Dolar 32,5706
%0.09
Euro 35,0212
%0.55
Altın 2.428,750
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan gençlere ‘özgür paylaşım’ sözü

Kılıçdaroğlu’ndan gençlere ‘özgür paylaşım’ sözü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2 günlük İzmir ziyaretinin son durağı, “Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi” açılış töreni oldu. Açılış töreninde gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, ülkenin kaderini belirleyecek kişilerin gençler olduğunun altını çizdi ve onlara CHP iktidarın fikir ve ifade hürriyeti sözü verdi. Kılıçdaroğlu, Size sözüm söz. Beraber iktidar olduğumuzda istediğiniz paylaşımı özgürce yapabileceksiniz, beni de özgürce eleştirebileceksiniz” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.09.2021 - 17:12

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2 günlük İzmir ziyaretinin son durağı, “Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi” açılış töreni oldu.

Fuar İzmir'de düzenlenen etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, üstü kapalı olarak mevcut iktidarın gençlerin ifade ve protesto özgürlüğünü elinden aldığı mesajı verdi ve CHP iktidarında gençlere özgürlük sözü verdi.

“TÜRKİYE'Yİ DEĞİŞTİREN SİZ OLACAKSINIZ” 

Konuşmasında, ilk seçimlerde oy kullanacak gençlerin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğini ve bu gençlerle birlikte ülkenin güçleneceğini belirten Kılıçdaroğlu, ifade özgürlüğü üzerinden yapılan baskıları da eleştirdi ve “Önümüzdeki seçimler de 6 milyon 300 bin genç sandığa gidip oy kullanacak. O gençler Türkiye’nin kaderini değiştirecek. Türkiye'ye demokrasiye, özgürlüğü getirecek. Türkiye'nin önündeki bütün engelleri sizler kaldıracaksınız. Gazi Mustafa Kemal'in 2 temeli vardır. Birincisi siyasi bağımsızlıktır. ‘Bayrağımızın altında özgürce yaşamak isterim’ demiştir ve bunu hep istemiştir. Yine Mustafa Kemal’e göre savaş alanında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılamazsa sürdürülemez. O yüzden gençlerin, yabancı ekonomiyi kullanarak Türkiye'ye yapacağı her yatırım çok önemli. Umuyoruz ve diliyoruz ki sadece İzmir ve Türkiye değil, dünyada ses getiren çalışmalarınız olsun. Değişim mi, evet değişim. Değişecek güç gençlerde. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Dünyayı değiştiren sizsiniz, Türkiye'yi de değiştiren siz olacaksınız. Genç demek, özgürlüğüne düştük insan demektir. Genç demek, kimsenin etnik ve yaşam biçimini sorgulamayan insan demektir. Sadece insan değil dünyada yaşayan bütün canlılara saygı duyan insan demektir. Gençler özgürlüğüne düşkün. Ancak bugün bir paylaşım yaptığınızda başıma bir şey gelir mi diye düşünüyorsunuz. Siz düşünmeseniz bile aileniz sizi uyarıyor. Size sözüm söz. Beraber iktidar olduğumuzda istediğiniz paylaşımı özgürce yapabileceksiniz, beni de özgürce eleştirebileceksiniz.Bu kapıyı size sonuna kadar açacağım.” dedi.

“İZMİR OLARAK BU DEĞİŞİME YABANCI KALAMAZDIK” 

Başkan Soyer, açılışta yaptığı konuşmada İzmir’in ilklerin öncüsü misyonuna vurgu yaptı ve “Bildiğiniz gibi İzmir tarih boyunda Anadolu coğrafyasında öncülüğün şehri olmuş. İlk olarak bildiğimizi ne varsa hep İzmir'den doğup Anadolu'ya yayılmış. Şimdi dünya yeni bir atılım içinde. Sanal bir dünya kuruluyor. Oyunculuk, girişimcilik… Bunların hepsi dijital ortamda hayata bulmaya başlıyor. İzmir olarak bu değişime yabancı kalamazdık ve biz de bunun önünü açmak için elimizden geleni yaptık. Yaptığımız bu kule siz gençlerin artık. Bu kuleyi, yeni şeyler yaratmanız ve üretmeniz için size veriyoruz. Sizle birlikte aslında Türkiye'nin önünü açacak adımı atmış oluyoruz. Yazılım ve girişimcilik konusunda hem eğitim alacağınız hem de bunu yabancı yatırımcılar ile buluşturacağınız alan sizlerin elinizde” diye konuştu.

