Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Damat’ yanıtı

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Damat’ yanıtı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti İzmir İl Kongresi’nde Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin sorularına verdiği ‘Kıskanıyorsunuz’ ifadelerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Niye kıskanalım. Kıskanılacak bir şey mi yaptınız” dedi. Kılıçdaroğlu, "Bu milletin Merkez Bankası'nda biriktirdiği 128 milyar doları ne yaptın Erdoğan?" diye sordu.

  • Ege Postası
  • 23.02.2021 - 14:37

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Kongresi’nde Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirmişti. CHP’nin Berat Albayrak üzerinden bir karalama kampanyası başlattığını ifade eden Erdoğan “Berat Bey’in başarıları kıskanıyorlar” demişti.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti İzmir İl Kongresi’nde Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin sorularına verdiği ‘Kıskanıyorsunuz’ ifadelerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, koronavirüs salgını devam ederken kahvehane, lokanta ve kafe gibi işletmeler kapalıyken binlerce kişiyle kongre yapılmasını da eleştirdi.  kendisine ve partisine hitaben söylediği ifadelere tek tek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kongrede yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nun Berat Albayrak’ın başarısız bulunması ve Merkez Bankası rezervlerine ilişkin soru ve eleştirilerine “Başarılarını kıskanıyorlar” sözleriyle yanıt vermişti. Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, ortada kıskanılacak bir başarı olmadığını ifade ederken Merkez Bankası’nın kasasındaki 128 milyar doların ne olduğunu bir kez daha sordu. Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankası kasasında bulunan 128 milyar dolar ve Berat Albayrak’ın Gitti damadı ekonomiden sorumlu bakan yaptı. Hazineyi teslim etti, merkez bankasını teslim ett. Yönetemiyor. Erdoğan’dan talimat alıyor gereğini yapıyor. Kayınpeder damat ülkeyi yönetiyorlar. 128 milyar doları sattılar. Merkez Bankası’nın kasasındaki o para buharlaştı. Sorduk. ‘128 milyar doları kime sattın?’ Cevap yok. Şu ana kadar cevap yok. Meclise araştırma önergesi verildi, reddedildi. Kendisine milliyetçi denen parti de araştırılmasın diye önergeyi reddetti. Az değil. 128 milyar dolar 899 milyar lira ediyor. Sıradan bir rakam değli. Gittiğim yerlerde çiftçiye, esnafa, simitçiye, emekliye ‘128 milyar dolardan sana bir şey düştü mü’ diye sordum. Hepsi ‘Bana bir şey gelmedi’ dedi. ‘Bu para nereye gitti?’ diye soruluyor, damat  yok ortada. Damat görevden alındı. Bunu açılayacak televizyon bulamadılar. Gazeteler korkudan esas duruşta. Bikaç televizyon kanalı  ya da gazete damat istifa etti yazamadılar. 128 milyar sorulunca damadı savunuyor Erdoğan. ‘Damadın başarılarından kuduruyorlar’ diyor. Ne başarı ama... 128 milyar doları tefecilere peşkeş çekeceksiniz. Bu mu başarı? O zaman neden aldın damadı görevden? Alma görevden. Hadi görevden aldın. O zaman senin talimatlarınla o  paraları peşkeş çeken merkez bankası başkanını görevden neden aldın? Almasaydın. 128 milyar doları biz sorunca kıyametler kopuyor, ‘Kıskanıyorsunuz’ diyor. Niye kıskanalım. Kıskanılacak bir şey mi yaptınız? Bir daha soruyorum. Bu milletin biriktirdiği 128 milyar doları ne yaptın? Kime verdin? Merkez Bankasının kasası eksi 57 milyarda. Bunu biz sormayıp  ne yapacağız? Sormadığımız zaman vatandaşın hakkını hukukunu korumuş olur muyuz, işsizin hakkını korumuş olur muyuz? Soracağız. Nereye gitti 128 milyar dolar. Hadi bana açıklama. Bakkala, manava, esnafa açıkla. ‘128 milyar doları esnafa verdik’ de. Bakalım esnaf ne diyecek. Çiftçiye verdik de. Bakalım çiftçi ne diyecek? Nereye gitti bu para? Bunu sormak zorundayız. Yönetim artık güven vermiyor. Plan değiştirdiler. Şimdi faizi yükseltiyorlar. İster dolar ister faiz yükselsin. Hepsinde kazanan tefeciler. 128 milyar doları da tefecilere verdiler. Dolar yükselmesin diye 128 milyar doları heba ettiler. Sonra da bize ‘Neden soruyorsunuz’ diyorlar. Ağrıma giden şu: 128 milyar doların en azından 50’ini tank- palete verip o Katarlıları oradan çıkarsanız daha iyi olmaz mıydı” dedi.

