Dolar 32,5075
%0.18
Euro 34,8024
%0.23
Altın 2.486,680
%0.99
Bist-100 9.548,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan gençlere büyük söz: 1 yılda yurt sorununu çözeceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan gençlere büyük söz: 1 yılda yurt sorununu çözeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu yıl 15.’si düzenlenen Balçova Belediyesi Üniversiteyi Kazanan 500 Öğrenciye Dizüstü Bilgisayar Dağıtım Töreni’ninde iktidarın eğitim politikalarını hedef aldı. Üniversiteyi bitiren öğrencilerin işsizlikle ve KYK borçlarıyla mücadele ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, CHP iktidarın borçların faizlerinin silineceğini söyledi. Haftalardır yaşanan yurt krizine de değinen Kılıçdaroğlu, öğrencilere büyük bir söz verdi ve “Benim bu ülkenin halkına sözüm var. 1 yılda Türkiye’de yurt sorununu çözeceğim” dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda ise "Derdini anlatan gençlere yaklaşıp 'çıkar telefonunu göster' diyen dayılara benziyorsun Erdoğan, zerre farkın yok" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 25.09.2021 - 20:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bir dizi programa katılmak için Eylül ayında ikinci kez İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ziyaretinin ilk durağı olan ve bu yıl 15. Kez düzenlenen Balçova Belediyesi Üniversiteyi Kazanan 500 Öğrenciye Dizüstü Bilgisayar Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Törene, Kılıçdaroğlu’nun ve ev sahibi Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın yanı sıra; CHP Genel Başkanları Yardımcısı Faik Öztrak, Gülizar Biçer Karaca ve Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Atila Sertel, Murat Bakan, Özcan Purçu, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, son günlerde ülkenin bir numaralı gündemi olan üniversite öğrencilerinin barına krizi üzerinden iktidarı sert bir dille eleştirirken CHP iktidarında öğrencilere sağlanacak imkanlara değindi. 

“UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN”

Konuşmasına Başkan Çankaya’yı ve Başkan Soyer’i kutlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, “Fatma Başkanım Balçova’yı, Tunç Başkanım ise bütün İzmir’i kucaklıyor. Aslında hayatın önemli adımlarını atacaksınız. üniversiteye başladığınızda. Farklı bir dünyayı göreceksiniz. Sorunları en az bizim kadar biliyorsunuz. Ya komşularınızdan ya arkadaşlarınızdan herhangi bir şekilde sorunları biliyorsunuz. Sizden istediğinim tek şey var. Yeter ki umutsuzluğa kapılmayın. Bazı gençlerimiz üniversite sonra yurt dışına gidip orada çalışmayı planlıyorlar. Siz sözüm söz. Türkiye’de yaşatacak ve çalışacak ortamı size sağlayacağım. Bundan emin olun. Eğer bizim babalarımız, dedelerimiz milli kurtuluş savaşını en zor koşullarda verdilerse ve bu ülkeyi bizlere armağan ettilerse bizim umutsuzluğa kapılma hakkımız yok. Sizler üniversitede okuyacak, hayatı bezden daha iyi sorgulayacak, dünyayı daha iyi gözlemleyecek ve Türkiye’yi bizden daha hızlı büyüteceksiniz. Dostluğu, birlikteliği Türkiye’ye getireceğiz. Kavgayı değil hoşgörüyü getireceğiz. Kimsenin kimliğini, inancını ve yaşam tarzını sorgulamayacağız. Sizi ayrıştırmak, kavganı ortasına çekmek isteyebilirler. Sağduyuyla hareket edeceğiz Her düşünceye saygı göstereceğiz. Göreceksiniz ki Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok” dedi.

“HİÇBİR POLİS SABAHIN KÖRÜNDE ATTIĞINI TWEET DOLAYISIYLA KAPINIZA GELMEYECEK”

Haftalardır üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorunu üzerinden iktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, öğrencilere büyük bir söz verdi ve “Onlar 19 yılda yurt sorununu çözemediler. Benim bu ülkenin halkına sözüm var. 1 yılda Türkiye’de yurt sorununu çözeceğim. Bir ülke kaynağını öncelikle çocukları için harcar. Asıl, para harcanacaksa geleceğimiz olan evlatlarımız için harcanması lazım. Biz bunu yapacağız. 19 yıldır özemediler Sizin abileriniz var. Üniversiteyi bitirdiler. Yüz binlercesi işsiz. İşsiz oldukları için şikayet ediyorlar. Bazen sokaklarda kameraları önüne çıkıyorlar, işsiz oldukları için bir yandan da geçinemedikleri için şikayet ediyorlar ancak yandan bir dayı fırlıyor ve ‘Göster telefonunu’ diyor. Bugün devleti yönetenler de ayın pozisyonda. Birlikte güçlü olacağımız bir Türkiye’yi vaat ediyoruz. Abilerinizden KYK kredisi alanlar oldu. Bunların büyük kısmı işsiz. Şimdi icra memurları gelip ‘Paraları verin’ diyorlar. İş yok ama para istiyorlar bunların faizini sileceğiz ve iş başı yaptıktan sonra ana paralarını alacağız. Biz, iktidar sahiplerini özgürce eleştirebileceğiniz bir demokrasiyi de vaat ediyoruz. Korkmadan eleştireceksiniz. Hiçbir polis sabahın köründe attığını tweet dolayısıyla kapınıza gelmeyecek. Bir kişi sabahın 6’sında zili çalara ‘Sütçü geldi herhâlde’ diyeceksin. Gençlerimizin büyük bir kısmı üniversiteyi bitirdi ve işsiz. Sizden bir şey istiyorum. Çalışın, başarılı olun. Her başarı, Türkiye’nin başarısı ve kalkınması demektir. Bizim görevimiz de sizin bu başarılarınız yaratacağınız alanlar yaratmaktır” diye konuştu. 