OYUN ALANINDA KOZLARINI PAYLAŞTILAR

Ali Öztunç ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, yeni fuar alanındaki İzmir Oyun Festivali’nde oyun konsolunun başına geçerek kozlarını paylaştı. Oyunun galibi Mustafa İduğ, “Başkanım kol bozuktu” mesajıyla Ali Öztunç'a göndermede bulundu.

GENÇLERLE BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, resmi açılış töreni öncesi Kule İzmir - Oyun Girişimcilik ve Yazılım Merkezini ziyaret etti. Kule İzmir'de yer alan startuplardan olan Digi Game, Forge Games ve Machiavelli Games kendilerini tanıtarak yakın gelecekte futbol sektörünü geçmeye aday olan espor sektöründeki yatırım fırsatlarını anlattı. Deneyim ofislerini gezen Kılıçdaroğlu, oyun sektörü ve oyun yapmanın maliyetlerine yönelik sorular sordu. Geçen sene 2,6 milyon liralık bir değerleme ile yatırım alan Forge Games'in genç girişimcileri, oyun üretiminin yalnızca oyun yazılımı olmadığı; pazarlama, grafik tasarım, sanat gibi pek çok sektörden insana ihtiyaç duyulan yeni bir istihdam alanı oluşturduğuna yönelik bilgiler verdi. Digi Game'in genç temsilcileri ise, oyun girişimcisi olmak isteyen gençlerin vermiş oldukları OYGEM Akademi eğitimlerini alarak iki sene içinde kendi şirketini kurabileceklerini belirtti. Kule İzmir'de oyun startuplarının kurucusu gençlerle buluşan Kılıçdaroğlu, Amerika'daki teknoloji üssü Silikon Vadisi'nin bu tarz yatırımlar ile başladığına değinerek gençlere olan güveninin sonsuz olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu ayrıca Fuar İzmir’de 24 Eylül’de başlayan İzmir Oyun Festivali’ni de gezerek gençlerle bir araya geldi.

Kule İzmir – Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi neler sunuyor?

Kule İzmir, oyun girişimcisi olmak isteyen gençlerin önünü açıyor; oyun, bilişim ve yazılım gibi sektörlerde yer almak isteyen genç girişimcileri ilgili sektör, kurum, kuruluş ve üniversitelerle birleştiriyor. Kule İzmir içinde, oyun girişimcisi olmak isteyen gençlere ofis imkanları, mentorluk desteği ve yatırımcılarla buluşma fırsatı sunuyor. Kule İzmir’de girişimcinin kapsamına göre kat, özel oda veya serbest alanda masa sağlanıyor. Alanda ofis imkanları gibi hizmetlerin yanında geliştirilen oyunların test edilebileceği, içerisinde laptop, masaüstü, bilgisayar, cep telefonu, tablet, VR gibi ekipmanların bulunduğu bir atölye de bulunuyor. Oyun Girişimciliği Yazılım Merkezi, oyun ve teknoloji dünyasının dev isimleri tarafından da destekleniyor. Kamu ve özel kuruluşlar ile üniversiteler, Kule İzmir’de yer alan gençlere mentörlük, kaynak ve network imkanı sunuyor. Ayrıca, oyun sektöründe çalışmak isteyenlere istihdam sağlamak amacıyla yola çıkılan OYGEM Akademi eğitimleri başladı. Yüzlerce katılımcı oyun programlama, tasarım ve oyun müzikleri konusunda eğitildi ve katılımcılara staj imkanı sağlandı. OYGEM, girişimcilerin fikirlerini ve projelerini geliştirip hayata geçirebilmeleri için iş modeli oluşturma, şirketleşme, hibe programlarımdan yararlanabilme, fikri mülkiyet konularında onlara eğitim ve danışmanlık destekleri sağlayan uygulama merkezi olarak hizmet vermeye devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.