Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan Tarım Zirvesi'nde İzmir ilgisi

Kılıçdaroğlu’ndan Tarım Zirvesi'nde İzmir ilgisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tarımsal kalkınmada yeni politikalar ve üretici odaklı çözümler sloganıyla CHP’li belediyeler tarafından İstanbul’da düzenlenen Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde, İzmirli belediyelerin stantlarını ziyaret ederek yöresel ürünlerle ilgili bilgi aldı.

  • Ege Postası
  • 30.09.2021 - 14:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen Tarım Zirvesi’nde Balçova standını ziyaret ederek Balçovalı Kadınların ürettiği ürünlerle ilgili bilgi aldı.

İstanbul’da düzenlenen CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katılan Balçova Belediyesi Semtevleri ve Kadın Kooperatifi standı zirve konuklarının beğenisini kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Balçova standını ziyaret ederek Balçovalı Kadınların ürettiği ürünleri inceledi.

Balçova Belediyesi’nin ev kadınlarına meslek edindirmek amacıyla açtığı Semtevleri ve Balçova Kadın Kooperatifinin birlikte katıldığı Tarım Zirvesi’nde, kadınların ürettiği hediyelik ürünler ile Kadın Kooperatifinde üretilen orfanik gıda ürünlerinin tanıtımı yapılıyor. Zirveye CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın ile birlikte katılan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Semtevleri Türkiye’de artık bir marka oldu. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da standığımız ziyaret etmesi bizleri çok memnun etti” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Menderes standına ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Menderes standını da ziyaret ederek ilçedeki ürünlerle ilgili bilgi aldı.

İstanbul’da düzenlenen CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katılan Menderes Belediyesi standını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etti. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’dan ilçeye özgü ürünler hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu’na Menderes Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Gümüldür Gümöz Mandarin Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından üretilen ürünler ikram edildi. İlçeye özgü ürünler Kılıçdaroğlu’ndan tam not aldı.

Bereketi artıracağız

Zirvenin önemine değinen Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ Partimiz tarafından düzenlenen tarım zirvesinde ilçemizdeki kooperatiflerle birlikte Menderes Belediyesi olarak biz de yerimizi aldık. Tarım politikalarına yönelik gerçekleşen zirvede üreticilerimizin ekmeğini büyütmek adına neler yapılacağı ve yerel yönetimler olarak tarım politikalarımızı masaya yatırma şansını yakaladık. Zirve kapsamında Genel Başkanımız da standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Standımızı ziyaretinde kendisine ilçemizin ürünleri hakkında bilgi verdik. Kooperatiflerimizin ürünlerini kendisine sunduk. Genel Başkanımıza Menderes’e gösterdiği ilgi ve önem için teşekkür ederim.

Başkan Kılıç, Kılıçdaroğlu’na tarım projelerini anlattı

İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde Buca Belediyesi ve Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi standı, katılımcılardan büyük ilgi gördü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Buca standını ziyaret etti. 

Kılıçdaroğlu’na pandemi döneminde hayata geçirdikleri sürdürülebilir kırsal kalkınma hamlesi hakkında bilgi veren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Üzüm bağları Buca’da azalmıştı. Biz bunu tekrar canlandırdık. Kaynaklar bölgemizde kentimize özgü razakı üzümünün yetiştiriciliğini yapıyoruz. Kooperatif kurduk. Ayrıca, lavanta üretimi gerçekleştiriyoruz. Onun dışında salep üretimimiz var. Aslında daha önceden varmış, zamanla yok olmuş, onu da tekrar getirdik Buca’ya” dedi. 

Topraksız tarımla üretilen ve Bucalılara ücretsiz olarak dağıtılan hasıl (yeşil yem) üretimi de yaptıklarına değinen Başkan Kılıç, “Büyükbaş hayvancılıkta en önemli maliyet yem maliyeti. Bu proje sayesinde maliyetler büyük oranda azalıyor. Besin değeri de çok. Daha fazla, daha yağlı süt ürettiriyor. Büyük ihtimalle gelecekte belki de büyükbaş hayvancılıkta ülkemizin en önemli değerlerinden bir tanesi olabilir diye düşünüyorum” diye konuştu. Solucan Gübre Tesisi ve zeytinliklere hakkında da bilgi veren Kılıç, başarıyla uyguladıkları kırsal kalkınma hamlesi ile hem üreticinin hem tüketicinin yüzünü güldürdüklerini sözlerine ekledi.  Bilgilendirmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Kılıç’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Arda, Kılıçdaroğlu’na sosyal projelerini anlattı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal projelerini anlattı.

