Dolar 32,5356
%-0.01
Euro 34,9154
%0.25
Altın 2.426,680
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu İzmir’den destek çağrısında bulundu: Artık bir karar verin benimleyseniz…

Kılıçdaroğlu İzmir’den destek çağrısında bulundu: Artık bir karar verin benimleyseniz…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir Seferihisar’da gerçekleştirdiği TBMM CHP Grubu 27’nci Dönem 5. Çalışma Toplantıları açılış programında konuştu. Eleştiri oklarını iktidarın ekonomi politikalarına yönelten Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında mevcut iktidardan hesap sorulacağını söyledi. Üstü kapalı olarak cumhurbaşkanı adaylığını da hatırlatan kararsızlara karar verin çağrısı yaptı ve “ “Hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez. Artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor. Bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Ama artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz, benimle olduğunuzu da artık hissetmek istiyorum.Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2022 - 11:42

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir Seferihisar’da gerçekleştirdiği TBMM CHP Grubu 27’nci Dönem 5. Çalışma Toplantıları açılış programında konuştu.

Toplantıya Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra; ev sahibi sıfatıyla CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve il yöneticileri katıldı.

Açılışta yapılan konuşmalarda eleştiri okları iktidara yönlendirilirken toplantının açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu’nun ana gündemi ekonomi politikaları ve halkın yoksulluğu oldu.

Devletin Hazinesinin açığının 213 milyar dolara yükseldiğini öne süren Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında mevcut iktidardan hesap sorulacağını ifade ederken, CHP iktidarı için halka seslendi. Karasız seçmene üstü kapalı olarak Cumhurbaşkanı adaylığını da hatırlatan CHP 'karar verin' çağrısı yaptı.

KILIÇDAROĞLU: 213 MİLYAR DOLAR NEREDE?

İktidarın baskı ve ekonomi politikalarını eleştirerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, “Bizim partimizde ve kitabımızda umutsuzluk yoktur. Biz umudu büyütmek, hiç kimsenin karamsarlığa kapılmayacağı bir ortam yaratmak zorundayız. Salı günü Elazığ’da grup toplantımızı yaptık. Ama 1 gün önce bütün billboardlara halkı tahrik etmek isteyen afişler asılmıştı. Haberi aldığımda sakın dokunmayın kalsın dedim. Gidip o afişlerden birinin önünde fotoğraf verdim. Çünkü ben bu ülkenin insanına güveniyorum. Bu ülkenin insanları kışkırtmalara kapı aralığı bırakmayacaktır ve Elazığ halkı bana bunu gösterdi. Bunu yapanlar kim peki? Afişleri asan kişi söylüyor. Cumhur İttifakı’nın bileşmelerinin talebiyle şirketlerinin yaptığını söylüyor. Bir insan karalamaya ve tahrik etmeye kalkarsa ben ülkeyi yönetemiyorum noktasına gelmiştir. Bugün, ülkenin yönetilemediğini biliyoruz. Sadece ben değil her kesimden her insan biliyor. Türkiye’yi yönetemiyorlar. Türk lirasın erdiğini görüyoruz Türkiye’de Tasarruf mevduatının yüzde 60’ının yabancı paraya dayandığın, MB’nin banka olmaktan çıktığını, hayta pahalılığın biliyoruz. Biz 128 milyar doların nerede olduğunu sormuştuk. 128 milyar dolar buharlaştı. Ama yılbaşından bu yana 75 milyar dolar daha buharlaştı. Yani 213 milyar dolar. Kimlere satıldı bu para bunların sorulması lazım. Bütün bunları yaptılar. Fiyatlar düşmedi, enflasyon inmedi, bütçe açığı kapanmadı. Herkes bilmeli. Kurt geçirdiği kışı bilir ama yaşadığı ayazı unutmaz. Bu millet her şeyin farkındadır. Bilinmeyenlere ışık tutuyoruz ve geniş kitlelerin bilmesi için çalışıyoruz. Biz faize karşıyız diyorlar Faize karı değil tam tersine bu süreçte cumhuriyet tarihinde görülmeyen olağanüstü bir olay imza attıklarını görüyoruz. Alt gelir grubundan ayni milyarlarca insandan üst gelir grubuna yani bir avuç insanı para aktarılıyor. İlk 6 ayda bütçenin 250 milyar lirasını faize ödüyorlar bunu ödüyorlar ama çiftçiye ilk 8 ayda 25 milyar lira. Ama bu payı size vermiyorlar biz iktidara geldiğimizde size bunu vereceğiz” dedi.

