Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan iktidara ‘ötekileştirme’ eleştirisi: Etnik kimliğimiz üzerinden siyaset yapanlara prim vermeyin

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara ‘ötekileştirme’ eleştirisi: Etnik kimliğimiz üzerinden siyaset yapanlara prim vermeyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının ikinci gününde İzmir’de yaşayan Konyalılar ile Hemşehri Buluşması’na katıldı. Programda konuşan Kılıçdaroğlu, özgür ve yeni Türkiye için vatandaşlara seçimlerde oy kullanma çağrısında bulunurken üstü kapalı sözlerle iktidara “ötekileştirme” eleştirisinde bulundu ve “Tek istediğim sandığa giderken Türkiye'ye, demokrasiyi ve özgür medyayı düşünün. Daha güzel bir Türkiye’de hepimizin yaşama hakkı var. Yaşam tarzımız, etnik kimliğimiz üzerinden siyaset yapanlara prim vermeyin. Siyasetin konusu Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.06.2022 - 20:26

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bir dizi programa katılmak için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentteki programının ikinci gününde Buca’da sanayi esnafıyla gerçekleştirdiği buluşmanın ardından İzmir’de yaşayan Konyalılar ile Hemşehri Buluşması’na katıldı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’düzenlenen buluşmaya, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu üyeleri ve kanaat önderleri de katıldı.

Program başlangıcında Kılıçdaroğlu için semazen gösterisi yapıldı.

Programda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verilirken, Kılıçdaroğlu konuşmasında yeni bir Türkiye için sandığı işaret etti. 

KILIÇDAROĞLU: İZMİR’İN KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRDİNİZ

Konuşmasına Konya ve Türkiye’nin en önemli değerlerinden olan Mevlana’nın önemini açıklayarak başlayan Kılıçdaroğlu, “Biraz önce bir toplantı yaptık. O toplantıda değişik sorular soruldu. Ben de dilim döndüğünce cevap verdim. Konyalılarla beraberiz. Kökenlerim Horasan’dan Anadolu’ya geliyor. Konya Akşehir’e yerleşiyorlar. Siz İzmir’e geldiniz ve burada kaldınız. Konya’dan Balkanlara gidildi. Benim ailem de o dönemde Dersim’e gidildi.  Orta Anadolu’nun özelliği vardır. Mevlana hepimizin manevi dünyasını zenginleştiren önemli bir insandır. Sadece kendi ülkemizde değil bütün dünyanın ilgiyle kitabını okuduğu bir şahsiyettir. Hz. Mevlana’ya bütün dünya saygı duyuyor. Saygı duyulan böyle birinin Anadolu’da yetişmiş olması ve tüm dünyaya tanıtması hepimiz için onur kaynağı. Orta Anadolu’nun bizim tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri vardır. İzmir’e geldiniz, kendi kültürünüzü getirdiniz. İzmir’in kültürünü geliştirdiniz” dedi.

“BUNU GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİZDE ÖNEMLİ BİR ŞEY YAPMIŞ OLACAKSINIZ”

“Kadim buluşmanın büyük bir buluşma olacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Evet kadim göç olarak giden ve Balkanlara yerleşen daha sonra gelip Anadolu coğrafyasına dağılan Balkanlılarla ‘Konyalıları İzmir’de buluşturacağız’ dedi başkan. Sayın başkan bunu gerçekleştirdiğinizde önemli bir şey yapmış olacaksınız. Eğer bugün İzmir’in dağlarında meşelerimiz ve çalarımız varsa Konyalıların bunda emekleri vardır. Tunç Soyer Başkanımız ‘Bütün Konyalıların hizmetindeyim’ dedi. Bu çok önemli” diye konuştu.

