Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7787
%-0.55
Altın 2.441,250
%0.21
Bist-100 9.946,00
%2.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis'te 'yumruklu' kavga! İYİ Parti'den açıklama

Meclis'te "yumruklu" kavga! İYİ Parti'den açıklama

TBMM'deki bütçe görüşmelerinin ikinci gününde yumruklu kavga yaşandı. Tartışmaların yaşandığı Meclis'te oturuma ara verildiği sırada AK Partili Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Örs hastaneye kaldırıldı.

  • Ege Postası
  • 06.12.2022 - 17:13

TBMM'de bütçe görüşmelerinin ikinci gününde AK Partili ve İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Meclis'te bütçe görüşmeleri devam ediyor. TBMM Genel Kurulunda; TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri ele alınıyor.

İYİ Parti milletvekili Ümit Feyyaz kürsüde konuşurken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan geldi. İYİ Parti ile AK Parti atışmaya devam etti.

İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs

İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs

Tartışmaların devam etmesi üzerine Genel Kurul'a 10 dakika ara verildi. Araya girilince AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Yaralanan Örs hastaneye kaldırıldı.

Örs'ün kalp pili olduğu, kavgadan dolayı ritim bozukluğu oluştuğu öğrenildi. Örs'ün bir gün yoğun bakımda tedavi altında kalması beklenirken, kalp pilinin değiştirileceği bildirildi.

İYİ PARTİ'DEN ÖRS'ÜN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur da, Örs'ün sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Cesur açıklamada şunları kaydetti: "Ben kendisine revire kadar eşlik ettim EKG çekmelerini rica ettim. Kendisinin geçen seneden pil takıldığını bildiğim için EKG istedik. EKG'de kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin maalesef bozulduğunu gördük. Derhal ambulansla Güven Hastanesi'ne getirmeye karar verdik. İlk müdahale ile beraber bir ilaç uygulandı. Ardından hastaneye geçildiğinde kalbin geri döndürülmesi, halk arasında kalp ritminin geri döndürülmesi diye bilinen kardiyo versiyon tedavisi yani kardiyo şok tedavisi uygulandı. Çok önemli bir hadisedir. Çok kısa zamanda yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi. Ancak şu anda hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda tedavisi devam ediyor."

BABACAN'DAN İYİ PARTİLİ ÖRS'E 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın attığı yumrukla yaralanarak hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs için geçmiş olsun mesajı yayınladı. Babacan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

“Milletimizin bütçesi görüşülürken dil yerine yumrukların konuşması ülkemize yakışmıyor. TBMM, demokratik değerlerimizin ve sorunların çözümünün adresidir, kaba kuvvetin değil. Kavga nedeniyle hastaneye kaldırılan İYİ Parti Milletvekili Sayın Hüseyin Örs’e acil şifalar diliyorum.”

MUSTAFA ELİTAŞ VE MEHMET GÖKER İYİ PARTİLİ ÖRS’Ü HASTANEDE ZİYARET ETTİ

TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, bugün TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü tedavisinin yapıldığı Güven Hastanesi’nde ziyaret etti. Doktorlardan Örs’ün durumuna ilişkin bilgi alan Göker ve Elitaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mustafa Elitaş konuyla ilgili şunları söyledi:

“ORADA HER TÜRLÜ AĞIZ DALAŞI OLABİLİR AMA SONUNDA FİZİKİ BİR ŞEYİN OLMAMASI GEREKİR”

“Son dönem Meclis çalışmaları inşallah sükunetle geçer diye düşünüyoruz hem izleyen milletvekillerinin hem kürsüdeki konuşmacıların, eleştiri muhakkak ki olması lazım demokrasilerde ama hakarete varan sözlerin olmaması, milletvekillerinin birbirlerini tahrik etmelerini değil. Hepimiz bu ülkenin insanıyız, orada her türlü ağız dalaşı olabilir ama sonunda fiziki bir şeyin olmaması gerekir. Hepimiz milletvekilliğini bıraktıktan sonra bir dost olarak bir arkadaş olarak yarın bir araya geldiğimizde hangi siyasi görüş olursa olsun ‘Dostum, arkadaşım’ diye sarılacak bir noktada gitmemiz gerekir. Biz tekrar Hüseyin beye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kimseyi almıyorlar yoğun bakımda olduğu için.”

