Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan'a ‘Konak’ çağrısı: CHP’li belediyelerin hizmet götürmesine engel olamazsınız

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan'a ‘Konak’ çağrısı: CHP’li belediyelerin hizmet götürmesine engel olamazsınız

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz kasım ayında ihalesi gerçekleşen Çiğli Tramvayı’nın temel atma töreninde konuştu. Konuşmasında dün gerçekleştirilen Konak Belediye Meclisi’nde gündeme gelen kahveci esnafına yardım önergesinden de bahseden Kılıçdaroğlu, AK Partili meclis üyelerinin önergeye karşı çıkmaları üzerinden iktidara yüklendi. “Konak da yapılmak istenen yardıma AK Partililer karşı çıkıyor. AK Partililer kahvecilere yardım yapılmasına neden karşı çıkıyorlar. Bizim çalışmamıza tahammül edemiyorlar. Siz hiçbir şekilde CHP’li belediyelerin hizmet götürmesine engel olamazsınız” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.02.2021 - 14:22

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ay ihaleyi alan firma ile protokolün imzalandığı Çiğli Tramvayı’nın temeli bugün, bir dizi program gerçekleştirmek için dün akşam saatlerinde İzmir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atıldı.

Törene, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanında CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç, Seyit Torun, CHP İzmir Milletvekilleri, Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Murat Bakan, Ednan Arslan, CHP PM üyesi Devrim Barış Çelik, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetiştik, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları da katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiğli Tramva'yı temel atma töreninde yaptığı konuşmada yerel yönetimler ve halka hizmet götürme üzerinden iktidara ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Dün gerçekleştirilen Konak Belediye Meclisi toplantısında kahvecilere yapılması talep edilen 350 liralık nakdi yardıma AK Partili meclis üyelerinin karşı çıktığını hatırlaran Kılıçdaroğlu, iktidarın CHP'li belediyelerin halka hizmet götürmesini engellemek için çaba harcadığını ancak başarılı olamayacağını ifade etti.

“YENİ BİR SİYASİ ANLAYIŞI HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Konuşmasında her büyük şehirde ulaşım başta olmak üzere birçok sorunun yaşandığını ifade eden Lider, önemli olanın belediye başkanlarının bu sorunların çözümü için çabalaması olduğunu söyledi. Kentlerin sorumlarının çözümleri üzerinden iktidara şeffaflık eleştirisi yapan Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanları, sorunları çözmek için çaba harcalar. Ama yaptıkları çalışmalar için yapılan harcamaların hesabının halka verilmesi gerekir. Halka hesap vermek hakka hesap vermektir. Her kuruşun hesabını halkına vere belediye başkanı doğru ve dürüst beldeye başkanıdır. Biz yeni bir siyasi anlayışı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Halkına hesap vereni halkın günlük ve gelecekteki sorunlarını göre ve onlara çözüm üreten bir siyaset anlayışı bu. Biz bunu belediyelerimizde başlattık inşallah iktidarda da yapacağız. Biz iktidara gelince kendi halkımız için onlar zenginleşsin diye çalışacağız. Onlar Londra’daki bir avuç tefeciye dünyanın faizin ödüyorlar. Ya döviz yükseliyor ya da faizler. Döviz ve faiz politikalarıyla ülkeyi yönetmezsiniz” dedi.

“ONLARIN TUZU KURU”

