Dolar 32,3879
%0.22
Euro 35,0337
%-0.09
Altın 2.326,280
%0.25
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan Aslı Özkısırlar tepkisi: Beyefendi bunun sorumlusu sensin

Kılıçdaroğlu’ndan Aslı Özkısırlar tepkisi: Beyefendi bunun sorumlusu sensin

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan geçtiğimi günlerde İzmir'de hayatını kaybeden Aslı Özkısırlar'ın ölümünü gündeme getirdi. Aslı’nın hastanede yatak bulamadığı için tedavi göremediği iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Bunun sorumlusu sensin sen, sen yönetiyorsun memleketi” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.04.2021 - 15:08

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta İzmir’de yaptığı takıları satarak geçimini sağlayan ve akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Aslı Özkısırlar, hayatını kaybetmişti.

Aslı’nın ölümünün ardından ailesi, Aslı’nın 25 gündür hastanelerde yatak bulamadığını ancak vefatından iki gün önce yer bulabildiklerini söylemişlerdi.

Aslı’nın ölüm nedeni ‘ihmalkarlık’ olarak nitelendirilirken kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuş ve muhalefetin hedef okları iktidarı göstermişti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyu bugün gerçekleştirilen grup toplantısında gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, Aslı’nın ölümünün sorumlusunun iktidar olduğunu söylerken tanıdığı olanlara sağlık hizmetlerinde “torpil” yapıldığını ima etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi; “İzmir’de elleriyle yaptığı takıları satarak geçimini sağlıyor genç bir kızcağız. Bir hastalığı var. Yatarak tedavi olması lazım ama bir türlü boş yatak bulamıyor ve hayatını kaybediyor. Sorumlusu kim? Gene söyleyecek biliyorum. ‘Bay Kemal sorumlusu’ diyecek. Bunun sorumlusu sensin sen, sen yönetiyorsun memleketi. Sırtı kalın olanlara, dayısı olanlara, ambulans uçaklar hazır, her taraftan hastalar getirilir yataklar hazır, yataklara konulur, tedavisi yapılır. Peki garibanlara? Dayısı olmayanlara, fakire fukaraya, telefon açıp da bir türlü yatamayan hastalar sözcüsü kim olacak? Onların dertlerini kim dile getirecek? Ben getireceğim, biz getireceğim. Diyorum ya dostlarımızla beraber... Soruyorlar ‘Dostlarınız kim?’ Dostlarımız, bu ulkenin garibanlarıdır, işsizleridir, esnafıdır, kamyon şoförleridir, apartman görevlileridir, bakkalıdır bizim dostumuz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.