Mehmet Göker de şunları dile getirdi:

“BİLİNCİ AÇIK, SORULARA CEVAP VERİYOR”

“Genel durumu gayet iyi, bilinci açık, kendisi konuşulanlara, sorulanlara cevap veriyor. Girdiği stresle alakalı bir durum. Kontrol altında 1 gün tutulacak, yarın tekrar aramıza dönecek. Biz de başhekim beyden bilgi aldık, içeriye giriş tamamen yasak. Hasta açısından da bu önemli tekrar strese sokmamak için. Uyutulma diye bir şey yok bilinci açık.”

ENGİN ALTAY: ÖZEL OLARAK, HÜSEYİN ÖRS’Ü HEDEF ALARAK YUMRUKLU SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİYOR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü, tedavi gördüğü Güven Hastanesi’nde ziyaret etti. Altay, ziyaretinin ardından hastanede önünde açıklama yaptı. Altay, şunları söyledi:

“BEŞ DAKİKA GEÇ GELSE BELKİ DE KAYBETMİŞ OLACAKTIK: Kalp pili de bu durumlarda devre dışı kalıyor. Bozuluyor, kendini kapatıyor. Galiba, doktorların bize söylediği o tarz bir şey. Pil şaşmış. Bana söylenen, beş dakika geç gelse buraya, sayın milletvekilimizi, Allah esirgesin, belki de kaybetmiş olacaktık, doktorların söylediği şekliyle söylüyorum.

YOĞUN BAKIMDA, AMA BİR İYİYE GİDİŞ DE VAR: Şu anda yoğun bakımda. Ben de görüşemedim, tıbbi kurallara saygımız var, tıp ne emrediyorsa odur. Ailesi ile görüştük, bilgi aldık. Ama bir iyiye gidiş de var.  Pil normale dönmüş. Ama halen yoğun bakımda tutulması da bizde az da olsa bir endişeye yol açmıyor değil.

HÜSEYİN BEY ARBEDE SONUCU BURADA DEĞİL: TBMM ve siyaset tartışmaların olmazsa olmazıdır. Siyasetin yarısı müzakere, yarısı münakaşadır. Ama şiddet, asla ve asla kabul edilebilir bir şey değil. Meclis Genel Kurulu’nda bazen arbede olur. Olmasını istemeyiz, ama arbede olur. Bu arbede de insanlar ufak tefek fiziki yaralar da alıyor, geçmişte bunun örneği var. Bu öyle bir olay değil. Hüseyin Örs’ün kendisi zaten, içi insan sevgisi ile dolu; en yumuşak mizaçlı, en barışçıl mizaçlı milletvekillerimizden birisi. Kürsüdeki bir başka İYİ Parti milletvekilini, AK Partililerin basıncı üzerine, fiziki basıncı üzerine; kürsüdeki milletvekili arkadaşını koruma güdüsüyle, AK Partililere ‘Yapmayın, etmeyin’ demek üzere orada iken, bahse konu milletvekili, saldıran milletvekili; özel olarak başka bir noktadan Hüseyin Örs’ü hedef alarak gelip, direk Hüseyin Örs’ün gözüne, yüzüne açık bir fiziki, yumruklu saldırı gerçekleştiriyor. Bu bir arbedede yaşanmış kaza değil, arbede sonucu Hüseyin Bey burada değil.

NEREDEYSE EN SALDIRGAN MİLLETVEKİLLERİNDEN BİRİSİ: AKP Bursa Milletvekili Zafer Bey’in arbedenin dışından, Hüseyin Örs’ü gözüne kestirerek gelip, Hüseyin Örs’e fiziki, yumruklu, ağır; elinde de metal bir yüzük benzeri bir şeyle yaptığı saldırıdır. İlgili milletvekilini bilirim. Meclis’te bu tür gerilimlerde, neredeyse en saldırgan milletvekillerinden birisi maalesef. Biraz önce bir televizyon kanalında altyazı geçti. Özür dilemeyeceğini, söylemiş. Bunu çok yadırgadık. Özür dilemek bir erdemdir. Yaptığı iş zaten kabul edilemez. Şüphesiz, Sayın Örs de partisi de bu işi hukuki olarak takip edecektir. Ama arkadaşımız, Sayın Milletvekili burada canıyla uğraşırken, pişkin pişkin bir de özür dilemiyorum demenin taktirini de aziz milletimize bırakıyorum.”

