Dolar 32,4608
%0.04
Euro 34,8057
%0.24
Altın 2.479,780
%0.71
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Herkes görevini yapacak, oylara sahip çıkacak

Kılıçdaroğlu: Herkes görevini yapacak, oylara sahip çıkacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat’ın Bahadın ilçesinde halka seslendi. Kılıçdaroğlu, “Tek isteğim var; seçim geldiği zaman sakın ola ki ‘Boş verin, sandığa gitmesek de bir şey olmaz, bir oydan bir şey olmaz’ demeyeceksiniz. Hepiniz ama hepiniz sandığa gideceksiniz, oyları kullanacaksınız. Seçim sonuçlarına bakacaksınız. Sandık görevlileri görevini yapıyor mu, yapmıyor mu; onlara da bakacaksınız. Sandık görevlisi görevini yapmıyorsa il başkanımız burada, ilçe başkanımız burada, onlara da söyleyeceksiniz. Herkes görevini yapacak, oylara sahip çıkacak. Şöyle bir endişe yaratıyorlar; ‘Efendim, işte seçimler olur, bunlar şunu yaparlar, bunu yaparlar, ayak oyunları yaparlar’. Hiçbir oyun bize sökmez. En büyük güç millettir, halktır ve biz mutlaka iktidarı kucaklayacağız, sizin için kucaklayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.10.2022 - 19:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi temasta bulunmak için geldiği Yozgat’ta bugün Bahadın Belediyesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası, kendisini karşılamaya gelen yurttaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Şunu özellikle ifade etmek isterim; buraya geldiğim için son derece mutluyum. Daha önce söz vermiştim ama gelememiştim. Bahadın Belediye Başkanı’nız, yani sizin başkanınız, Ankara’ya her gelişinde sizin selamlarınızı getiriyor; ben de Başkanı’ma söylüyorum, ‘Benim selamlarımı da götürün’ diye. Yüreğimiz bir. İnşallah çok güzel şeyler olacak, bundan emin olmanızı isterim. Uzun süre konuştuğum için seste hafif bir sorun var, bunu da aşacağız inşallah.

“SİYASET DEDİĞİNİZ, VATANDAŞIN DERTLERİYLE İLGİLENİR, SORUNLARIYLA İLGİLENİR”

Şundan emin olmanızı isterim. Bir; gerçekten çok güzel bir ülkemizi var ve bu güzel ülkede hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bütün mücadelemiz bunun için. Hiç kimsenin inancı, kimliği, yaşam tarzı, siyasete konu olmasın. Siyaset dediğiniz, vatandaşın dertleriyle ilgilenir, sorunlarıyla ilgilenir. İşsiz var, işsizle ilgilenir. Emekli geçinemiyor, emekliyle ilgilenir. Çiftçi, ektiği ürünün karşılığı alamıyor; bunun karşılığını, alın terinin karşılığını alabilmesi için siyaset kurumunun ona destek vermesi lazım.

“BİZ ALTI LİDER BİR ARADAYIZ, ALTI GENEL BAŞKAN BİR ARADAYIZ, HEPİMİZ AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜYORUZ, GÜZEL BİR TÜRKİYE’Yİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Evlatlarımızın, çocuklarımızın, umutlarını yurt dışında değil, umutlarını kendi ülkelerine bağlamaları lazım, kendi ülkelerinde gelecek aramaları lazım. Aldıkları eğitimin hakkı olan işlerinin olması lazım. Buna benzer pek çok talep var. Emin olun, biz altı lider bir aradayız, altı genel başkan bir aradayız, hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz, güzel bir Türkiye’yi düşünüyoruz. Güzel bir Türkiye’de bütün vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Belediye Başkanı’mız sizin için çalışıyor, emek harcıyor, geliyor Ankara’ya, İller Bankası ile görüşüyor, şimdi adı İlbank, onlarla görüşüyor, olabildiğince sizin sorunlarınızı çözmek için çaba harcıyor. Bana söyledi, inşallah buraya doğal gaz da gelecek, o açıdan da rahat edeceksiniz.

