Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıç'tan provokasyon uyarısı ve Özdemir'in tutuklanmasına tepki

Kılıç'tan provokasyon uyarısı ve Özdemir'in tutuklanmasına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir'de camilerde 'Çav Bella' çalınmasının ardından sosyal medya paylaşımı nedeniyle Banu Özdemir'in tutuklanması ile ilgili bir açıklama yaptı. Kılıç açıklamasında kutuplaşmaya dikkat çekerek provokasyon uyarında bulundu. Kılıç, "Toplumun manevi değerlerine, tüm inançlara ve ibadethanelerine saygılıyız.Dini değerlere ve ibadet yerlerine yapılacak her türlü saldırının, provokasyonun da sonuna kadar karşısındayız. Ancak gerçek failleri bulmaya çalışmak yerine sadece sosyal medyada paylaşım yaptığı için hukuksuzca birinin tutuklanmasını tabi ki kabul edemeyiz." dedi.

  • Ege Postası
  • 23.05.2020 - 11:17

EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir'de merkezi sistemin frekansına girilerek camilerden korsan müzik yayını yapılmasıyla başlayan ve o anları sosyal medya hesabında paylaşan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in tutuklanmasına neden olayla illgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıç, kutuplaşmaya dikkat çekerek provokasyon uyarında bulundu. 

Kılıç, "Toplumun manevi değerlerine, tüm inançlara ve ibadethanelerine saygılıyız.Dini değerlere ve ibadet yerlerine yapılacak her türlü saldırının, provokasyonun da sonuna kadar karşısındayız. İzmir’de merkezi sistem frekansına girilerek camilerden müzik yayını yapılması olayında, gerçek failleri bulmaya çalışmak yerine sadece sosyal medyada paylaşım yaptığı için hukuksuzca birinin tutuklanmasını tabi ki kabul edemeyiz." dedi.

Halkı kin ve nefret söylemleriyle kutuplaştırmaya çalışan alçaklarla aynı duruma düşmeyeceğiz diyen Kılıç, şunları söyledi;

"Ezan ve sela okunan minarelerden şarkı çalarak inanca saygısızlık yapan suçluların bulunup cezalandırılması yetkili mercilerin sorumluluğundadır. Görevlerini yapmak yerine hukuksuzca maksatlı tutuklama yaparak bu çirkin olayı partimizle ve toplumun geniş kesimi ile ilişkilendirmek çabasını anlamak mümkün değildir. Bu çaba zor günlerimizde ülkemizin birlik ve beraberliğine ihanet etmekten başka birşey değildir. Camilere yapılan bu alçakça saldırıyı kınadığımız gibi Cemevlerinin kapılarının kırılmasından keyif alan, halkı kin ve nefret söylemleriyle kutuplaştırmaya çalışan alçaklarla da aynı duruma hiçbir zaman düşmeyeceğimizi özellikle belirtmek isterim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.