Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan vatandaşlara ‘seçim’ seçeneği: Ya demokrasi ya otoriterlik!

Kılıçdaroğlu’ndan vatandaşlara ‘seçim’ seçeneği: Ya demokrasi ya otoriterlik!

Biz dizi açılış için dün akşam saatlerinde İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’deki son durağı Fuar İzmir’den 83 milyona seslendi. İl seçimlerde Millet İttifakı’nın iktidarı mesajını veren Kılıçdaroğlu, gençlerin desteğini istedi. Ayrıştırma yapmadan tüm vatandaşları kucakladıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “A kuşağından Z kuşağına kadar demokrasiye aşık olan her vatandaştan oy istiyorum. Şimdi bir yol ayrımındayız demokrasiyi mi seçeceğiz otoriterliği mi? Demokrasiden yana olmalıyız” dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında, “Bütün dünya şu gerçeğe tanık olacak; ‘otoriter rejimi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları demokratik yollarla değiştirdi’ diyecekler. Yol yakındır, diktatörleri indireceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.06.2021 - 16:46

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği 4 projenin hizmete alma törenleri için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir mesaisindeki son durağı İzmir Fuarı oldu.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 570 bin liralık yatırımla 160'ı körüklü, 204'ü solo 364 yerli otobüsün hizmete alım törenine katıldı.

Törene, Kılıçdaroğlu ve ev sahibi Başkan Soyer’in yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP PM üyesi Devrim Barış Çelik, CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Bedri Serter, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları katıldı.

“İZMİRLİLERE HESAP VERMEKTİR”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise, yapılan alımla elde edilen 242 milyonluk tasarrufun şeffaflık ilkesiyle örtüştüğüne dikkat e-çekti ve “Türkiye güzel İzmir’in dağlarında çiçekler açıyor diyor, ancak İzmir’in içinde de çiçekler açıyor. Bugün 4 ayrı açılış yaptık toplam yatırım bedeli 1 milyar liranın üzerinde 2 milyar liranın üzerindeki bir yatırımı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız gerçekleştirildi. Çok mutluyum. Tarımdan sanayiye kadar çok büyük hizmetler veriyor. Bakıldığında 364 otobüsü tek seferde almak ve İzmirlilere sunmak ve sağlanan tasarrufu da İzmirlilerle paylaşmak İzmirlilere hesap vermektir. Harcanan tüm kuruşlar sizin paranızdır. Bunları en tasarrufu şekilde kullanmak belediye başkanlarımızın en temel görevidir” dedi.

“YOL YAKINDIR, DİKTATÖRLERİ İNDİRECEĞİZ”

İlk seçimle birlikte AK Parti iktidarının yıkılacağını ve Millet İttifakı’nın iktidara geleceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şeffaf bir yönetim sözü verdi. İktidar yolculuklarında gençlerin desteğini isteyen Kılıçdaroğlu, “Yerel seçimler öncesin ‘sakın ha CHP’li belediyelere oy vermeyin. Hizmet vermezler. Yatırım yapmazlar’ dediler. Tam tersi oldu, hep birlikte gördük. Onların yaptığı sosyal yardımları 3-4’e katladık Bunu yaparken de o vatandaşlarımız kırmadık. İktidar olduğumuzda Aile Desteleri Sigortasını getireceğiz. Ülke genelinde nerede bir çocuk açsa o sorunu çözecek. Size sözüm söz Anadolu coğrafyasında yoksulluğu sonlandıracağız. Bizim ülkemizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Millet İttifakıyla beraber demokrasiyi geliştirerek biz bunu yapacağız. Nasıl ki belediyelerimiz her kuruşun hesabını veriyorsa iktidar olduğumuzda göreceksiniz her kuruşun hesabını yine size vereceğiz. Bütün dünyaya demokrasi açısından örnek olacağız. Bütün dünya şu gerçeğe tanık olacak: otoriter bir rejimi demokratik yollarla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları değiştirdi diyecekler. 6 milyon 300 bin gencimiz ilk kez oy kullanacaklar Bu gençler demokrasisi getirecekler. Bu gençler ayrışmaya karşı olan, bizim geleceğimiz olan gençler. O nedenle bütün gençlerin gözünden öpüyoruz. Onlara şunu söylüyorum: Asla umutsuzluğa kapılmayın. Yol yakındır, diktatörleri indireceğiz” diye konuştu.

“YORULMAK, BİZE HARAMDIR”

Türkiye’nin tüm kesimlerinin oylarına talip olduklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; “Benim için bugün sizi yorduk dedi başkanımız. Sayın Başkan şunu söyleyeyim: Demokrasi ve huzur gelmeden asla yorulmayacağım. Yorulmak, bize haramdır. Biz çalışmak zorundayız Sizin için. Söz verdiysek siz için, evlatlarımız ve güzel Türkiye için çalışacağız. Türkiye’nin onurunu koruyacağız, bayramımıza saygıyı dünyanın her yerinde hakim kılacağız. En büyük gücümüz sizlersiniz. Demokrasi konusunda her şeyi sizin gücünüz ve desteğinizle gerçekleştireceğiz. A kuşağından Z kuşağına kadar demokrasiye aşık olan her vatandaştan oy istiyorum. Şimdi bir yol ayrımındayız demokrasiyi mi seçeceğiz otoriterliği mi? Demokrasiden yana olmalıyız. Gençlerimiz için, umut için. 83 milyonu seviyorum ve 83 milyona hizmet edeceğim. Biliyorum gençlerimizde yurt dışına mı gideyim kaygıları oluyor. O genç kardeşlerime şunu söylüyorum: Hiç mutsuzluğa kapılmayın. Mustafa Kemal’in bize vasiyetidir. Türkiye’yi çağdaş uygarlığı yakalamak ve onu aşmak. Bunu sizlerle birlikte yapacağız. Birlikte güzle Türkiye’yi demokratik anlamda inşa edeceğiz. Biz birlikteyiz. Türkiye bu birliktelikle rahat nefes alacak. Millet İttifakıyla ilk 6 ayda çok şey değiştireceğiz. Ampul patlayacak, Türkiye’de güneş doğacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.