“HİÇBİR ENDİŞENİZ OLMASIN, BAY KEMAL HİÇBİR MÜCADELEDEN BİR ADIM BİLE GERİ ATMAZ"

Bütün arzum; sizler bu ülkede huzur içinde yaşayın. Siyasette zaman zaman tartışmalar olur ama bir şeyden emin olmanızı isterim; bu kardeşinizin tek hedefi var, güzel bir ülkede 85 milyonun huzur için yaşamasıdır. Bu amaç için çalışıyorum. Eleştiriler olur, meydan okumalar olur; hiçbir endişeniz olmasın, Bay Kemal hiçbir mücadeleden bir adım bile geri atmaz. Hiç merak etmeyin. Cesareti olanlar, yüreği olanlar karşımıza çıkarlar. Onların televizyon kanalları, gazeteleri var; ne istiyorlarsa, istiyorlarsa yalnız, istiyorlarsa bakanlarıyla, istiyorlarsa danışmanlarıyla hep beraber çıksınlar, bu kardeşiniz tek yürek çıkacaktır. Yürekliyiz biz. Endişeniz olmasın.

Bütün bunlar bir tarafa, emin olmanızı isterim; bu ülkenin yediden yetmişe bütün evlatları için çalışıyorum, çaba harcıyorum. Sadece ben değil, milletvekili arkadaşlarım da aynı şekilde çaba harcıyorlar. Onlar da mücadele ediyorlar. Doğru dürüst eve gidebilecek zamanımız yok, geziyoruz. Anadolu güzel, Anadolu büyük bir coğrafya, o coğrafyada bütün vatandaşlarımızla kucaklaşmak istiyoruz. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, herkesle ama herkesle dost olmak, kardeş olmak, beraber olmak, ortak mücadele etmek, ortak bir ülke, hedef, ideal belirlemek için mücadele ediyoruz.

“HERKES GÖREVİNİ YAPACAK, OYLARA SAHİP ÇIKACAK”

Tek isteğim var; seçim geldiği zaman sakın ola ki ‘Boş verin, sandığa gitmesek de bir şey olmaz, bir oydan bir şey olmaz’ demeyeceksiniz. Hepiniz ama hepiniz sandığa gideceksiniz, oyları kullanacaksınız. Seçim sonuçlarına bakacaksınız. Sandık görevlileri görevini yapıyor mu, yapmıyor mu; onlara da bakacaksınız. Sandık görevlisi görevini yapmıyorsa il başkanımız burada, ilçe başkanımız burada, onlara da söyleyeceksiniz. Herkes görevini yapacak, oylara sahip çıkacak. Şöyle bir endişe yaratıyorlar; ‘Efendim, işte seçimler olur, bunlar şunu yaparlar, bunu yaparlar, ayak oyunları yaparlar’. Hiçbir oyun bize sökmez. En büyük güç millettir, halktır ve biz mutlaka iktidarı kucaklayacağız, sizin için kucaklayacağız.

Bir yol ayrımına geldik; otoriter rejimden yana mı olacağız, demokrasiden mi yana olacağız? Biz, demokrasiden yanayız, demokrasiyi savunuyoruz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye’yi istiyoruz. Yapılan her harcamanın hesabının vatandaşa verildiği bir Türkiye’yi istiyoruz. Evlatlarımızın güzel okullara gitmesini, iyi öğretmenler tarafından yetiştirilmesini istiyoruz. Bundan emin olun.”

KILIÇDAROĞLU, YOZGAT’TA YAŞLI BAKIMEVİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Yozgat’ın Bahadın ilçesinde Yaşlanma Vakfı’nın yaşlı bakımevinde kalan yurttaşları ziyaret etti. Bakımevi sakinleri Kılıçdaroğlu’na Kılıçdaroğlu da onlara çiçek hediye etti. Burada bir kadın yurttaş, Kılıçdaroğlu’na Atatürk şiirini okudu. Bir yaşlı da Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Bıktık, yeter ondan gayri bıktık” dedi. Babası Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de köylüsü olan yaşlı kadın yurttaş da gözyaşlarını tutamadı ve Kılıçdaroğlu’nun ellerine sarıldı.

Vakfın yöneticileri Kılıçdaroğlu’na yaşlı evini gezdirdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Türkiye nüfusu 2035’ten sonra artık yaşlanacak. Yaşlılar daha fazla olacak Türkiye nüfusunda. Hastanelerin, yaşlı bakım evlerinin yapılması lazım. Yaşlılara evde bakım hizmeti verilmesi lazım. Yaşlı insana dönük sosyal hizmetlerin artması lazım. Tabii bu tür mekanlar önemli. Bu tür mekanlarda toprak ve tabiatla da buluşabiliyor. Dört duvar arasında değil tabiatla da buluşma imkanı var. Horozdu, tavuktu, kediydi, köpekti, diğer canlılara da böyle mekanda görmesi onun için de büyük bir avantaj.“

Vakıf yöneticilerinden birisi, vakıflarının 2010’da kurulduğunu ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu izin vermediği için yeni bir vakıf kurarak, bu yaşlı evini açmayı başardıklarını anlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.