Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kirişci'den 'çip süresi' açıklaması

Kirişci'den 'çip süresi' açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, evcil hayvanların çip takılarak kimliklendirilmesinde süre uzatımıyla ilgili açıklamada bulundu. Kirişci, "Rakamların genel gidişatına da bakarak değerlendireceğiz; olabilir" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 27.12.2022 - 12:25

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Bakan Kirişci, yerel yönetimlere orman alanlarından hayvan barınağı için yer verilmesi ile ilgili İstanbul'da başlatılan pilot uygulamaya ilişkin, "Oradaki çalışma halen devam ediyor. 39 ilçeye yazıyı gönderdik. 39 ilçe kendi değerlendirmesini yapıp dönecek. Bizim hem Anadolu hem Avrupa yakasında yerlerimiz hazır. Onlar istediğinde belediyelere, valiler koordinasyonunda o yerleri vereceğiz" dedi.

"RAKAMLARA GÖRE DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Evcil hayvanların kimliklendirilmesi projesinde 31 Aralık'a kadar çip taktırma zorunluluğu nedeniyle yoğunluklar olduğu ve sürenin uzatılma ihtimali sorulan Bakan Kirişci, "Bir bakacağız ona; yani şu ana kadar ki rakamların genel gidişatına da bakarak değerlendireceğiz, olabilir" dedi.

Evcil köpek, kedi ve gelinciklerin 31 Aralık'a kadar 'Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne kaydedilmesi gerekiyor. Çip taktırmayanlara 3 bin 642 lira para cezası uygulanacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.