‘LEBALEP’ KONGRE ELEŞTİRİSİ

Koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında kahvehaneler aylardır kapalıyken lokanta ve kafelerin iş hacmi ise büyük oranda azaldı. Kılıçdaroğlu, esnafın ekonomik olarak tükenmiş olduğunu söylerken iktidar partisinin binlerce kişiyle kongreler yapmasını da eleştirdi. Dün yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı AK Parti İzmir İl Kongresi üzerinden Erdoğan’ı iktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; “Kongreler yapıyorlar. Lebalep dolu. Bunu onlar söylüyor. Orada Covid olmuyor. Covid kadar akıllı virüs yok. Kongrelere gitmiyor ama kahveciler dükkanı açınca geliyor.  Bunun tespitini de Erdoğan yapıyor. Diyor ki ‘Sen kahveni açınca Covid olur, ama kongreye gelmez. ’Akla bakın... Esnaf perişan. Bari HES koduyla gelip lokatayı açsınlar. Gidiyorsunuz kongreye lebalep dolu ama 2 kişi lokantada yemek yiyince yok. Bunlar vatandaşın hafızasında bir yerlerde duracak. Hiç kimse umutsuz olmasın. Değiştireceğiz. Bu güzel ülkeye huzuru getireceğiz.”

GARA TEPKİSİ

"Devleti yöneteceğim kararları alacağım yanlış olduğu zaman sorumlu Türkiye Cumhuriyeti devleti olacak. Devleti yönetmek sorumluluk üstlenmektir. Üstlenmeyip devleti suçluyorsunuz. Türkiye tarihinde bir ilktir. Devleti yöneten kişi devleti beceriksizlikle suçluyor. Böyle bir anlayıştan memlekete hayır gelmez. 

Şu sorunun cevabını öğrenmek isterim. Vatandaşımız, işçilerimiz, çiftçilerimiz, EYT'liler adına öğrenmek isterim. Suriye'ye girdiniz. Suriyeliler geldi, 40 milyar dolar harcadınız. Bu esnafa, çiftçiye, sanayiciye harcasaydınız ne olurdu? Bu soruları sormak zorundayız. Bir kişinin iradesiyle devlet yönetilmez. 

Gara'daki katliamla ilgili bizi bilgilendirdiler. Geçen hafta 5 soru sordum. İstanbul seçimlerinde bize oy verin diye mektup aldınız. Bunun için alıyorsunuz şehitlerimizi kurtarmak için almıyorsunuz. İstanbul seçimleri şehitlerimizden daha mı önemliydi? Bana hakaret edeceğine millet soruların yanıtlarını bekliyor. Bu operasyonun sorumlusu cumhurbaşkanından bakanlarından Türkiye Cumhuriyeti devletidir diyor. Hepimiz sorumluyuz diyor. Biz neden sorumluyuz? Başkomutansan talimatı sen verdin. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanılmasına Erdoğan karar verir, ben değil. Kendi sorumluluğundan kaçıyor. Mısır'da öldürülen Esma için ağladı, ağlayabilir. 16 şehidimiz var, aklım almıyor. Ben bunları söyleyince de ağza alınmayacak bütün hakaretleri kullanıyor." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.