“BUNUN AHINI ALMAK BENİM BOYNUMUN BORCU”

Merkez Bankası’nın faiz indirme kararına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bir garabete imza attılar ve bunu sürdürüyorlar. MB’nin bankalara verdikleri paraların faizini 13’ten 12’ye indirdiler AK Parti’ye ve MHP’ye oy veren bütün kardeşlerime İzmir’den sesleniyorum. Gidin bir bankaya. Kredi çekmek istiyorum deyin. Bakın bakalım size yüzde 12 faizle verecekler mi? Yüzde 12 faizle kredi alan bankaların karı yüzde 500’ün üzerinde kar gösterdi Esnafın, çiftçinin, memurun, emeklinin, işçinin geliri yüzde 500 arttı mı? O zaman oturup düşüneceksiniz. Bu iktidar kime hizmet ediyor düşüneceksiniz. İktidarımızda bunu değiştireceğiz. Umutsuzluğa kapılmak yok. O yüzden diyorum bize katılın diye. Her bir kuruşun hesabını soracağız. Siyasetçi halkına güven vermek istiyorsa bunun tek bir yolu vardır. O da halktan aldığı verginin her bir kuruşun hesabını vermektir. Vermiyorsa burada bir iş vardır. İr avuç azınlığa çalışıyordur. Var olan iktidar dini kullanarak bir avuç insana milletin parasını aktarıyorlar. Millete yalan söylemek bizim kitabımızda yoktur Biz iktidar olduğumuzda sadece Türkiye değil bütün dünya görecek. Demokrasin, saydam devletin, devlette liyakatin ve adaletin nasıl olduğunu bütün dünyaya göstereceğiz. Bu millete sözüm var. Bu milleti soyanlardan bunun ahını almak benim boynumun borcudur” diye konuştu.

“DÜNE KADAR ALKIŞLADIKLARI AK PARTİYİ UNUTMASINLAR”

Sanayilere dayatılan elektrik verme talimatına da değinen Kılıçdaroğlu, “Elazığ’da çökme vergisinden bahsetmiştim. Devlet diyor ki her fabrikanın çatısına GES kurun. Ne güzel. Ama bir süre sonra dşyor kiartan enerjiyi bana vereceksiniz. Ama ben para vermeyeceğim. Bu çökme vergisidir. Sanayicinin elektriğine çökmektir bu. Zapt etmektir bu. Bunu asla kabul etmiyorum. O sanayici arkadaşlarımız da düne kadar alkışladıkları AK Partiyi unutmasınlar. Ne zaman ki onların elektriğine çöktüler şimdi uyanamaya başladılar. Şimdilik elektriğe çöktüler yarın fabrikalarınıza da çökerler. Kimse unutmasın. Ama şundan da emin olsunlar. Halkın desteğiyle iktidar olduğumuza sanayicinin hangi partiye sempati duyduğuna bakmaksızın kim üretiyorsa bizim başımızın üstünde yeri olacak” ifadelerini kullandı.

