Dolar 32,4772
%-0.19
Euro 34,9495
%0.35
Altın 2.436,550
%0.55
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'nun programı öncesi kentsel dönüşüm eylemi

Kılıçdaroğlu'nun programı öncesi kentsel dönüşüm eylemi

İzmir Karabağlar'da Mobilya Akademi'nin açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların kentsel dönüşüm eylemi ile karşılaştı. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili mağduriyetlerini paylaşan vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'ndan sorunların çözümü için söz aldı.

  • Ege Postası
  • 24.10.2021 - 22:29

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Karabağlar'da mobilya sektörüne eleman kazandırmayı amaçlayan Mobilya Akademi'nin açılış töreninin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi ile Karabağlar Belediyesi'nin toplu açılış törenine katıldı. İkinci durağı olan toplu açılış töreni öncesi ellerinde dövizlerle bekleyen vatandaşların eylemi ile karşılaşan Kılıçdaroğlu, aracından inerek vatandaşlarla konuştu. Mağdurlar adına Kılıçdaroğlu ile görüşen Eray Uslu isimli vatandaş, “Kentsel dönüşüm İzmir'de hüsrana uğradı. 5 etaptan oluşan projenin iki etabı yapıldı. Tunç Başkan ise bununla ilgilenmedi. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olarak lanse edilen projesiydi ancak sekteye uğradı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bize basının önünde bu dönüşümün bir an önce bitirileceğine dair söz verdi. Biz kendisine güveniyoruz. 9 yıldır yapılmayan projenin bir an önce bitmesini istiyoruz. 40 senelik komşularımızın 3'te biri yeni dairelerde oturuyor, diğerleri oturamıyor” dedi.

KAYA: ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR

Tepki görüntülerini sosyal medyadan paylaşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya şu ifadeleri kullandı;

"Hep söylüyorum.

CHP'li Soyer, CHP Milletvekillerini İzmir'de sokağa çıkamaz hale soktu. 

İşte, örnek.

İzmirliler, Kılıçdaroğlu'na büyük tepki gösteriyor.

Kılıçdaroğlu ise, "Belediye olarak biz çözemedik, hükümet çözsün" diyor.

Boşuna demiyoruz; Onlar konuşur AK Parti yapar!"

HIZAL: KILIÇDAROĞLU'NA TAVSİYEM!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hıza, Kılıçdaroğlu İzmir'de. İzmirliler ise yine ayakta! Büyükşehir, yatırımı ve hizmeti sadece sahil tarafına götürmeye devam ediyor. Arka mahalleler görülmüyor, duyulmuyor! Uzundere'de yıllardır bekleyen kentsel dönüşüm yine bitirilemedi."Alsancak'ı bırak, Uzundere'ye bak!" paylaşımında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Hızal sosyal medyadan "Sayın Kılıçdaroğlu'na tavsiyem, İzmir'e hiç gelmemesi. Yıllardır yönettiğiniz şehrin sorunlarından haberiniz bile yok.İzmir'in sıkıntıları büyüdü, dağ gibi oldu. Artık kenara çekilin. İzmir'de yeni bir dönem başlasın." paylaşımında bulundu.

Karabağlar'da temel atma ve toplu açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin çözülmeyecek bir sorunu yok. Her sorunu kararlılıkla çözeceğiz” derken, program sırasında Karabağlar Belediyesi'ndeki işinden haksız yere atıldığını öne süren bir kadın da belediyeye tepki gösterdi. 

Törende ezan okunduğu sırada Kılıçdaroğlu konuşmasını yarıda keserken, bir kadın vatandaş tören alanında sesini yükseltti. Karabağlar Belediyesi'ndeki işinden haksız yere çıkarıldığını ifade eden kadın, “Ben işimi, ekmeğimi istiyorum. 16 aylık maaşımı alamadım” dedi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, tepki gösteren kadınla konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.