Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Pekcan'ın görevden alınması yeterli değil

Kılıçdaroğlu: Pekcan'ın görevden alınması yeterli değil

Ruhsar Pekcan'ın görevden alınmasıyla ilgili bir soruya yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Güzel, ama yeterli değil. Devletin uğradığı zararın da mutlaka telafi edilmesi lazım” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2021 - 16:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın eşinin yönetim kurulu başkanı olduğu şirketten Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan alındığını kabul etmesinin ardından görevden alınmasıyla ilgili olarak, "Güzel, ama yeterli değil. Devletin uğradığı zararın da mutlaka telafi edilmesi lazım. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz" dedi.

ANKA’da yer alan habere göre, Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi'nin toplu açılış ve temel atma törene katıldı. Kılıçdaroğlu, törenin ardından, Ruhsar Pekcan'ın görevden alınmasıyla ilgili soruyu yanıtladı.İstifa etmesi ya da görevden alınmasının doğru bir karar olduğunu, ancak yetmeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gereğinin de ayrıca yapılması lazım. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz. Eğer görevden ayrıldıysa biliyoruz hangi gerekçe ile ayrıldığını, alındığını, istifa ettiğini ama devletin uğradığı kaybın mutlaka telafi edilmesi lazım" diye konuştu.

NUTUK’UN DAĞITIMINA İZİN VERİLMEMESİ

Kılıçdaroğlu, Mersin Çamlıyayla'da dağıtılmak istenen Atatürk'ün 'Nutuk' eserinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "kötü örnek olacağı" gerekçesiyle yasaklanması ile ilgili soru üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yeni bir şey yaşıyoruz herhalde. Gazi Mustafa Kemal'in TBMM'de okuduğu ve kitap olarak basılan, uzun yıllardır okunan, bundan sonraki kuşaklarında okuyup ibret alacağı bir kitabı hangi gerekçe ile yasaklarlar? Bunlar akıllarını yitirdiler. Öyle anlaşılıyor. Yahu bu ülke bağımsızlık savaşı, bağımsızlık mücadelesi verdi. Nutuk da Samsun'a çıkışla başlıyor zaten. Olaylar bütün ayrıntıları ile anlatılıyor. Çocuklarımız kendi ülkelerinin bağımsızlığını nasıl sağlandığını bilmeyecek de neyi bilecek. Nutuk’u hangi akılla hangi mantıkla yasaklarlar? Bildiğim kadarıyla dağıtan Ülkü Ocakları, herhalde bunun hesabını sayın Bahçeli'nin sorması lazım. O Nutuk’u dağıtan ülkü ocaklarının çocuklarını gözlerinden öpüyorum. Güzel bir şey yapmışlar, dağıtmaya başlamışlar, dağıtmaya başlayın dağıtın ben her türlü desteği size vereceğim sayın Bahçeli ne yapacak onu merak ediyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.