Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına 'hukuka uygunluk' uyarısı

Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına 'hukuka uygunluk' uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinin son durağı TMMOB olmuştu. Basına kapalı toplantıda TMMOB’nin İzmir depremine ilişkin değerlendirmeleri hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, kentsel dönüşüm ve kentsel planlama konusunda belediye başkanlarına hukuka uygunluk uyarısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 09.12.2020 - 14:38

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün depremzedeleri ziyaret etmek ve deprem çalışmalaru hakkında bilgi almak için İzmir’de birtakım programlar gerçekleştirmişti.

İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile İzmir deprem süreciyle ilgili bilgi alan Kılıçdaroğlu, ardından depremzedeleri ziyaret etmiş, apartman görevlileriyle buluşmuş ve son olarak da TMMOB üyeleri ile buluşmuştu. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının detayları belli oldu.

TMMOB tarafından toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına kentsel planlama konusunda atılacak her adımda hukuka uygunluk uyarısında bulunduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programı kapsamında TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulunu ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İl Yönetimi ve CHP'li Belediye Başkanları katılımı ile İzmir Mimarlık Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya TMMOB a bağlı Odaların İzmir Şube Başkanları temsilcileri katıldı.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut AKDEMİR tarafından İzmir Depremi sürecinde yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler paylaşılırken; TMMOB Olmasaydı İzmir Nasıl Bir Kent Olurdu sorusuna cevaben Kordon Yolu, Konak Meydanı, İstinyePark Projesi, Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Körfez Geçişi Projeleri gibi örnekler ile TMMOB ve bağlı Odalar tarafından Kente yönelik yürütülen projeler ve Kent Suçları Haritası üzerinden değerlendirmeler yapılırken, diğer taraftan devam eden kente yönelik projeler ile ilgili görüşler ve mücadeleler paylaşıldı.

Kentin Planlanmasına yönelik kararlar, Doğal Sit Statülerindeki değişiklikler, Elektrik Fabrikası örneği gibi kent kimliğin yönelik müdahaleler ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. İnciraltı ve Çeşme Turizm Projesi ile ilgili görüşlerin paylaşıldığı sunum kapsamında; yerel yönetimlerin kamucu ve halkçı belediyecilik anlayışına uygun olarak kamu ve tolum yararı, bilim, mühendislik ve hukuka uygun davranmaları noktasına vurgu yapıldı. Bu kapsamda mühendis mimar ve şehir plancılarının özlük hakları, TMMOB asgari ücret tarifesinin uygulanması ve mesleki denetim sürecinin de bu anlayışın bir ürünü olarak yerel yönetimlerde uygulanması gerekliliğinin altı çizildi. Yerel Yönetim çalışmalarında da liyakat ve etik kavramı ile mahkeme kararlarına uyulması ve hukuka uygun davranılması gerektiği belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan değerlendirme ile sağlıklı ve yaşanabilir kentler ve ülkede yaşayabilme hedefinin temelinin bilim mühendislik ve planlama olduğu, bu sürecin de hukuk, adalet , liyakat ve ahlak vurgusu yapıldı. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından İzmir İçin yapılan mücadelenin çok değerli olduğu ve devam etmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu; yerel yönetimler ya da belediye başkanları ile çözülemeyen her konuda doğrudan kendisine ulaşılmasını isteyerek, belediye başkanlarına da hukuka ve mahkeme kararlarına uyun çağrısı yaptı.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.