Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan Özal ve Menderes'in mezarlarına ziyaret

Kılıçdaroğlu'ndan Özal ve Menderes'in mezarlarına ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Adnan Menderes’in ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın İstanbul Topkapı’daki anıt mezarlarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, dua okuduğu mezarlara karanfil ve çelenk bıraktı.

  • Ege Postası
  • 17.09.2022 - 10:59

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 27 Mayıs Darbesi’nden sonra Yassıada Yargılamaları sonunda idam cezasına çarptırılıp 17 Eylül 1961’de Bursa’nın İmralı adasında idam edilen eski Başbakan ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Adnan Menderes’i mezarını bu sabah ziyaret etti.

İstanbul Topkapı Mezarlığı’ndaki anmada Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, siyasetçi Yaşar Okuyan ile DP temsilcileri de eşlik etti. Anıt mezara karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, dua okudu.

“TÜRKİYE’DE BÜTÜN VATANDAŞLARA HİZMET VERDİLER”

Daha sonra 17 Nisan 1993’te yaşamını yitiren 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın anıt mezarına da uğrayan Kılıçdaroğlu, çelenk bırakıp dua okudu. Anmanın ardından anıt mezarın bakımı ile ilgili talebin iletilmesi üzerine Kılıçdaroğlu da şunları söyledi.

“Tarihten aldığımız bu görevi evlatlarımıza devredeceğiz. Dolayısıyla buranın korunması ve buranın bütün ihtiyaçlarının giderilmesi lazım. Burada iktidar- muhalefet olmaz. Bunlar, milli insanlardır. Hepimize görev verdiler. Görevi yaparken Türkiye’de bütün vatandaşlara hizmet verdiler. O çerçevede bakmak lazım. Belediye Başkanımız elinden geleni yapıyor zaten. O da bu görevin ne kadar önemli olduğunun farkında. Zaman zaman engeller çıkarılıyor ama bu engeller bizim moralimizi bozmasın. Beraber olursak, birlikte mücadele edersek bütün bunların hepsini aşarız. Buna inanıyorum. Yeter ki biz, birlik ve bütünlük içinde hareket edelim.”

İBB’nin, Özal’ın anıt mezarı çevre düzenlemesi ve müze binası inşaatı projesiyle ilgili de Kılıçdaroğlu’na bilgi verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.