Gaziemir Belediyesi yaşama geçirdiği sosyal projeleriyle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) düzenlediği Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde yerini aldı. Belediyenin standında, Belediye Başkanı Halil Arda’nın yaşama geçirdiği sosyal projeler tanıtılıyor.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediyenin standını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na projelerini anlattı. Başkan Arda, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na yaşama geçirdiği Porta Gaziemir, Sosyal Market projeleri ve ekonomik yönden dezavantajlı yurttaşlara destek vermek, kadın istihdamına katkı koymak amacıyla Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği ve Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’yle birlikte yürütülen çalışmaları anlattı.

“Sosyal projelerle derman oluyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal projelerini detaylı olarak anlatan Başkan Halil Arda, yaşama geçirdikleri sosyal projeleri sivil toplum kuruluşlarıyla eşleştirerek daha çok kesime ulaştıklarının altını çizerek şunları söyledi:

“Her sürdürülebilir sosyal proje için bir sivil toplum örgütünün iş birliğinin gerekliliğine inanıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri bir araya getirdiğimiz Sosyal Market’i yaşama geçirmeden iş birliği yapacağımız Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği’nin kuruluşuna öncülük ettik. Yurttaşlarımızın kaliteli hizmete ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları amacıyla yaşama geçirdiğimiz Porta Gaziemir için de Gaziemir Üretici Kadın Kooperatifi’yle iş birliği yaparak kadınların üretime katılmasını sağladık. Kadınlarımız burada sigortalı çalışıyor. Ürettikleri ürünler, Porta Gaziemir’in içindeki Zeytin Evi’nde satışı sunuluyor. Bu iki örnekte de bir sivil toplum örgütü ile sosyal projenin eşlemesini sağladık. Verdiğimiz hizmetlerin temelinde ‘yoksulluğu yönetmeyi değil yoksulluğu bitirmeyi’ amaçlıyoruz. Ülkemizdeki hem istihdam sorununu hem de yoksulluk sorunlarına ilçe belediyesi olarak çözüm getirmenin yollarını arıyoruz. Bu hizmetlerimizle her zaman vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz.”

Kılıçdaroğlu Tarım Zirvesi’nde Dikili standını ziyaret etti

CHP’li Belediyelerin yer aldığı Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Dikili standını ziyaret ederek, Dikili yöresine ait ürünler hakkında bilgi aldı.

İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katılan Dikili Belediyesi standını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etti. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçesinin bereketli topraklarında bir birinden özel yetişen ürünleri Kılıçdaroğlu’na ikram etti, ürünler hakkında bilgilendirdi.

“Üreticimizin sesi olacağız”

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Dikili’nin sahil kenti olmasının yanı sıra önemli bir tarım kenti olduğunu belirterek, “Güzel ilçemizin bereketli topraklarına değer katacak hizmetleri sunmaya devam edecek, partimizin tarım politikaları vizyonuna uygun olarak üreticimizin sesi olacak, onların ekmeğini büyütecek çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde belediye standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ilçemize özgü ürünler hakkında bilgi verdik. Genel Başkanımız başta olmak üzere standımızı ziyaret eden birbirinden değerli tüm misafirlerimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, Foça standını ziyaret etti

Foça Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi, kamuoyuna tanıtılması ve gelecekteki yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı.

Tarımsal Kalkınma zirvesinin açılış gününde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça Belediyesi standını ziyaret etti.

Tarımsal Kalkınma Zirvesinde yer almaktan çok mutlu olduklarını belirten Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Tarımsal kalkınma için belediyelerimizin birbirinden kıymetli çalışmaları, CHP iktidarının en önemli güvencelerinden biri olacak.’’dedi.

Fatih Gürbüz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, protokol üyelerine ve ziyaretçilere, Foça’daki tarımsal faaliyetler ve tarım ürünleri hakkında bilgiler verdi.

