Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan 'Uludere' açıklaması: Söz vermek için buraya geldim

Kılıçdaroğlu'ndan 'Uludere' açıklaması: Söz vermek için buraya geldim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de ‘Uludere Katliamı’nda yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını Şırnak’ta ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından yaptığı açıklamada; “Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Anneler evlat acısı ile hâlâ ama hâlâ yaşıyorlar ve adalet istiyorlar bizden. Biz bu adaleti sağlayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.08.2022 - 14:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de Uludere Katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını ziyaret etmek için Şırnak’a geldi. Kılıçdaroğlu'nu Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Erdoğan Toprak ile birlikte CHP Şanlıurfa İl Başkanı Cihangir Bilin, CHP Hakkâri İl Başkanı Nazım Demir, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçarslan karşıladı. 

Şırnaklılar, Kılıçdaroğlu için “Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu”, “Şırnak seninle gurur duyuyor” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

Kılıçdaroğlu, Uludere’de yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na; eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu’nun 15 ay süren çalışmalarında görev yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği evin girişinde kabalalık bir grup tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, aileler ile yaklaşık iki saat görüştü, onları dinledi ve acılarına ortak oldu.

Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından; şunları söyledi:

“28 Aralık 2011 tarihinde, burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18’i, 18 yaşından küçüktü. Acı halen dinmiş değil. Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım. Olayın aydınlatılması lazım.

Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Ölenler geri gelmeyecek, ben bunun farkındayım. Hepimiz de biliyoruz zaten. Ama bir şekliyle annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler evlat acısı ile hâlâ ve hâlâ yaşıyorlar ve adalet istiyorlar, bizden.

Biz bu adaleti sağlayacağız. Adaleti sağlamak bizim görevimizdir. Eğer adaleti sağlarsanız o zaman toplumda kucaklaşmayı, toplumda huzuru, barışı sağlamış olursunuz. Aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor ve sönmeyecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.