Dolar 32,5114
%0.18
Euro 34,5578
%0.04
Altın 2.495,380
%0.36
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’nun İngiltere temasları başladı

Kılıçdaroğlu’nun İngiltere temasları başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Londra ziyareti başladı. Kılıçdaroğlu ilk olarak girişimcilere destek veren iki kuruluş “Entrepreneur First” ve “The Creator Fund” yetkilileri ile bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2022 - 18:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, üç gün sürecek İngiltere temasları başladı. Kılıçdaroğlu bugün ilk olarak, teknoloji alanındaki girişimcilere destek veren “Entrepreneur First” yetkilileri bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’na ziyarette; CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu eşlik etti.

Kılıçdaroğlu’nu Entrepreneur First kuruluşunun ortaklarından Jonny Clifford karşıladı. Kılıçdaroğlu’nun burada; start up girişimleri kurmak isteyen gençlerin yatırımcılarla nasıl bir araya gelebileceği konusunda bilgi aldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu ve CHP Heyeti daha sonra; kendisini “Avrupa’nın lider derin teknoloji ağı” ve “girişim öncesi ve start up ağı” olarak tanımlayan The Creator Fund yetkilileri ile St. Pancras Renaissance Hotel’de bir araya geldi. Kılıçdaroğlu burada, The Creator Fund yetkilisi Jeremy Brown’dan bilgi aldı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU, ‘THE ALAN TURING INSTITUTE’NİN YÖNETİCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere’deki temasları sürüyor.

İngiltere’nin başkenti Londra’da, savunma sanayi, sağlık ve çevre konularında fikir sahibi ile yatırımcı arasında uyumlu çalışma ortamı sağlayan ‘The Alan Turing Institute’ isimli veri kuruluşunun yöneticileriyle bugün bir araya geldi.

KILIÇDAROĞLU, LONDRA’DA “YENİ TEKNOLOJİLER İLE YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ” HEDEFLEYEN YATIRIMCI AĞLARI İLE BULUŞUYOR…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; farklı sektör ve alanlarda çalışmaların yapıldığı odak grup toplantılarında dünyaca ünlü bilim ve düşünce insanları ile görüş alışverişini; Londra’da sürdürüyor. Kılıçdaroğlu; "Türkiye’nin yetişmiş insan gücünü, ülkemizin içinde bulunduğu zorlu şartları aşmak için seferber etmeyi" hedefliyor. Bu çerçevede Brexit süreci sonrası dünyada teknoloji ve finans alanında en önemli merkez olma özelliğini sürdüren Londra’da yenilikçi teknoloji fonları başta olmak üzere, Türkiye'ye sürdürülebilir, iklime dost ve katma değeri yüksek yabancı yatırım girişini sağlayacak söz sahibi kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler gerçekleştiriyor.

Kılıçdaroğlu, bu kapsamdaki İngiltere temaslarının ilk gününde; Entrepreneur First ve The Creator Fund adlı girişimcileri destekleyen kuruluşların yöneticileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, günün ilerleyen saatlerinde de İngiltere’deki ilk gününde; “Creative UK” ve “The Alan Turing Institute” yetkilileri ile de bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’na temaslarında; CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik de eşlik ediyor.

Teknoloji alanındaki girişimcilere destek veren Entepreneur First’in internet sitesinde kuruluş ile ilgili; “Entrepreneur First, dünya çapında 6 şehirde yürütülen, 3 ay süren, son derece seçici bir programdır. Küresel çapta önemli teknoloji şirketleri kurma potansiyeline sahip az sayıda kişiyi, kurucu ortaklarıyla tanışmaları ve sıfırdan girişimler kurmaları için bir araya getiriyoruz” ifadeleri yer alıyor.

