Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçlar çekildi! Çelebi'den Özel'e zor soru: Menemen’i kim sattı'

Kılıçlar çekildi! Çelebi'den Özel'e zor soru: Menemen’i kim sattı'

Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ile Özcan Özel'in CHP'den istifalarına ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in yaptığı 'Saray operasyonu' açıklamasına İzmir Milletvekili Çelebi'den yanıt gecikmedi. Özel'in istifalarla ilgili 'Saray operasyonu' olarak tanımlamasına sert çıkan Çelebi "Saray operasyonu diyerek bizi itham eden Sayın Özgür Özel, açıkça soruyorum Menemen’i kim sattı'" diye sordu.

  • Ege Postası
  • 29.01.2021 - 20:25

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu'na 'eleştiri' mektubu yazan üç milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel partilerinden istifa etti.

Üç vekilin isitifa açıklamaları kamuoyunda tartışma yaratırken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise istifa ilişkin, "Düne kadar üyesi olunan bir siyasi partiye ve onun mücadelesine olanca zararı vererek ayrılmaya dönüşen ifadeleri üzülerek takip ettik" yorumunda bulunup "Saray operasyonu" açıklaması yapmasına İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'den yanıt gecikmedi.

 

 

Çelebi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Özel'e; "Menemen'i kim sattı'" sorusunu yöneltti. Çelebi bir de iddia da bulunarak, "Sizin genel merkezden yazdığınız belediye meclis üyeleri m? İttifak ortağı olduğunuz dostlarınızın belediye meclis üyeleri mi'" dedi.

Çelebi, "Saray operasyonu diyerek bizi itham eden Sn Özgür Özel, açıkça soruyorum Menemen’i kim satt? Sizin genel merkezden yazdığınız belediye meclis üyeleri m? İttifak ortağı olduğunuz dostlarınızın belediye meclis üyeleri m? Pm de itiraz ederek gizli oylamaya götüren bendim." diyerek Menemen üzerinden Özel'e yüklendi.

Çelebi daha sonra bir açıklama daha yaparak şu ifadeleri kullandı; 

"CHP GBV Özgür Özel’in istifa değerlendirmesi istifa gerekçelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymuştur. AKP FETÖ ortaklığında gerçekleştirilen kumpaslardan cezaevine girmiş biri olarak bana iftira atamazlar. Bir saray operasyonu arıyorlarsa Menemen’e, Urla’ya baksınlar."

MENEMEN'DE NE OLMUŞTU'

Menemen Belediye Başkanı iken hakkında yürütülen soruşturmada "zimmet ve irtikap" suçlarından tutuklanan Serdar Askoy'un görevden uzaklaştırılmasıyla yerine belediye başkan vekili kura çekimiyle belirlenmişti.

1 Aralık tarihinde yapılan Belediye Başkan Vekili seçimlerinde ilk dört turda oy çoğunluğu sağlanamadığı için başkan vekili kura yoluyla belirlenmiş ve kuradan adı çıkan kişi de Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt olmuştu.

Ancak seçimin ardından Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan kuraya "usule aykırı gerçekleştiği" gerekçesiyle itiraz etmiş ve İzmir 2. İdare Mahkemesi kuranın yenilenmesi kararı vermişti.

Kararın ardından üç kez ertelenen kura çekimi 13 Ocak tarihinde gerçekleştirildi ve bu kez kuradan adı çıkan kişi Cumhur İttifakı adayı AK Partili Aydın Pehlivan olmuştu.

Belediye meclisinde çoğunluk CHP ve İYİ Parti'de olmasına rağmen oylamada 1 Aralık'ta gerçekleştirilen seçimde 3 fire verilmişti. 3 meclis üyesinin kimler olduğu henüz netlik kazanmazken, CHP içinde de tartışma yaratmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.