Foça Karası’ndan Tilapya Projesine

Foça Belediyesi, sloganı “Tarımsal kalkınmada yeni politikalar, üretici odaklı çözümler” olarak belirlenen zirvede; Antik çağdan bugüne kadar var olup Fransa’yı da üzümle tanıştırdığı bilinen Foça Karası Üzümü ve coğrafi işaret süreci ile Foça Karası bağcılığını geliştirme çalışmaları, Gerenköy’de Atalık Karakılçık buğday tohumunun ekimi ve hasatı, pandemi döneminde ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılan meyve ve sebze ekimi ve dağıtımı, 30.000 metrekare alanda yeşil çevre ve temiz deniz önceliğini gözeterek planlanan Midye Çiftliği Projesi, Foça balığı markasına giriş için Tilapya Projesi, küçük üreticinin desteklenmesi ve kooperatifleşmesi için teşvik edilmesi, Foça Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle mantar yetiştiriciliği-tarımsal ürünler ve Fokoop Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle zeytin yağı, el sanatları, tarımsal ürünler, Foça Yoğurdu markası, süt ve süt ürünleri, Ege Orman Vakfı’yla Sakız Ağacı ekimi, evlere meyve-sebze fidanı dağıtımı, Zeytincilik faaliyetleri ve Türkiye’nin ilk Slow Food Yeryüzü Pazarı Foça Earth Market hakkındaki çalışmaların detaylarını aktarıyor.

Beydağ Belediye Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde

Tarım Zirvesi'nde Beydağ Belediyesi de stand açtı. Beydağ Belediyesi, üreticiye fide desteği, küçükbaş hayvan desteği, birbirinden lezzetli tarım ürünleri; kestane, incir, ceviz ve en önemlisi üretimine yeni başladığı kestane unu ile programda yer alıyor. Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, açılan standı ziyaret etti. Sosyal belediyecilik ve üreticilik anlayışı ile çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Yılmazlar, “İstanbul'da düzenlenen Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler Tarım Fuarı'nda Beydağ Belediyesi olarak; tarıma değer katan birbirinden lezzetli ürünlerimizle ve en önemlisi kestane unumuz İle yer alıyoruz. Sosyal Belediyelerimizin ortaya koyduğu projelerin sergilendiği fuarımızın, ülkemiz tarımına bereket getirmesini ve yol haritası olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kestane Unu Beydağ Belediyesi’nin standında yerini aldı 

Beydağ Belediyesi, yöresel ürünlerden oluşan bir stantla Beydağ’ın tanıtımını İstanbul’da yapıyor. 

 Ziyaretçilere, incir ve kestane lokumundan kestane ununa, incirinden zeytinyağına, balından cevizine, cezeryesine kadar adeta 'yok yok' denilecek bir hizmet sunan Beydağ Belediyesi standı, Tarım Zirvesi’nin çok ilgi gören stantları arasında yer alıyor. 

Doğal glutensiz olan kestane unu ise Beydağ Belediyesi’nin en kıymetli ürünü. 

Beydağ’ın dağ köylerinde yetiştirilen kestaneler, hijyenik ortamda, kabuklarıyla beraber fırçalanarak temizlenir. Kabuklarından ayrıldıktan sonra kapalı sistem fırınlarda belirli bir ısı derecesinde ve sürede; vitamin, mineral ve aromasına zarar gelmeden kurutulur. Son olarak öğütülerek  hiçbir katkı maddesi eklenmeden un halini alır. 

Beydağ Kestane unu  "Beydağ Kestanesi"'nden üretilmektedir. Hiç bir katkı maddesi ve Gluten içermez. Doğal olarak glütensiz olması da çölyak hastaları için birebirdir.

Başkan Yılmazlar, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da belirttiği gibi, toprağın bereketini soframıza getiren kıymetli üreticilerimizin yanında olmak en temel ilkemiz. İzmir'in biricik ilçesi Beydağ'da,  tarımsal üretimi ve ilçemizdeki kooperatiflerin çalışmalarını elimizdeki tüm imkanlarla destekliyoruz. Halkımızın gıda güvenliğini ve gıda egemenliğini halkın iktidarında yeniden sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kestane ununu da sistematik şekilde üreterek halkımızın hizmetine sunduk. Hep birlikte üretip adaletli bölüşeceğimiz bir yaşam kuracağız. Güçlü tarım, güçlü üretici ile güçlü kentlerimizi, geleceğimizi yeniden hep birlikte inşa edeceğiz." diye belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beydağ Belediyesi standını ziyaret etmesinin ardından, Başkan Yılmazlar yöresel ürünlerden ikram etti. 