“ONLARIN FERİŞTAHI GELSE YOLUMUZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Son olarak açılan “zimmet” soruşturmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; “Belediye başkanlarımız sizlere hizmet ederken engeller çıkardıklarını ve soruşturma açtıklarını biliyorum. Ama size sözüm var. Onların feriştahı gelse yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz.”

“ALDIĞIMIZ BİLGİSAYARLAR İÇİN SAYIŞTAY ZİMMET SORUŞTURMASI AÇTI” 

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, yaptığı konuşmada eğitimde eşitlik ve adaletin önemine vurgu yaptı ve “Bu yıl gerçekleştirilen 2021 YKS Sınavlarında, üniversiteye girmeye hak kazanan 460 Genç Arkadaşımızla bu akşam buluşmamızı sağlayan bu törenin tek bir amacı var. Eğitimde adaleti sağlamak ve milyonlarca öğrenci arasından başarılı olarak bir üniversiteyi kazanan; ilçemizdeki kıymetli öğrencilerimizi kutlamak. Son günlerde çok konuşulan bir konu var. Öğrencilerimizin barınma konusu. Barınma sorunu yaşayan yüz binlerce öğrencimiz var. Biz eğitimin her alanında yatırım yapan bir belediye olarak elbette yurt konusunu ihmal edemezdik. 2011 yılında 385 kişilik kız öğrenci yurdu 10 yıldır Balçova’nın gururu olarak hizmet etmektedir. Ben ve meclis üyelerimiz, hep şuna inandık. Ailesinin parası olan öğrenci ile parası olmayan öğrenci aynı koşullarda eğitim almalı. Girdiğimiz koşullar eşitse eğitim de eşit olmalı. Bizler, eğitimde adaletin tek kurtuluş yolu olduğuna inanıyoruz. Buradan bir müjde vermek istiyorum. Belediye olarak 200 kişilik ikinci kız öğrenci yurdumuzun yapımı için çalışmalara başladık. Ebeveynlere seslenmek istiyorum. Bundan sonra çocuklarımın eğitimi için ne yapılması gerekiyorsa birlikte yapacağız. Sevgili gençler… Biz eğitim için verilen hizmetlerin bir lütuf değil, sizler için hak olduğuna inanıyoruz. Sizler şimdi üniversitelerinize ve iş için ardından Anadolu'nun çeşitli illerine gideceksiniz. Eğitim hakkınızın sonuna kadar takipçisi olmanız ve sizden sonraki nesillere de bunu öğretmeniniz istiyoruz. Devletin ayırdığı bütçe bu eşitliği sağlamak için yeterli değil ve biz bu konuda destek olmak istiyoruz ancak bu konuda tebrik değil tehdit alıyoruz. Geçen yıl aldığımız bilgisayarlar için Sayıştay zimmet soruşturması açtı. Ama şunu da bilmenizi istiyorum. Gençleri kucaklayacak bir devlet anlayışı çok da uzak değil. İnanıyorum ki mezuniyetinizden önce sizi anlayacak bir iktidarla tanışacaksınız. Çünkü sizler ‘Çıkar telefonunu’ diyen değil ‘Sizlere ücretsiz internet vereceğim’ diyen bir yönetim hak ediyorsunuz. Biz Balçova Belediyesi olarak yıllardır eğitim kurumlarına ve eğitim sistemine bütçemizin önemli bir kısmını aktarıyoruz. Balçova Belediyesi olarak her öğrencinin eşit ve kaliteli hizmet alması bizim eğitim politikamızın omurgasını oluşturuyor. Bu akşam bu amaçla öğrencilerimize birer Başarı Plaketi, il dışına gidecek arkadaşlarımız için açık tarihli gidiş-geliş otobüs bileti, birer diz üstü bilgisayar ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unu hediye ettik. Bizlere ve Ailelerinize bu gururu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Kiminiz İzmir dışında kiminiz ise İzmir’deki üniversitelerde eğitim alacaksınız. Bir şeyi aklınızdan hiç çıkarmayın. Nerede olursanız olun. Eğitim hayatınız ile ilgili başınız dara düşerse, Fatma Ablanız ve Balçova Belediyesi, hep yanınızda” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA YURT TEŞEKKÜRÜ

Balçova Belediyesi öğrenci yurdunda kalan kız öğrenciler, Kılıçdaroğlu'na çiçek takdim etti. Sahneye çıkan öğrenci, “Biz 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyiz. Sizin 10 yıl önce açmış olduğunuz kız öğrenci yurdunda kalıyoruz. Size ve belediye başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sınavda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve hatıra fotoğrafı çekildi. 

“ÇIKAR TELEFONUNU GÖSTER DİYEN DAYILARA BENZİYORSUN ERDOĞAN, ZERRE FARKIN YOK”

Kılıçdaroğlu daha sonra, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “Gençleri ya işsiz bırakıyorsun ya yurtsuz! Çıkmışsın ‘Gençlerin sorunu yok’ diyorsun. Sorunları reddedince yok olmuyorlar, sen sadece hamaset yapmış oluyorsun. Derdini anlatan gençlere yaklaşıp ‘Çıkar telefonunu göster’ diyen dayılara benziyorsun Erdoğan, zerre farkın yok” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.