Altay, gazetecilerin sorusu üzerine; “Bilinç kapalı değil. Dinlendiriliyor. Bilinç açık, oğlunun bana verdiği… Ama tabii dinlendiriyor, uyku hali var diye biliyorum.”

İDRİS ŞAHİN: İKTİDAR YETKİLİLERİ HEM MECLİS’TE HEM SOKAKTA ATMOSFERİ TIRMANDIRMAK İÇİN ELLERİNDEN GELEN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERİYORLAR

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü, tedavi gördüğü Güven Hastanesi’nde ziyaret etti. Şahin, ziyaretinin ardından hastane önünde açıklama yaptı. Şahin, şunları söyledi:

“İKTİDAR YETKİLİLERİ HEM MECLİS’TE HEM SOKAKTA ATMOSFERİ TIRMANDIRMAK İÇİN ELLERİNDEN GELEN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERİYORLAR”

“Demokraside olmaması gereken, Gazi Meclis’e hiç yakışmayan bir davranışı üzülerek ve büyük bir tepkiyle kınayarak burada olduğumuzu ifade etmek isteriz. Görüntüleri seyrettiğiniz zaman bunun normal bir aklın asla ve asla yapmayacağı bir hareket olduğunu görüyoruz. Bir itişme kakışma anında olabilir, bazen Meclis’te tansiyon yükselebilir. Ama burada bilinçli ve iradi bir davranış söz konusu. Arkadan dolanarak gelip, fiili kaba kuvvete dayanan hiçbir zaman demokrasilerde olmaması gereken davranış ve görüntüleri bugün yine Gazi Meclis’te bir sefer daha yaşadık. Bu üzüntülerimizi paylaşmak adına İYİ Parti yetkililerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ne Gazi Meclis ne parlamento ne de Türk Milleti asla ve asla böyle çirkin görüntüleri hak etmiyor. Bu tür davranışlar Meclis’te gerçekleşirse sokaktaki insanı nasıl tutabiliriz? Buna dair kaygılarımız gün geçtikçe artıyor. Ama üzülerek ifade ediyoruz ki iktidar yetkilileri hem Meclis’te hem sokakta atmosferi tırmandırmak için ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar. Bunu bir sefer daha DEVA Partisi olarak kınadığımızı ifade etmek isteriz.

“FİİLİ KABA KUVVETLE SALDIRI SÖZ KONUSU”

Bir milletvekiline bu türlü bir üslubun yakışmadığını belirtmek isterim. Bir milletvekili kasten birine yumruk da vuramaz. Oradaki hadise anlık bir tansiyon yükselmesi sırasında itiş kakışla falan değil bu. Fiili kaba kuvvetle saldırı söz konusu. Böyle çirkin bir vatandaşı yapan bir vatandaşın sadece sembolik olarak bir özür dilemiş olması hiçbir şey ifade etmez. Şu an itibariyle Meclis’in fiili olarak kaba kuvvet kullanan bu isimle alakalı Meclis Başkanı’nın ivedilikle harekete geçmesi ve gerekli içtüzük kurallarını işletmesi lazım. Sadece içtüzük de değil, ben bir ceza hukukçusuyum. Bu bir fiili saldırıdır ve kaçtığı, yüzükle vurduğu ifade ediliyor. Mağdur olan kişinin de kalp rahatsızlığı olmuş olması sebebiyle bunların hepsini öngörmesi lazım. Bilinçli ve kasten yapılmış bir eylem. Dolayısıyla sadece özür dilemesi yetmez. Aynı zamanda hem hukuk önünde hem Meclis’te toplum önünde pişmanlığını fiili olarak da göstermiş olması gerekir. Ben umuyorum ve inanıyorum ki o, anlık bir hadiseyle ‘Özür dilemeyeceğim’ demiştir. Bir nedamet duyarak hem milletten hem de değerli milletvekilimiz mağdurdan hem de bütün kamuoyundan bir özür diler.”