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği Creater Fund kuruluşunun sloganı ise “Avrupa'nın lider derin teknoloji ağı.” Kuruluş kendisini “Bir girişim öncesi ve start-up fonu” olarak tanımlıyor. Kuruluş, bilim teknoloji alanındaki girişimcilerle en erken aşamada ortaklık kuruyor ve onlara destek veriyor. Kuruluşun tanıtımında, “Sahada 25'ten fazla üniversitede doktoralı ekiplerimiz var. Bu, portföyümüzün ölçeklendirmek için ihtiyaç duydukları uzman yeteneklerden yararlanmasını sağlar. Birleşik Krallık merkezli işletmelere 100 bin - 700 bin İngiliz sterlini arasında yatırım yapıyoruz” deniliyor.

YATIRIM KAYNAKLARINI TÜRKİYE’YE ÇEKMENİN ZEMİNİ

Kılıçdaroğlu’nun bu ziyareti ile “Ülkeye temiz ve üretken yatırım kaynaklarını çekmenin zeminini oluşturacağı” belirtiliyor. Bu ziyaretlerde temel hedefin Türkiye’nin büyümesi ve gelirin tabana yayıldığı bir sistemin tesis edilmesi için altyapı oluşturacağı beklentisi ifade ediliyor.

“TEMİZ PARA, KİRLİ PARAYI KOVAR” YAKLAŞIMI

Yeni teknolojiler ile yeşil, doğa dostu bir dönüşümü de içine alan yatırımcı ağları ile buluşan Kılıçdaroğlu, önde gelen bağımsız yatırımcı ve fon temsilcileriyle görüşmelerinde CHP Grup toplantısında da dile getirdiği “temiz paranın kirli parayı kovacağı” yaklaşımı öne çıkıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü, partisinin grup toplantısında; şunları söylemişti:

“Türkiye’ye hızla nefes aldırmak ve içinde bulunduğumuz bu derin krizden çıkmak için kendi özgücümüzün yanı sıra 'temiz' yabancı yatırıma ihtiyaç var. Dünyadaki güçlü teknolojik yatırımcıları ve fonları Türkiye’nin potansiyeliyle buluşturmak amacıyla bu akşam Londra’ya gidiyorum. Temiz para gelirse kirli para gider. Bu para hem halka iner, hem işsizliği bitirir, hem uyuşturucuyu sokaklarımızdan söküp atar. Sürüklendiğimiz kriz girdabının tek çözümü budur: Temiz yatırım, güçlü üretim. Bay Kemal’in Türkiye için çok büyük planları var, Kasım sonunu bekleyin.”

Kılıçdaroğlu, görüşmelerinde Türkiye’ye gelecek olan “nitelikli ve temiz yatırımları” önemli yatırım uzmanlarıyla birlikte değerlendiriyor. Kılıçdaroğlu’nun Londra’da önemsenen görüşmelerinde muhataplarıyla “Türkiye’de istihdama, teknolojik dönüşüme ve iklim dostu gelişmeye yatırım atmosferini sağlayacak köklü değişime dair bakış açısına” dönük görüş alışverişinde bulunduğu da bildiriliyor.

Kılıçdaroğlu, Londra temasları kapsamında; yatırım bankaları ve girişim sermayesi fonlarının yöneticileri ile istişarelerde bulundu. Söz konusu yatırım bankalarının 5 trilyon doların, girişim sermayesi fonlarının ise 10 milyar doların üzerinde portföyleri yönettiği belirtildi.

“YATIRIMCILAR TÜRKİYE’NİN BU AYDINLIK GELECEK İDDİASINDAN BÜYÜK BİR HEYECAN DUYUYORLAR”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise Londra ziyaretleri sürerken yaptığı açıklamada;

“O derece bir ilgi var ki Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu gelecek iddiasına, normalde 2 gün planlanmış olan İngiltere ziyaretimizi 4 güne çıkarmamız gerekti. Çünkü yatırımcılar Türkiye’nin bu aydınlık gelecek iddiasından büyük bir heyecan duyuyorlar ve yeşile, çevreye, sosyal adalete, teknolojiye, bilime yatırım yapacak bir coğrafya olduğunu bildikleri bir Türkiye’nin bu yönde atacağı adımlar için de herkes hazır bekliyor. Dolayısıyla bugün işte bu genç siyaseti gençlerle birlikte var eden bir anlayışla İngiltere’deki toplantımıza başladık” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.