Dolar 32,5202
%-0.06
Euro 34,9164
%0.25
Altın 2.432,240
%0.37
Bist-100 9.719,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan Kavcıoğlu'na ihanet suçlaması

Kılıçdaroğlu'ndan Kavcıoğlu'na ihanet suçlaması

İkisi Merkez Bankası Başkan Yardımcısı üç ismin görevden alınması piyasaları sarstı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MB Başkanı Kavcıoğlu'na sert eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu Merkez Bankası'ndaki son görev değişimleriyle ilgili olarak "Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı el ele verdi, halkımızı fakirleştiriyorlar. Bu açıkça millete zulümdür. Şunu da söyleyeyim, Merkez Bankası Başkanı’nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor. Unutmayacağım bunu" açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 14.10.2021 - 14:07

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında dün gece Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen sürpriz zirve ve sonrasında gece yarısı Resmi Gazete'de duyurulan kararlar piyasaları sarstı.

Mayıs 2021'de TCMB'ye Başkan Yardımcısı olarak atanan Prof. Dr. Semih Tümen, Ağustos 2018'den bu yana TCMB'de Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Uğur Namık Küçük ve 2008'den bu yana ABD'de yaşayan Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı.

Boşalan Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı koltuğuna BDDK Başkan Yardımcısı Taha Çakmak oturdu. PPK Üyeliğine ise Yusuf Tuna atandı.

Dün akşam 9,10'u gören dolar/TL, görevden alma kararlarıyla 9,18'lik yeni rekora ulaştı, gram altın da 530 TL’ye kadar yükseldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece Merkez Bankası'nın 3 yetkilisinin görevden alınması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu eleştirdi.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı el ele verdi, halkımızı fakirleştiriyorlar. Bu açıkça millete zulümdür. Şunu da söyleyeyim, Merkez Bankası Başkanı'nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor. Unutmayacağım bunu!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.