Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karamollaoğlu'ndan Suriye mesajı: Vakit kaybetmeden...

Karamollaoğlu'ndan Suriye mesajı: Vakit kaybetmeden...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Suriye’nin barış ortamına ve istikrara kavuşması için vakit kaybetmeden siyasi çözüm yolları mutlaka aranmalıdır. Geçmişte defalarca yapılan hatalar bir kez daha tekrar edilmemeli, kalıcı barış geçici günlük kazançlara kurban edilmemeli. Bu kapsamda, AK Parti iktidarının, Tel Aviv’e gösterdiği hoşgörünün hiç olmazsa binde birini de Şam’a göstermesi gerektiği kanaatindeyiz, Flitsin hükümetine göstermesi gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.08.2022 - 17:41

Temel Karamollaoğlu, bugün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, özetle şunları söyledi:

“Gaziantep ve Mardin’de meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Bu kazalarda ve ardından Rize’de meydana gelen başka kazada yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

“6 AY ÖNCE BAŞLATTIĞIMIZ BU SÜRECİN SONUNDA ÇOK DAHA KARARLI VE UMUTLUYUZ”

Öncelikle değerli genel başkanlara teşekkür etmeyi bir vazife addediyorum. Hakikaten süreç boyunca sergiledikleri büyük bir samimiyet ve kararlılıkla bugüne kadar gelme imkanını bulduk. Yaklaşık altı ay önce başlattığımız bu sürecin sonunda, bugün çok daha kararlı ve umutluyuz. Bunu ifade etmekten de memnuniyet duyuyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın, altı ay sonra milletimizin karşısına bugünkünden çok daha güçlü ve beklentilerinin tamamının karşılayacak projelerle çıkacağımızı da ifade etmek isterim.

İktidarda bulunanların, omuzlarında hissetmesi gereken sorumluluğu ne yazık ki hissetmedikleri bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle bizler hem muhalefette bulunmanın hem de iktidara aday olmanın sorumluluklarını omuzlarımızda hissediyor, bu sebeple de kuyumcu titizliğiyle çalışmalılarımızı sürdürüyoruz. Biliyorum ki hem Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. cumhurbaşkanı hem de herkesin cumhurbaşkanı olacak bir adayın belirlenmesi, bu masanın uhdesindedir. Aynı zamanda Meclis’te çoğunluğu oluşturacak olanlar da bu masanın etrafında bir araya gelen altı siyasi partinin milletvekilleri olacaktır.

“DURAN GEMİ, ARTIK İLERLEME FONKSİYONUNU KAYBETMİŞ BİR GEMİDİR”

‘Hepimiz aynı gemideyiz’ diyor. Doğru. Zannederim ki bu film repliği, bu sözlere en güzel cevap olacaktır. Sayın Erdoğan, deniz bitti. Duran gemi, artık ilerleme fonksiyonunu kaybetmiş bir gemidir. Aynı gemide olup olmamanın da hemen hemen hiçbir özelliği kalmamıştır.

6’lı Masa mensubu siyasi partiler olarak, bu problemlerin tamamına çözüm bulmakta kararlıyız. İttifak ettiğimiz hususlar, yaklaşımlarımızda bazı farklar olsa da temelde bu problemleri görüyor ve bu problemlerin çözülmesi gerektiğine gönülden inanıyoruz. Bundan dolayı çözüm bulacağımızdan da eminiz.

“KALICI BARIŞ GÜNLÜK KAZANÇLARA KURBAN EDİLMEMELİ”

Suriye meselesinin çözümünde, başından bu yana, Rusya dahil bütün ülkelerin kanaatlerini bilerek bir politika üretmekten mükellef olduğumuzu da bilmek mecburiyetindeyiz. Suriye’nin barış ortamına ve istikrara kavuşması için vakit kaybetmeden siyasi çözüm yolları mutlaka aranmalıdır. Geçmişte defalarca yapılan hatalar bir kez daha tekrar edilmemeli, kalıcı barış geçici günlük kazançlara kurban edilmemeli. Bu kapsamda, AK Parti iktidarının, Tel Aviv’e gösterdiği hoşgörünün hiç olmazsa binde birini de Şam’a göstermesi gerektiği kanaatindeyiz, Flitsin hükümetine göstermesi gerektiği kanaatindeyiz. Filistin Başbakanı geldi, nasıl karşılandığına hepimiz şahit olduk. Üzüldük. Bir tarafa alayı vala muamele, öbür tarafta maalesef sanki gelenler aynı değerde insanlar değilmiş gibi karşılama. Bu, yanlış bir yaklaşım.

“HERZOG KIRMIZI HALILARLA KARŞILANABİLİYORSA HEM FİLİSTİN BAŞBAKANI HEM DE ŞAM YÖNETİMİ AYNI MUAMELEYE TABİ TUTULMALIDIR”

Ama bugün muhalefette bulunanlar var İsrail’in işgal ettiği topraklarda ama bu muhalefette bulunanlar, bizim asırlardır kardeşimiz olan insanlar. Aynı inanca sahibiz, aynı duyguları taşıyoruz, aynı sorumlulukları idrak ediyoruz. Ama İsrail’in onlara yürüttüğü zulüm ve baskıya da göz yummuyoruz. Yumamayız, göz ardı edemeyiz. Herzog kırmızı halılarla karşılanabiliyorsa hem Filistin Başbakanı hem de Suriye yönetiminin başındaki Cumhurbaşkanı aynı muameleye tabii tutulmalıdır diye düşünüyorum. Ama süreçte sadece hem Esad ile yapılan görüşmelere hem de Filistin tarafıyla yapılan görüşmelere münhasır kalmamalı, orada elde edilen bilgi ve yaklaşımlar bizim politikalarımızı sil baştan formüle etmemize vesile olmalıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.