Ödemiş Belediyesi Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde 

Ödemiş Belediyesi, Tarımsal Kalkınma Zirvesi'ne katılarak stant açtı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediyesi standını ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ödemiş'te 21-24 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek 16. Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi'ne davet etti. 

Ekonomisi tarıma ve hayvancılığa dayalı olan Ödemiş'te üreticiyi desteklemek, ürünün değerini korumak, tanıtmak ve Büyükşehirlere ulaştırmak üzere çalışmalarına aralıksız devam eden Ödemiş Belediyesi, İstanbul'da Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 30 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenen CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde de yerini aldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte Ödemiş Belediyesi standını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na Otamış markalı ürünleri ikram eden Başkan Eriş, 21 Ekim'de başlayacak Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi'ne davet etti. 

3 gün devam edecek zirveyle ilgili konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde tarımsal kalkınmayı hedefleyen çözümlerle İstanbul'da CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi inanıyorum ki tarım ve hayvancılığın geleceğine ışık tutacak. Belediyelerimiz bugüne dek çalışmalarıyla üreticimizin derdine derman, geleceğine umut oldular. Bu zirve de Belediyelerimizin tarımsal zenginliklerinin buluşması oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen bu zirvede tarım ve hayvancılığın kalbinin attığı Ödemiş olarak yerimizi aldık. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaretleri ile standımızı onurlandırdı.

Üreticiden tüketiciye modeli ve kooperatif ürünleriyle hizmete sunduğumuz, Ödemiş'in yazdığı yeni başarı öyküsü Otamış Halkın Marketi ile Tarımsal Kalkınma Zirvesi'ndeyiz. Dünyaca ünlü İrimağzı İncirimizle olduğu gibi eüs bitkilerinin yurdu Ödemişimizde yetişen kuraklığa dayanıklı süs bitkilerimizle buradayız. İklim krizine çare, toprağımıza bereket üreticimize destek anlayışımızın bir parçası olarak havzamızda yetişen kuraklığa dayanıklı, daha az su tüketimiyle şehirleri güzelleştirecek süs bitkilerimizi tanıtıyoruz. 

"Süs Bitkileri Sergimize davet ediyoruz"

Buradaki güzel beraberlik vesilesiyle katılımcı Belediyelerimizi ve değerli Başkanlarımızı 21 Ekim'de başlayacak Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergimize davet ediyoruz. Ata tohumlarını yarınlara taşıdığımız çalışmalarımızla, üreticimize alternatif olması Belediyemize ait tarım arazilerinde yetiştirdiğimiz tıbbi ve aromatik bitkilerle, Konaklı'da üreticimize öncü ve örnek olma hedefiyle örtü altı üretim tesisi projemizle buradayız. 'Başka bir tarım mümkün' diyen Tunç Soyer Başkanımızın destekleriyle gerçekleştirdiğimiz atalık tohumlarımızla yem bitkisi yetiştirme projemizle buradayız. 

Üreticinin ürününü pazarlara daha kısa yoldan ulaştırmasını sağlayacak asırlık hayal Kemer-Bozdağ yolu gibi tasarruf ve ticaret yolu çalışmalarımızla buradayız.  Açtığımız yeni yolların yanında üreticimiz tarlasına, bahçesine kolaylıkla ulaşsın diye sürdüğümüz 2300 kilometreyi aşan üretim yolları düzenleme çalışması ile buradayız.

2019 yılında belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çalışmaları ile üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Büyük ilgi gören Ödemiş Belediyesi standında üreticiden tüketiciye modeli ve kooperatif ürünleriyle hizmet veren Otamış Halkın Marketi ürünleri yer alıyor. Konuklara dünyaca ünlü İrimağzı İnciri ve Ödemiş Tulum Peyniri ikram ediliyor.

Süs bitkilerinin üretim merkezi Ödemiş'te yetişen ürünlerin de sergilendiği Ödemiş Belediyesi standında iklim krizininin kendisini daha da fazla hissettirdiği bugünlerde kuraklığa dayanıklı, daha az su tüketimiyle şehirleri güzelleştirecek süs bitkileri tanıtılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.