Uygulanan ekonomik politikaların en önemli sonuçlarından birinin de işsizlik olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bugün Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri işsizlik. 10 milyonu aşkın işsizimiz var Ama sarayda oturanla işsizliği bilmiyorlar. Orada işsizlik ve yoksulluk sorun yok. Orada bir maaş yetmiyor. 5 maaş alan var. Onların tuzu kuru. Ama biz Türkiye’yi düşünüyoruz. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa biz o akşam huzur içinde yatağa girmeyiz. Huzurun temeli herkesin kazandığı ve ürettiği bir Türkiye. Biz bu Türkiye’yi özlüyoruz. Bu Türkiye’yi belediyelerimizden başlayarak inşa etmeye çalışıyoruz. Bu belediyeler öngördüğümüz yeni siyasetin öncüleridir. Onlar koçbaşımızdır. Belediyelerimiz bunu yaptıysa demek ki CHP iktidar olunca çok daha fazlasını yapacaktır. Bunu hep anlatıyorum. En tipik örneği. Pandemiyi yaşıyoruz.  Beş maskeyi dağıtamayan bir iktidar düşünün. Ama bizim belediyelerimiz. Kendi bölgelerinde artı talep geldiği takdirde başka belediyelere de milyonlarca maskeyi ücretsiz gönderdiler. Demek ki yapılabiliyor. Ama saraydakiler bunu göremiyor Biz görüyoruz çünkü biz halkın içindeyiz. Halk için üretiriz. Biz ayrım yapmayız. Bir kişi yoksulsa o kişi için her türlü çabayı gösteririz. Bizim belediye başkanlarımız bu dönemde tarih yazdı. Ayrıca milyonlarca kişiye nakdi ve ayni yardım da yapıldı. Esnafın sorunları için her türlü emek harcandı. On binlerce öğrenceye tablet dağıtıldı. Binlerce çocuğun internetten yararlanmaları için imkanlar sağlandı” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU OKUL ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Türkiye’de hala birleştirilmiş sınıflarda eğitim görüldüğünü söyleyen CHP Lideri, daha önce okul yapımı konusunda iktidara yaptıkları çağrıyı yeniledi ve şunları söyledi; “21. yüzyıl Türkiye’sinde birleştirilmiş sınıflar var. Aynı öğretmen ve 1.,2.,3. Sınıf öğrenciler yanı sınıfta. Biz şu çağrıyı yaptık. 11 büyükşehir belediyesinin olduğu yerlerde bize arsa gösterin biz size okul yapıp size teslim edeceğiz. İktidarın yapamadığını 11 büyük kentte CHP olarak yapmaya talip oldu. Yine İzmir’den aynı çağrıyı tekrar yapıyoruz. Biz yaparız. Çünkü biz her kuruşun hesabın veririz. Biz siyaseti köşeyi dönmek için değil halk için yaparız. Biz siyaseti zenginleşme araca olarak görmeyiz ama onlar öyle görür. Bizim onlarla aramızda siyahla beyaz kadar fark var. Biz herkesin huzurla yaşamasını isteriz. Bakınız pandemide CHP’li belediyelere halkın güveni vardı. Yarımlarımıza tahammül edemediler. Belediye hesaplarına yatırılan paralara el koydular. CHP’li belediyeler başarısız olsun diye. Ne old? Ben belediye başkanlarımıza söyledim. Sorunlar çıkarıldı bundan sonra da çıkarılacak. ‘Hiçbir belediye başkanının şikayet etmeye hakkı yoktur’ dedim. Engel varsa engelleri aşacaksınız. Ne yaptıla? Banka hesaplarına el koyular biz de askıda fatura dedik. Fakirin fukaranın fatura borçlarını ödemeye başladık. On binlerce kişinin faturaları ödendi. Aracı belediye oldu. Yardım yapmak isteyenler ve almak isteyenler bir araya geldi. Bu arada bakkal borçları da ödendi. Hiçbir yurttaşımızı bir başka kişiye muhtaç hale getirmedik. Bir şey daha yaptık. Sadece ihtiyacı olanlara değil emek verenlere de de saygılıyız biz. Onlar en değerli insanlar. Onlar yolsuzluk yapmıyorlar çalışıyorlar. Bütçe konuşmasında hükümete çaptı yaptım Asgari cüreti vergisiz 3 bin 100 lira yapın. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin karşılayabileceği bir rakam. Onlar 2 bin 825 lira yaptılar Bizim bütün belediyelerimiz asgari ücreti net 3 bin 100 lira yaptılar. Çalışana, üretene destek veriyoruz. Devasa TC var. O asgari ücreti 2 bin 825 lira yapıyor. Bizim en küçük belediyemiz asgari ücreti 3 bin 100 lira yapıyor. Çünkü biz emeğe değer veriyoruz.”

“BİZİM ÇALIŞMAMIZA TAHAMMÜL EDEMİYORLAR”     

Konuşmasında dün gerçekleştirilen Konak Belediye Meclisi’nde AK Parti ve CHP arasından iplerin gerilmesine neden olan kahveci esnafına destek konusuna da değindi. Önergeye CHP’li meclis üyelerinin ‘evet’ oyu kullanırken AK Partili meclis üyelerinin önergeye karşı çıktıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, söz konusu önerge üzerinden iktidara yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Hükümete bir çağrı yapmak isterim. Bizim belediye başkanlarımıza engel çıkarmayın Onlar yasal olarak halka hizmet etmek için her türlü çabayı gösteriyor. İktidar engel çıkarıyor. Sanıyor ki hizmet yapmalarını engelleyeceğim. Siz hiçbir şekilde CHP’li belediyelerin hizmet götürmesine engel olamazsınız. Bunu engelleme gücünüz ve kapasiteniz yok. Biz yapacağız. Çalışıp üreteceğiz. Konak belediyesinde kahvecilere yardım yapmak istiyorlar. Karara karşı çıkanlar AK Partililer. AK Parti Genel Başkanına sesleniyorum. Konak da yapılmak istenen yardıma AK Partililer karşı çıkıyor. AK Partililer kahvecilere yardım yapılmasına neden karşı çıkıyorlar. Açıklasınlar. Bizim çalışmamıza tahammül edemiyorlar. Neden CHP’liler başarıl? Çünkü ihalelerimiz şeffaf. 10 milyon işsiz var. Çok basit. İhaleleri saydam yapıp
hakkı olana vereceksiniz, israf yapmayacaksınız. Harcadığınız her kuruşun hesabını vereceksin. Bu siyasi tercihler ülkeyi felakete götürüyor. Ekonomik buhran yaşanıyor. CHP'li belediyeler olmasa çok daha büyük olaylar çıkardı. CHP'li belediyeler ihtiyaç sahibi milyonlarca aileye, fakire fukaraya, esnafa yardım ediyor"” ifadelerini kullandı.

“KAHVECİLERE 350 TL'LİK YARDIMI BİLE ÇOK GÖRDÜ”

Öte yandan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında Konak'taki kahvesci esnafı ile ilgili olan bölümünü sosyal medya hesabından paylaştı. 

Başkan Batur, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Sahi AKP neden pandemiden en fazla mağdur olan kahvecilere 350 TL'lik yardımı bile çok gördü ve Belediyedemizin meclis kararını desteklemed? Bir açıklayın..."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.