“SARAYIN MEMURLARINA İLERİDE NE OLACAĞINI TARİH YAZACAK”

İktidarın devlet memurlarına sahaya çıkması yönündeki kararını da sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bizim üzerimize çok önemli bir görev düşüyor. CHP olarak tarihi misyonu görmek ve ona uygun olarak çalışmak zorundayız. Toplumun tüm dokularına hitap etmek zorundayız. Sizden bizden ayrımı yapmadan toplumun her kesimini kucaklamalıyız. Öyle bir noktaya geldiler ki… Halkın arasına giremeyecek notaya geldiler. Buyurun gidin, dert dinleyin. Ama yapamıyorlar. Çünkü onların hiçbirinin yetkisi yok ve yeni bir şey söyleyemiyorlar. İradelerini saraya bağlayan bir iktidarın geleceği yoktur. Erdoğan bunu fark ediyor. Erdoğan şimdi Sarayın yapamadığı işi devlet memurlarına yaptırmaya çalışıyor. Devlet memurlarını görevlendirip hane hane gezin diyorlar Devlet memurları sarayın kölesi değildir. Buradan devlet memuru arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum. Siz sarayın ya da bir siyasi partinin değil Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet memurlarısınız. Sarayın memurları, savcıları, hakimleri ayrı onurlu Türkiye Cumhuriyetinin memurları, savcıları, hakimler, ayrı. Sarayın memurlarına ileride ne olacağını tarih yazacak” dedi.

“SIRTIMI SİZE YASLAYACAĞIMI BİLMEK İSTİYORUM”

Kılıçdaroğlu, “Bana katılın” çağrısını yineledi ve şunları söyledi; “Çok sorun var ve bunları biliyoruz. Her gittiğimiz yerde hiç merak etmeyin diyeceğiz atama bekleyen öğretmenler, bizi bekleyin diyeceğiz. Ama bize katılacaksınız sorunun çözümü için. Atama bekleyen sağlıkçılar… Bizi bekleyip bize katılacaksınız. Beraber çözeceğiz. Kadro bekleyen taşeron işçileri, veteriner hekimler… Bizi bekleyip bize katılacaksınız Beraber çözeceğiz. Sadece siz değil aileleriniz ve akrabalarınızla birlikte katılacaksınız. Bazen çok konuşmaya gerek yok. Hepimiz biliyoruz. Bu hepimizi ezen sisteme beraber direnmek zorundayız. Karşımızda bu ülkenin insanının geleceğini, ahlakını ve adaletini yok etmeye çalışan bir saray iktidarı var bu saray iktidarı, artık memlekete verecek hiçbir şeyi olmadığını gayet iyi biliyor. Oligarkları ve yandaşlarıyla çalışıyor. O bütün bunları maddi güçle yapmaya çalışsın. Biz cesaretle çalışacağız. Bu tabloyu düzeltmek zorundayız. Ülkemizin yarınları için. Ben sürekli yürümeye ve ilerlemeye kararlıyım. Hiçbir şey beni inandığım yoldan çevireme Bu ülkenin gerçek vatanseverlerinin duaları her yerde bizimle yürüyor. Bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz. Adalete susamış insanımızla kurtuluşu beraber getireceğiz. Siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarının sesi çıkmıyor. Bazılarınızın da isteyerek ya da istemeyerek zarar verdiğini görüyorum. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum.”

YÜCEL: “DAHA FAZLASINI YAPMAYA HAZIRIZ”

