Dolar 32,5202
%-0.06
Euro 34,9164
%0.25
Altın 2.432,240
%0.37
Bist-100 9.719,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu Çifte Minareli Medrese'yi ziyaret etti

Kılıçdaroğlu Çifte Minareli Medrese'yi ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzurum’da ziyaret ettiği Çifte Minareli Medrese’de Tüm Sivil Emekli Derneği Başkanı olduğunu söyleyen bir yurttaş, “Ben yüksekokul mezunuyum. 6200’den emekli oldum, fakat gördüğünüz gibi açlık sınırının altından biz maaş alıyoruz” diye dert yandı.

  • Ege Postası
  • 02.08.2022 - 20:58

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; bugün Erzurum ziyaretinde bölgenin önemli tarihi yapılarından olan Çifte Minareli Medrese’yi de ziyaret etti. Tüm Sivil Emekli Derneği Başkanı olduğunu belirten bir yurttaş Kılıçdaroğlu’na yaşadığı ekonomik sorunlara ilişkin, “Emekliyim, biz insanca yaşamak istiyoruz. Ben 15 yıl okudum, müdürlükten emekliyim. Aldığım şu anda maaşla 11 tane cumhuriyet altını alırken şimdi iki tane cumhuriyet altını alamıyorum. Ben yüksekokul mezunuyum. 6200’den emekli oldum, fakat gördüğünüz gibi açlık sınırının altından biz maaş alıyoruz. Teşekkür ederim, başarılar diliyorum” diye dert yandı. 

Kılıçdaroğlu, ziyaretinde tarihi yapı hakkında rehberden bilgi aldı ve yurttaşlar ile fotoğraf çektirdi.  

KILIÇDAROĞLU: “ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI DAĞ OLDU. İKTİDARIMIZIN İLK HAFTASINDA FAİZLERİ SİLECEĞİZ. ‘BAY KEMAL BÖYLE DEMİŞTİN’ DERSİNİZ”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu; TBMM’nin tatilde olması sebebiyle bugün Erzurum’da yaptığı grup toplantısındaki konuşmasının bir bölümünü sosyal medya hesabından yayınladı. Kılıçdaroğlu, “Çiftçilerin borçları dağ oldu. İktidarımızın ilk haftasında faizleri sileceğiz. Bu da burada dursun, ‘Bay Kemal böyle demiştin’ dersiniz” notuyla yayınladığı videoda şu konuşmasına yer verildi:

“ARABAN OLMAYABİLİR AMA GÜNDE İKİ SEFER EKMEK YEMEK ZORUNDASIN”

“Allah nasip eder iktidara geldiğimizde, göreceksiniz. Çiftçilerin, tarım kredi kooperatiflerinden veya bankalardan çektikleri kredilerin faizlerini ilk bir haftada sıfırlayacağız. Yok kardeşim. Onlar tarımın önemini bilmezler. Biz biliriz. Onlar tarımın stratejik sektör olduğunu bilmezler. Biz biliriz. Neden? Çünkü araban olmayabilir, mobilyan olmayabilir, buzdolabın olmayabilir ama sen eşin çoluğun çocuğun günde iki sefer ekmek yemek zorundasın.

“DIŞARIDAN GETİRİYORLAR, KOMİSYONU ALIYORLAR, CEPLERİNİ DOLDURUYORLAR. O CEPLERİN TAMAMINI DİKECEĞİM”

Canlı hayvandan ete kadar dışarıdan getiriyorlar. Buğdaydan arpaya kadar dışarıdan getiriyorlar. Yulaftan mısıra kadar dışarıdan getiriyorlar. Türkiye'de toprak mı yok, çiftçi mi yok, üreten mi yok? Hepsi var. Dışarıdan getiriyorlar, komisyonu alıyorlar, ceplerini dolduruyorlar. O ceplerin tamamını dikeceğim. Bu milletin alın terini; birilerine sömürtmeyeceğim. Herkesin hakkını hukukunu teslim edeceğiz. Kim üretiyorsa, kim alın teri döküyorsa, oy versin veya vermesin; Bay Kemal’in başının üstünde yeri vardır. Yeter ki eksin, yeter ki üretsin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.