CEMAL ENGİNYURT: “İKTİDAR HALA YUMRUK İŞİYLE İŞİ ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR. EMİN OLSUNLAR GÜN GELECEK BUNUN HESABINI VERECEKLER” 

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi’nde ziyaret etti. Enginyurt, ziyaretinin ardından hastane önünde açıklama yaptı. Enginyurt, şunları söyledi:

“Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hüseyin Örs, nezaketiyle, beyefendi kişiliğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde örnek milletvekillerinden birisidir. Kendilerine bir saldırı yapıldığında saraydan başlamak üzere gazeteci trolleri, AKP’li trolleriyle linç kampanyası yapanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde millet adına görev yapanlara acımasızca, kalleşçe arkadan saldırmaya bile artık cüret ediyorlarsa Türkiye’nin geldiği ve getirilmek istendiği nokta belli olmuştur.

Hüseyin Örs, Trabzon milletvekili değil; Türkiye milletvekilidir. Fikirlerini beyan edecek, fikri olan da karşılıklı cevap verecektir. Ama maalesef bütçeyi iş bitirme karnesi olarak gören AKP’nin şahsımın bakanları sıfatlı tipleri Meclisi birbirine düşürmek, Meclis’te hakaret dolu sözlerle ortamı germek adına siyaset yapıyorlar. Konuşmaları bu yöndedir. Bakın, Süleyman Soylu en çirkin lafları kullanmaktan imtina etmiyor. Mustafa Varank, yetmiyor Hulusi Akar, Bekir Bozdağ, Fuat Oktay. Yani bütçelerini anlatması gerekenler, milletin derdiyle dertlenmesi gerekenler muhalefete hakaret diliyle, küfür diliyle saldırıyorlar. Şimdi yetmedi yumruk atıyorlar. Hüseyin Örs kardeşimize yapılan bu çirkin saldırıyı Demokrat Parti olarak şiddetle kınıyoruz.

“SİZ YUMRUK ATANA KADAR BU MİLLETİN AÇLIĞINA, YOKLUĞUNA, FAKİRLİĞİNE, YOKSULLUĞUNA ÇARE OLUN”

“İktidara tavsiyemiz şu: Böylesi davranışlarla bizi susturamazsınız. Geri adım attıramazsınız. Yumruklarınızla değil; topunuzla, tankınızla, tüfeğinizle gelseniz de millet adına hizmet verdiğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde doğruları söylemekten bir saniye geri adım atmayacağız. Geri adım atan namerttir. Biz millet için oradayız. Millet için varız. Siz yumruk atana kadar bu milletin açlığına, yokluğuna, fakirliğine, yoksulluğuna çare olun. Bu milletin derdiyle dertlenin. Gençler intihar ediyor. Gençler bunalıma girdi. Emekliler yaşayamaz hale geldi. Çalışanlarımız perişan. İnsanlarımız evine ekmek götüremiyor. Kaşar peynirinin fiyatı eti geçti. Süt 22 lira oldu. Yumurta 3 lira oldu. Simit, ekmek 5 lira oldu. Ama bakıyoruz ki; iktidar hala yumruk işiyle işi çözmeye çalışıyor. Emin olsunlar gün gelecek bunun hesabını verecekler.

AKP’liler için her şey normal. Zafer Işık doğru diyor. Dövmeye alıştılar. Vurmaya alıştılar. Sövmeye alıştılar. 20 yıldır artık öyle alıştılar ki; kendilerinin iktidardan gidemeyeceklerini ömür boyu orada kalacaklarını düşünerek kendilerinin yaptığı her işi kendilerine hak görüyorlar. Zafer Işık şunu unutmasın; men dakka dukka. Çalma birisinin kapısını çalarlar kapısını demişler bir atasözünde. Çalarlar kapını. Gün olur harman olur keser döner sap döner devran döner. Herkes hesabını verir. Zafer Işık ve Alpay Özalan gibiler yaptıklarının hesabını muhakkak verecekler. Sadece onlar değil. Demokrat Parti olarak söz verdik. Devr-i sabık yaratacağız ve herkesin yaptığının hesabını soracağız. Fitil fitil burnundan getireceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.