Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7964
%0.19
Altın 2.507,870
%0.94
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın kararını değerlendirdi

Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın kararını değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kararının iptali talebini reddetmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bu millete sözüm var, iktidar olduğumuzda, ilk bir hafta, hatta 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2022 - 17:27

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de muhabirlerin sorularına yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu, yaptığı çağrının ardından, KYK borçlarının faizlerinin silinmesine ilişkin soruya, "O mesele bitti arkadaşlar. Bu ülkenin daha önemli sorunları var onlarla ilgileneceğiz. Gündemimizde yeni sorunlar var" yanıtını verdi. 

Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kararının iptali istemini reddetmesine ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, "Bu millete sözüm var, iktidar olduğumuzda, Allah'ın izniyle olacağız halkın takdiri ile, ilk bir hafta hatta 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacağız" dedi. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN "İSTANBUL SÖZLEŞMESİ" AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptali istemini reddetmesi ile ilgili açıklama yaptı. Özel, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

“İstanbul Sözleşmesi'ni fesheden Cumhurbaşkanı Kararının iptaline ilişkin partimiz adına Danıştay'da açtığım iptal davası 2'ye karşı 3 oyla az önce reddedildi. Avukatımız temyiz hazırlığını yapıyor, hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA: “KATLEDİLEN, ŞİDDETE UĞRAYAN HER KADININ VEBALİ BU KARARI VERENLERİN, ALTINA İMZA ATANLARIN OMUZLARINDA OLACAKTIR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Danıştay’ın bugün İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı tarafından feshi kararının iptali için açılan davaları reddetmesinin ardından açıklama yaptı. Biçer Karaca, şunları söyledi:

“DANIŞTAY KARARINI AÇIKLAMADAN BİR GÜN ÖNCE SİYASET YİNE YARGIYA ELİNİ UZATTI”

“Danıştay tarafından beklenilen, bilinen karar açıklandı. İstanbul Sözleşmesi’nin bir gecede hukuksuzca çıkılmasını içeren Cumhurbaşkanlığı Kararının iptali istemine ilişkin açılan davaların tamamında 3’e 2 çoğunlukla reddine karar verdi. Aslında gelinen süreç belliydi. Öncelikle bazı ‘hukukçu kadınlar’ davaya müdahillik dilekçesi verdiler, birkaç gün önce daha. Bir gerekçe yaratıldı. Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline ilişkin kararın reddine gerekçe oluşturmak için bir müdahillik dilekçesi verdirilerek ‘Cumhurbaşkanlığı kararı uygundur, yerindedir’ dedirtildi.

Bu ülkenin Adalet Bakanı, çıktı dedi ki ‘İstanbul Sözleşmesi gerekli değildir, 6284 var.’ Yani Danıştay, kararını açıklamadan bir gün önce siyaset yine yargıya elini uzattı ve İstanbul Sözleşmesi’nin bir gecede hukuksuzca iptaline ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının iptali davaları reddedildi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İKTİDARIMIZDA EN GEÇ BİR HAFTA İÇERİSİNDE TEKRAR YÜRÜRLÜĞE KONACAK”

Hiç önemli değil, İstanbul Sözleşmesi tüm kadınlar için hala yürürlüktedir. İstanbul Sözleşmesi bu ülkede vicdanı olan hukukçular için tüm yurttaşlarımız için yürürlüktedir. İstanbul Sözleşmesi, 6251 sayılı uygun bulma kanunu yürürlükte olduğu sürece yürürlüktedir. Bu iptal kararından sonra katledilen, şiddete uğrayan her kadının vebali bu kararı verenlerin, altına imza atanların omuzlarında olacaktır.

İstanbul Sözleşmesi iktidarımızda en geç bir hafta içerisinde tekrar yürürlüğe konacak ve kadın mücadelesinin, yıllarca süren bu mücadelenin en büyük kazanımı olan İstanbul Sözleşmesi bu ülkenin hukuk sisteminde bu ülkenin yurttaşları ile buluşacak ve kadın mücadelesi yeniden kazanacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.