Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahir Polat'tan 9 Eylül mesajı: Yol haritası CHP'nin altı okunda

Mahir Polat'tan 9 Eylül mesajı: Yol haritası CHP'nin altı okunda

CHP’li Polat, “İşgal edildiği gün Kurtuluş Savaşı'nın başladığı, işgalin bittiği gün Kurtuluş Savaşı'nın da bittiği İzmir'imizin kurtuluşunun 100. yıl dönümü ve cumhuriyetin, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin garantisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni yaşı kutlu olsun” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.09.2022 - 13:06

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni yaşı sebebiyle bir mesaj yayımladı. 

Polat, “9 Eylül, siyasi tarihimiz açısından çok önemli bir gün. Hem güzel İzmir’in kurtuluşu yani Misak-ı Milli sınırlarının düşmandan temizlendiğinin tüm dünyaya ilanı hem de kurtuluşun ve kuruluşun partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin doğum günü. İzmir’de çakan kıvılcım Anadolu’da bir ateş oldu, dağlarında açan çiçekler baharı müjdeledi tüm memlekete. İşgal edildiği gün Kurtuluş Savaşı'nın başladığı, işgalin bittiği gün Kurtuluş Savaşı'nın da bittiği İzmir'imizin kurtuluşunun 100. yılı kutlu olsun!” dedi. 

YOL HARİTASI CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN ALTI OKUNDA

CHP’nin zor günlerin partisi olduğunu vurgulayan Polat, “Emperyalist güçler ülkemizi işgal ettiğinde, bağımsızlık mücadelesinin cephelerinde doğdu Cumhuriyet Halk Partisi. Kurtuluşta ve kuruluşta manda ve himayeye karşı duran, aydınlanma yolunda adım atan, kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayan, geleceğe umut olan parti olarak tarihe geçti. Bugün de içinde bulunduğumuz zor günleri aşmanın anahtarı Cumhuriyet Halk Partisi’nin elinde. Bizi, memleketimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, aydınlık yarınlara taşıyacak olan şey; cumhuriyeti kuranların izinden gitmek, Cumhuriyet’e ve kazanımlarına sahip çıkmaktır. Güzel günlerin yol haritası Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı okundadır. 99’uncu kuruluş yıl dönümümüzde kurucumuz ve ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, geçmişten günümüze yolumuza değer katan tüm partililerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni yaşı kutlu olsun!” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.