Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Ne güzelsiniz Türkiye’nin evlatları!

Kılıçdaroğlu: Ne güzelsiniz Türkiye’nin evlatları!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle “Dünyada çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram. Ne güzelsin 23 Nisan, Ne güzelsiniz Türkiye’nin evlatları” mesajını paylaştı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2022 - 15:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, çocuklarla birlikte olduğu fotoğrafları sosyal medya hesabından; dünyada çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram. Ne güzelsin 23 Nisan, Ne güzelsiniz Türkiye’nin evlatları” notuyla paylaştı.  

KILIÇDAROĞLU'NDAN “NEDEN ELEKTRİĞİNİZ KESİLDİ” DİYE SORAN ÇOCUĞA YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında CHP Genel Merkezi'nde kendisini ziyarete gelen çocukları ağırladı. Kendisine elektriklerinin neden kesildiğini soran bir çocuğa Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de yaklaşık 4 milyon abonenin elektriği kesildi. Bir evde elektrikler kesilirse çocuklar derslerine çalışamazlar, akşam televizyon izleyemezler, eve misafir gelmez, siz rahat etmezsiniz, buzdolabınız çalışmaz... Dolasıyla 4 milyon abonenin sözcüsü olmak, onların yaşadığı dramı geniş kitlelere aktarmak için benim de elektriğim kesildi. Parasını ödemedim, bir hafta sonra parasını ödeyeceğim. Elektriksiz, ışıksız, karanlıkta kalan çocukların dertlerini dillendirmek için aslında" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan vesilesiyle kendisini ziyarete gelen çocukları genel merkezdeki makamında ağırladı. Kılıçdaroğlu'nu genel merkezde 2,5 yaşındaki Doğa isimli küçük bir çocuk karşıladı. Doğa'yı kucağına alan Kılıçdaroğlu, makamına birlikte çıktılar. 

Makamında Doğa'ya hediye veren Kılıçdaroğlu, yaptığı resimleri inceledi. Doğa da Kılıçdaroğlu'na 23 Nisan şiiri okudu. 

Kılıçdaroğlu, daha sonra Türkiye'nin farklı illerinden kendisini ziyarete gelen çocuklarla CHP Genel Merkezi'ndeki makamında buluştu. Kılıçdaroğlu'nu ziyarete gelenler arasında, 7 aylık bir bebek de vardı. 

“ARADA BİR YARAMAZLIK YAPACAKSINIZ AMA DOZU İYİ AYARLAYIN”

Ellerin Atatürk sülieti olan Türk bayraklarıyla ziyarete gelen çocuklara Kılıçdaroğlu, "Yaramazlık yapıyor musunuz?" diye sordu. Çocuklar ise "hayır" yanıtını verdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Yaramazlık yapma hakkınız var, bunu biliyor musunuz? Arada bir yaramazlık yapacaksınız ama dozu iyi ayarlayın. Annenizi, babanızı üzmeden" dedi. 

Kılıçdaroğlu, çocuklara günün anlam ve önemini sorarken, bir çocuk, "1920 yılında Mustafa Kemal'in önderliğinde TBMM'nin Ankara'da açıldığı gündür. 1921 yılında da ilk milli bayramımız olarak ilan edilmiştir" yanıtını verdi. 

Çocuklara hediyelerini veren Kılıçdaroğlu, "Kurtarıcımız, TBMM'yi açan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran, büyük komutan, bayramı size armağan eden Gazi Mustafa Kemal..." dedi. 

Çocuklar, kendilerini ağırlayan Kılıçdaroğlu'na, karakalem ile yapılmış Kemal Kılıçdaroğlu'nun portresini hediye ettiler. 

“SOSYAL DEVLETİN DE BU ALANDA ÖZEL ÇABA HARCAMASI GEREKİYOR”

Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı olduğu takdirde çocuk haklarıyla ilgili bir projesinin olup olmadığı soruldu. Kılıçdaroğlu, "Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi, sadece bizim ülkemiz değil, bütün dünya çocukları için geçerli olan hak. Çocukların özgürce yaşayabilmeleri, sağlıklı beslenmeleri, karanlıkta kalmamaları, oynayabilmeleri, ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Sosyal devletin de bu alanda özel çaba harcaması gerekiyor. Çocukların iyi bir eğitim alması, ailelere eğitim masrafları açısında yük olmaması, özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelere devletin eğitim yardımı yapması, okulların güzel, öğretmenlerin iyi olması, çocukların iyi okullarda eğitim almaları önemli" diye konuştu. 