Toplantıda konuşan İl Başkanı Yücel, eleştiri oklarını iktidara yönlendirirken hesap sorulacağını belirtti ve “Bu önemli organizasyonun; artık ayak seslerini iyiden iyiye duyduğumuz, kurulacağı gün için milletimizin adeta gün saydığı Millet iktidarına ve inançla ifade ediyorum ki, milyonların ve bizlerin gönlünden geçtiği gibi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığına giden yolda bir mihenk taşı olacağına yürekten inanıyoruz. İzmir olarak, bu yolda hem örgütümüzle hem de İzmirli vatandaşlarımızla birlikte, üzerimize düşeni yıllardır yaptığımız gibi, çok daha fazlasını yapmaya hazırız. İzmir, geçmişte olduğu gibi bugün de Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyet değerlerine, özgürlük ve bağımsızlığa bağlılığı üzerinden ve elbette, yandaşa değil, halk için çalışan yerel yönetimleri ve belediye başkanlarımız üzerinden, kendisiyle hesaplaşmaya girenlerin hesabını görmeye, İzmir’e şaşı bakanları, yan bakanları bir kez daha sandığa gömmeye kararlıdır. CHP İzmir İl Örgütü olarak; hiç dinlenmemek üzere çıktığımız bu yolda, önümüze çıkan engelleri, azim ve kararlılıkla bir bir aşmaya devam ediyoruz. Partimiz ve Türkiye için son derece önemli olan ve İzmir’in ev sahipliğinde gerçekleşen bu organizasyon, bizlere hem büyük bir güç, hem de büyük bir sorumluluk vermiştir. Bu sorumluluk duygusuyla, İzmir’den sizlere söz veriyoruz; Genel başkanımızın, ülkenin karanlık günlerden kurtulması için attığı her adımın ve Milletvekillerimizin 81 ilimizdeki çalışmalarında akıttıkları alın terinin, her damlasının İzmir’de hakkını vereceğiz” dedi.

SOYER: "NASIL Kİ 9 EYLÜL’Ü BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADIYSAK"

Ülkelerin ve kentlerin 100. Yıllarının öneminden bahseden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise, 17 Şubat 2023’te düzenlenmesi planlanan İktisat Kongresi’nin 100. Yılı programının 9 Eylül gibi kutlanacağını ifade etti ve “100 yıl ülkelerin tarihlerinde çok önemli bir kilometre taşıdır. İzmir, bu yılı unvanına yakışır şekilde kutlamalıydık. O nedenle kurtuluşun şehri derken 9 Eylül’dür. Kuruluşun şehri derken 17 Şubat’tır. Nasıl ki 9 Eylül’ü büyük bir coşkuyla kutladıysak İktisat Kongresi’nin 100. Yılını da aynı coşku ve görkemle kutlamayı planlıyoruz. Tarihe bakmayı arabada giderken arada dikiz aynasına bakmaya benzetiyorum. Bizim İktisat Kongresi’nde yapacağımız da bu aslıda. Kurtuluştan 5 ay sonra adeta küllerinden doğacak yeni bir devleti yaratmak ve yeni bir cumhuriyeti kurmak için düzenlenen bir iktisat kongresi. Gelecek yüzyılın ve cumhuriyetin ekonomi politikalarını planlamak için düzenleniyor. Bize düşen, bu tarihi misyonu bugün de üstlenmek. O günkü iktisat kongresine Türkiye’nin her yerinden delegeler katılıyor. 4 ayrı grup oluyor. İşçiler, çiftçiler, tüccarlar ve sanayiciler. Bizler de uzun süren çalışmaların sonunda bu süreci başlattık. Önümüzdeki zaman dilimi içinde dört ayrı grupla buluşmaları sürdürüyor olacağız. Dört masada ortaya çıkan verileri akademisyenlerle tartışacağız. Bunlar, Birbirimizden Razıyız Masası, Doğa Masası, Tarih ve Gelecek Masası olacak. 2. safhasına başladığımız bu süreçte 2 ilavemiz olacak. 2 yurttaş forumu düzenliyoruz. O gün bulunmayan gençler, inovatif eylemler,  gençlere kadınların da söz hakkı olacağı 2 forum olacak. Özetle, bu derin umutsuzluk ve gelecek kaygıları içinde ve bugünün siyasal ikliminde gelecekte oluşturacağımız siyasi kararları zemin teşkil edecek talepler, beklentiler ve çözüm önerilerimiz gündem getireceğiz Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak ve CHP’nin iktidarın elimizde bulunacak olan bu belgeleri yolumuzu aydınlatacak bir döküman olarak görüyoruz. Sayın Genel Başkanım bu yolculukta İzmir her daim yanınızda olmaya devam edecek. Varlığınızdan ilham alıyor ve çalışma azmi buluyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.