Dolar 32,5965
%0.38
Euro 34,8334
%0.29
Altın 2.497,620
%0.53
Bist-100 9.465,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmadı

Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 11.00'da kendisine randevu vermeyen TÜİK'e gitti. Kılıçdaroğlu TÜİK binasına alınmazken bina önünde yaptığı açıklamada "Burası enflasyon oranlarını açıklıyor. Bu sabah açıklanan aylık 3.51, yıllık 21.31. Bu rakamlar güven vermiyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2021 - 10:44

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklama ile TÜİK'in kendisine randevu vermediğini ifade etmiş ve " Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün açıklanan kasım ayı enflasyon rakamlarının ardından saat 11'de rakamları açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) gitti ancak binaya alınmadı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu ile Fethi Açıkel eşlik etti.

Kılıçdaroğlu TÜİK önünde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"TÜİK, Cumhuriyetin önemli kurumlarından birisidir. Rakamları 84 milyonu ilgilendirmektedir. Milyonlarca işçi ve emeklinin hakkını korumak görevim. Bu kurumun rakamları üzerine siyasal partiler, ekonomik çevreler, sosyal çevreler, politikalar oluştururlar. Dün TÜİK Başkanlığından randevu istedik, gelen arkadaşlarımın tamamı geçmişinde teknik olarak ekonomide çalışan arkadaşlarımız. Buraya sağlıklı ve tutarlı bilgiler almak için geldim. Kabul edilemeyeceğimizi ifade ettiler. TÜİK sitesindeki metni okudum: Bilgiye nasıl erişilir? Diğer kanallar yoluyla bilgi talebinde bulunmak istiyorsanız, merkez teşkilatı ya da bölge müdürlüklerine başvuruda bulunabilir, merkez teşkilatımıza gelebilirsiniz, bilgiyi alabilirsiniz."

'SİTELERİNDEKİ DAVETE UYDUK'

"Biz de sitelerindeki davete uyarak geldik. Bu tablo Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için önemli bir tablodur. Devletin bilgileri, devletin sahip olduğu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalara ana muhalefet partisi liderine açıklanmak istenmiyor."

'RAKAMLAR GÜVEN VERMİYOR'

"Kapılar kapanıyor. Türkiye’nin geldiği nokta açısından önemlidir. Burası enflasyon oranlarını açıklıyor. Bu sabah açıklanan aylık 3.51, yıllık 21.31. Bu rakamlar güven vermiyor. Enflasyon gerçekten bunların iddia ettiği gibi mi? Bir grup akademisyen de enflasyon tahmininde bulunuyorlar."

Kılıçdaroğlu gitmeden önce sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında "TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun TÜİK" ifadelerini kullanmıştı.

AKILLARINI BAŞLARINA TOPLASINLAR!

Kılıçdaroğlu daha sonra sosyal medya hesabından açıklama yaparak, ''Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!'' ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.