacak, Üniter devleti tehdit edecektir." dedi.

"TESLİMİYETÇİ MUHALEFET"

siyasi parti yönetcileri ve muhalefet tepki gösteren Cüney Oğuz, "Bu duruma sessiz kalan siyasi partilerimizin yöneticileri ise teslimiyetçi muhalefet anlayışıyla yine konjonktürel davranmaktadır ve ilkesizliklerini birkez daha kamu oyuna göstermektedir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisinin koltuklarında oturan arkadaşlarda bu süreci kendilerine oy veren seçmenin düşüncelerini hiçe sayarak suskunlukla izlemektedir ve bu davranışlarıyla benim geçtiğimiz ay almış olduğum ayrılık kararımı maalesef birkez daha doğru kılmaktadır. Geliyoruz, din, dil, Irk, mezhep ve cinsiyet ayrımı yapmadan, Milli birlik ve beraberliğimizi korumak memleketimizin 83 milyon insanını kucaklamak için geliyoruz. Hükümetin zulmünden bu muhalefetin basiretsizliğinden çaresizliğinden umudunu yitirmiş vatandaşlarımıza umut olmak için aydınlık, huzurlu ve güvenli yarınlar sağlamak için geliyoruz !!!  MEMLEKET HAREKETİ..  AZ KALDI.." ifadelerini kullandı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.