Yılbaşında elektriğe yapılan yüksek zammın geri alınması için bireysel olarak eylem yaparak 2,5 aydır faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesilmişti. 4 milyona yakın yurttaşın elektriğinin kesilmesi üzerine böyle bir karar alan Kılıçdaroğlu'nun evinde 3 gündür elektrik yok. 

“KARANLIKTAN KORKMAM. ONDAN ENDİŞE ETME”

Bir çocuk, "Karanlıktan korar mısınız?" diye sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben mi? Karanlıktan korkmam. Ondan endişe etme" yanıtını verdi ve başını okşadı. 

“ELEKTRİKSİZ, IŞIKSIZ, KARANLIKTA KALAN ÇOCUKLARIN DERTLERİNİ DİLLENDİRMEK İÇİN”

Elektriğinin neden kesildiğinin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de yaklaşık 4 milyon abonenin elektriği kesildi. Bir evde elektrikler kesilirse çocuklar derslerine çalışamazlar, akşam televizyon izleyemezler, eve misafir gelmez, siz rahat etmezsiniz, buzdolabınız çalışmaz... Dolasıyla 4 milyon abonenin sözcüsü olmak, onların yaşadığı dramı geniş kitlelere aktarmak için benim de elektriğim kesildi. Parasını ödemedim, bir hafta sonra parasını ödeyeceğim. Elektriksiz, ışıksız, karanlıkta kalan çocukların dertlerini dillendirmek için aslında" yanıtını verdi.

“ADALETTEN YANA OLACAKSINIZ. BÜTÜN GÜVENCEMİZ SİZLERSİNİZ”

Akaryakıta gelen zamlar üzerine sorulan soruya ise Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi: 

"Devlet iyi yönetilmediği için akaryakıta sürekli zam geliyor. Aslında iyi yönetilse, dışarıdan alıyoruz makul zamlar olabilir ama olağanüstü zamlar geliyorsa devletin iyi yönetilmediğini gösteriyor. Sizler büyüyeceksiniz, devleti daha iyi, güzel, keyifli yöneteceksiniz. Ülkemizde barışı sağlayacaksınız, ayrıcalıkları bitireceksiniz, herkesin hakkını, hukukunu koruyacaksınız. Adaletten yana olacaksınız. Bütün güvencemiz sizlersiniz." 

Kılıçdaroğlu, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

“ÖĞRETMENLİĞİ BİLMEYEN BİRİ ATANIRSA O ZAMAN SİZ İYİ EĞİTİM ALAMAZSINIZ”

Bir çocuk, Kılıçdaroğlu'na, "Ekonomiyi nasıl düzeltebiliriz?" diye sordu. Kılıçdaroğlu ise, "Devlette adaleti, liyakati sağlarsanız ekonomi düzelir. Liyakat dediğimiz şu; diyelim ki ben öğretmenlik yapamam, öğretmenlik ile ilgili eğitim alan öğretmenimiz yapar, o zaman sizin iyi bir eğitim almanız için öğretmen atanması lazım. Öğretmenliği bilmeyen biri atanırsa o zaman siz iyi eğitim alamazsınız. Onun adı liyakattir. İşi ehline vermektir. Devletin her biriminde en nitelikli insanları getirirseniz, dolasıyla devletin işi gayet güzel yürür. Ekonomi de düzelir, haksızlıklar giderilmiş olur, sosyal devlet inşa edilmiş olur. Temel nedeni o" yanıtını verdi. 

“ADALET İSTİYORUM”

Yenilikler ile ilgili ise Kılıçdaroğlu, "Çok yenilik düşünüyorum, okullarda yenilik düşünüyorum. Bütün okulların çok iyi olmasını istiyorum. Öğrencilere bütün imkanların sağlanmasını istiyorum. Kimsenin karanlıkta kalmasını istemiyorum. Yenilik çok. Adalet istiyorum" dedi. 

“SİZİN İÇİN KAZANACAĞIZ”

Seçimler üzerine ise Kılıçdaroğlu, kendisine soru soran çocuğa, "Kesinlikle kazanacağız, sizin için kazanacağız. Size daha güzel bir Türkiye bırakmak için kazanacağız" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.