Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: CHP belediyelerinde karakış fonu devreye girecek

Kılıçdaroğlu: CHP belediyelerinde karakış fonu devreye girecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde karakış fonu benzeri bir çalışmayı büyük ölçüde tamamladık. Bir vatandaşımız doğalgaz, elektrik faturasını ödeyemez duruma gelirse belediyelerimiz devreye girecek. Ankara karakış destek paketini açıkladı. 400 milyon liralık doğalgaz yardımı yapacak" dedi

  • Ege Postası
  • 02.11.2021 - 13:57

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Cumhuriyetimizin 98'inci yılını kutladık. Biz Cumhuriyeti telaffuz ederken, bugün buraya kimsesiz hissedenleri kimsesi olmak" diyerek sözlerine başladı. Kılıçdaroğlu, "Bu süreç içinde beni üzen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyanet tarafından anılmamasıdır. Kendisini kuran, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran iradeye en azından saygı duyulması lazım" ifadelerini kullandı. Anıtkabir'deki törene bazı gazete ve televizyonların alınmamasını eleştiren CHP lideri, "Anıtkabir'de bu ülkenin aslanı yatıyor, sizin gücünüz yetmez ona. Her davranışları kendi sonlarını getiriyor" diye konuştu.

BÜROKRATLARA ÇAĞRI

"Bir ülkede adalet yoksa sağlıklı ve tutarlı bir yönetim yoktur" diyen Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz'a karşı hep birlikte mücadele ettik ama birileri 15 Temmuz'u Allah'ın bir lütfu kabul edip, milletin ensesinde boza pişirmeye başladı. Haksızlığa uğradığını iddia edenler mahkemelere başvurdu. Bu süreçte beraat edenleri görevlerine iade edeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratlar aynı şeyi yapmasınlar. Yaptıkları takdirde onları devletin bürokrasisinde tutmayacağım. Devletin temeli adalettir. 'Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayacağım' diyor. Kusura bakma senin devlet yerinde görevin yok."

"Ahlak denen kavram da çok önemli" diye sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Merkez Bankası'nda 128 milyar dolar buharlaşmış. Kime, hangi kurdan sattınız, niye kamuoyuna bilgi verilmiyor diye sorduk. Yanıt verilmedi ama cevabını bulacağız. Keşke mahkemeye verse de bu 128 milyar doları mahkemeye getirsek" diye konuştu.

"FATURASI 227 MİLYAR DOLAR"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Milleti perişan ettiler. 7,5 milyon kişi asgari ücretin üçte biri kadar gelir elde ediyor. Bu kişilerin sigorta primini devlet ödüyor. Bu iktidar halkın, çiftçinin, emeklinin yanında değil. 83 milyon insan Londra'daki bir avuç tefeciye çalışıyor. Erdoğan şahsım hükümetinin bu devlete ve millete vereceği hiçbir şey yoktur. Çiftçi perişan vaziyette. Sen bütün parayı dışarıya ödüyorsun. 7 yıldır arka arkaya gelir dolar bazında düşüyor. Bunun faturası 227 milyar dolar. Türkiye, ilk 20 liginden düşmüştür. İlk 10'a çıkaracağız diyorlardı, ilk 20'den düşürdüler" diye konuştu.

"400 MİLYON LİRALIK DOĞALGAZ YARDIMI YAPILACAK"

Elektrik ve doğalgaz zamlarını eleştiren CHP lideri şunları söyledi:

"İktidara çağrı yaptım, bir karakış fonu kurun. Doğalgaz, elektrik, su faturaları ağırlaşacak. Kış aylarında elektrik faturalarından KDV'yi, TRT payını kaldırın dedik. CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde karakış fonu benzeri bir çalışmayı büyük ölçüde tamamladık. Bir vatandaşımız doğalgaz, elektrik faturasını ödeyemez duruma gelirse belediyelerimiz devreye girecek. Ankara karakış destek paketini açıkladı. 400 milyon liralık doğalgaz yardımı yapacak.

Asgari ücret 2 bin 825 lira, açlık sınır 3 bin 93 lira. Bu da cumhuriyet tarihimizde ilk. Erdoğan'a yine tavsiyem, hemen asgari ücret tespit komisyonunu çağır. 'Asgari ücreti açlık sınırının üzerine çıkarın' demen lazım. Adı üstünde asgari ücret açlık sınırının altında. Bir ton kömürün fiyatı asgari ücreti geçti, nasıl ısınacak bu insanlar?"

ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİ

"Öyle bir şahsım ve şürekası var ki utanıyorum" diyen Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Roma'da ABD Başkanı Biden ile görüşmesini eleştirirken, "Dışarıda tam bir kuzu, gözleri gülüyor Biden'ı görünce. Türkiye böyle bir tabloyla hiç karşılaştı mı? En büyük derdi de bir fotoğraf çektirebilir miyim, 1 saat oturabilir miyim? Bu devletin itibarı yok mu? Yeter ki kendisini huzuruna kabul etsin, bir 10 dakika, 1 saat görüşebilsin. Onun şürekası onu kahraman ilan edecekler. Biden'ı görünce yüzü gülüyordu, Türkiye'ye gelirken çatık kaşlar. Kağıt toplayıcısını dövdürüyorlar, elindeki çek çeki alıyorlar. Baskıcı yüzünü millete layık görüyor. Dışarıda kuzu, içeride kaplan kesiliyor" dedi.

DEMİRTAŞ VE KAVALA HAKSIZ YERE İÇERİDE TUTULUYOR

Kılıçdaroğlu "Haksız yere içeride tutulan Demirtaş ve Kavala var. Benim vicdanım kabul etmiyor. Belki onlar CHP'ye oy da vermediler, sempati de duymadılar. Ama bizim görevimiz haksızlığa karşı durmaktır. Bunların tek suçu var, pasaportları ABD pasaportu değil" ifadelerini kullandı.

"İPİN UCUNU KAÇIRDILAR"

Son dönemde elektrik ve doğalgaz zamlarına tepkisini sıralayan CHP lideri şunları söyledi:

"Tüm zamlardan gıda fiyatlarındaki artış yüzde 40'ları aşacak. Peki asgari ücretli nasıl geçinecek? Bilgin yok, birikimin yok bütün derdin Biden bana gülecek mi? Sen Türkiye'yi düşün kardeşim. İpin ucunu kaçırdılar. Bir de bunların trolleri var; İletişim Başkanlığı aracılığıyla aslansın, kaplansın. Mutfaktan haberleri yok, sanıyorlar ki millet bunu yiyecek. Yönetme kapasiteleri kalmadı. Sen ne aslansın, ne kaplansın olsan olsan kağıttan kaplansın. Otokratların tüm özelliklerine sahip. Vatandaşı gözü görmüyor." HABERTURK.COM

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.