Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan 11 büyükşehir belediye başkanına uyarı

Kılıçdaroğlu'ndan 11 büyükşehir belediye başkanına uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası  verilip siyasi yasak getirilmesinin ardından bugün İBB’nin bir temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanına yaptığı uyarıyı yineledi ve “Hepsi biliyor. 7/24 denetlendiklerinin dinlendikleri biliyorlar. Denetlemezseniz, dinlemezseniz namertseniz. Bizim veremeyecek hesabımız yok” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2022 - 12:52

EGEPOSTASI- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada dün karar açıklanmış ve İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilerek siyasi yasak getirilmişti.

İmamoğlu kararı CHP ve Millet İttifakı bileşenleri olmak üzere birçok kesimden büyük tepki alırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Almanya programını yarıda bırakarak İmamoğlu’na desteğe gitmişti. Ayrıca İstanbul-Saraçhane'de gerçekleşecek büyük buluşma için CHP İzmir topyekun İstanbul’a hareket etmişti.

Öte yandan bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği temel atma töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, verilen kararın ‘yanlı’ olduğunu ifade ederken CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanına seslendi.

“SULTANIN MASASINA OTURAN ALİMİN…”

Kararı veren yargıçların ‘Saray yanlısı’ olduğu mesajını veren Kılıçdaroğlu, “Biz güzel bir aileyiz. Çünkü biz her ortamda ve her yerde demokrasiyi, adaleti savunuruz. Her ortamda güzellikten ve başarıdan söz ederiz. Varsa bir eksiğimiz onu dayanışmayla gidermeye çalışıyoruz. Biz, vatandaşlar arasında ayrım yapmayız. Bizim en büyük özelliğimiz, hesap vermekten çekinmeyiz. Bu bağlamda baktığınızda bunları düşünmeyenlerin doğal olarak hedefi haline geliriz. İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder diyorlardı. Hala içlerine sindirememişler. 2 başkanımız var ikisine de siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar. Ne gerekçeyle? Bizim eksiğimiz, haksızlıkları anlatmak konusunda biraz nazlıyız. Ama her yerde anlatmalıyız. Anayasa milletin üstünde bir güç yoktur der. Ama siz yargıyı yeniden inşa ediyorsanız bize düşen, demokrasiyi ve demokrasinin tüm kurumlarını yeniden inşa etmektir. Milletin seçtiği milletvekillerimiz hapse atıldı. Ama bugün hala farklı düşünen insanların cezalandırılmak istendiği bir ortamı yaşıyoruz. Sizler de tanırsınız. Biz bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Hep birlikte, dayanışma içinde yürüyeceğiz. Kin ve öfke duymadan yapılan her haksızlığa karşı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz Bazıları hakim, savcı, yargıç cübbesi giyebilirler. Hiç önemli değil. Anayasaya ve milletin iradesine göre karar vermeyen yargıç ve savcı değildir. Sultanın sofrasına oturan alimin fetvasına itibar edilmez.O yüzden birinin sofrasına oturup karar verenlerin kararı da bizim için yok hükmündedir” dedi.

“DİNLEMEYEN NAMERTTİR”

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanına da seslenen Kılıçdaroğlu, ‘telefonların dinlenmesi’ uyarısını yineledi ve “Biz mücadele etmeye devam edeceğiz. 11 büyükşehir belediyemizde destanlar yazıyoruz. Hepsi biliyor. 7/24 denetlendiklerinin dinlendikleri biliyorlar. Denetlemezseniz, dinlemezseniz nametseniz. Bizim veremeyecek hesabımız yok” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.