“GÜZEL TÜRKİYE’Yİ İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ”

Son olarak, ülkede yaşanan sorunların çözümü için vatandaşlara seçimde oy kullanma çağrısı yağan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; “Sıcak siyasetten söz etmeyeceğim. Sadece şunu ifade edeceğim. Gidişten hiçbirimiz memnun değiliz. Mutfaklarda yangın olduğunu ben de biliyorum. Siz de biliyoruz. Bütün mesel demokratik yollarla Türkiye’nin büyümesini sağlamak ve soruları aşmak. Bütün bunların bitmesi için yarın sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Sizden bir ricam var. Tek istediğim sandığa giderken Türkiye'ye , demokrasiyi ve özgür medyayı düşünün. Daha güzel bir Türkiye’de hepimizin yaşama hakkı var. Yaşam tarzımız, etnik kimliğimiz üzerinden siyaset yapanlara prim vermeyin. Siyasetin konusu Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasıdır. Daha güzel bir Türkiye’de beraberce, özgüce yaşayabilir, evlatlarımızı yetiştirebiliriz Her birimiz alın terimizle çalışabiliriz, ailede huzur içinde yaşayabiliriz. Her anne evladını yatağına huzur içinde yatırdığında Türkiye’nin güzelliğini kendi kalbinde hissedecektir. Biz hep birlikte bu güzel Türkiye’yi inşa etmek zorundayız. Yüzyıllar bizi ayırsa bile kalbimiz her zaman Konya’da ve Akşehir’de.”

SOYER: HER DAİM EMRİNİZDEYİM

Kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Seçilmeden önce çok renk, çok ses ve çok nefes diyerek bir kampanya yürütmüştük. İzmir’in en güzel renklerinden ve n köklü seslerinden biri Konyalılarla bu akşam beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Her daim emrinizde olduğumu bilmenizi istiyorum” dedi.

YÜCEL: BİZİM 3 KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR

CHP İzmir İl Başkanı yücel ise, birliktelik mesajı verdiği konuşmasında, “Konya denince benim aklıma dürüst, namuslu, hoşgörülü, batanına ve milletine bağlı insanlar geliyor. Konyalılar kul hakkı yemez, yiyenlerden haz etmez. Konyalılar vatanın namusu dediğimiz sınırımızı yolgeçen hanına çevirenlere geçit vermez. Zor günlerden geçiyoruz. Bu zorlukları aşacak gücümüz var. Yeter ki birlik olalım ve bu zorlukları aşalım. İyi insanlar birbirlerini bırakmamalı. Her türlü zorluğu aşacak gücümüz var. Yeter ki konuşalım ve istişare edelim. Bizim 3 kırmızı çizgimiz var. Biri al bayrağımız, biri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet değerlerimiz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü. Bunların dışında her görüşe saygılıyız. Bu görüşler bizim zenginliğimiz” ifadelerini kullandı.

AYDOĞAN: KADİM BULUŞMAYI YAPACAĞIZ

KONVAK ve KONFED Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, yaptığı konuşmasında kurulma nedenleri hakkında bilgi verirken kadim buluşma müjdesini de açıkladı ve  “35 senenin emeğini 5 dakikaya sığdırmaya çalıştık. Bizim İzmir’deki nüfusumuz 500 binin üzerinde. Biz 100 yıl içinde İzmir’e yerleşmiş ve İzmir’den fazla İzmirli olmuş Konyalılarız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da dedeleri Akşehir’den gelmiş. Kendisi de bizim hemşerimizdir. Biz denek ve vakfımızı iki temel üzerine kurduk. Birincisi ata topraklarımızın örf ve adetlerini unutmamak ve gelecek kuşaklara aktarmak. İkincisi de, üzerinde yaşadığımız İzmir’e hizmet etmek. Küresel ısınmayı 30 sene önce gördük ve büyük ormanlar kurduk. Biz ileriyi gördük ve genç kızlarımıza ve kadınlarımıza evlerine ekmek götürecek altın bilezikler taktık. Sayın Genle Başkanım katılımlarınız bizi çok mutlu etti. Teşekkür ediyorum. Size bir müjde vermek istiyorum. Tunç Başkanımızı kutluyorum. Rumeli ve Balkan göçmenleri Konya’dan gitti. Osmanlı o zaman gönderdi. Tunç Başkanım ilk kez İzmir’de mübadele korosu kurdu. Biz de 100 sene sonra ilk kez kadim buluşmayı gerçekleştireceğiz ve Rumeli, Balkanlar ve Konyalılar buluşması yapacağız” dedi.

DİKKAT ÇEKEN KORUMA AYRINTISI

Öte yandan; neredeyse tüm programlarında yanındaki koruma sayısının azlığıyla vatandaşın takdirini toplayan Kılıçoğlu’nun bugün gerçekleştirilen programa çok sayıda korumayla gelmesi dikkat çekti. 

Korumalar, program esnasında Kılıçdaroğlu’nun masasını etrafında etten duvar ördü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.