Dolar 32,5208
%-0.08
Euro 34,7793
%-0.25
Altın 2.423,750
%-0.26
Bist-100 9.733,00
%0.92

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kani Beko'dan 'Sınav iptal edilmelidir' çağrısı

Kani Beko'dan 'Sınav iptal edilmelidir' çağrısı

31 Temmuz’da yapılan KPSS’de yirmiye yakın sorunun; Yediiklim Yayınevi’nde önceki zamanlarda yayınladığı kitapçıklarda şıklarının dahi aynı biçimde yayınlandığı ortaya çıkmasının yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem inceleme talimatı vermesi hem de ÖYM Başkanı Prof. Dr. Halil Aygün'ü görevden almasının ardından CHP İzmir Milletvekili Kani Beko sosyal medyadan açıklama yaparak, "Görevden alınması yetmez. Sınav iptal edilmelidir!" dedi. Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, 2022 KPSS sorularının Yediiklim Yayınevi tarafından daha önce yayınlandığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Karabıyık; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e; “İptal edilmesi düşünülen soru var mıdır? 2022 KPSS ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?” sorularını yöneltti.

  • Ege Postası
  • 03.08.2022 - 09:53

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğmiz Pazar günü yapılan KPSS’de soruların bir kısmının Yediiklim Yayınevi’ne ait deneme kitapçıklarında daha önce yayınlandığı iddiaları üzerine önce Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) inceleme talimatı vermiş ardından da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ü görevden almıştı.

KPSS’de yirmiye yakın sorunun; Yediiklim Yayınevi’nde önceki zamanlarda yayınladığı kitapçıklarda şıklarının dahi aynı biçimde yayınlandığı ortaya çıkmasının ardından muhalafet cephesi arka arkaya sert açıklamalarla tepki gösterdi.

KANİ BEKO: CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE DAVET ETTi

Öte yandan sınava giren on binlerce yurttaş sınavın iptal edilmesini beklerken, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da sosyal medyadan açıklama yaparak, tepkisini ortaya koydu ve sınavın iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Kani Beko şu açıklamayı yaptı;

"Herkes KPSS sınav soruları ile Yediiklim yayınevinin deneme sınavı sorularının aynı olduğunu kanıtlarıyla söylemesine rağmen “inceledik, asılsız” açıklaması yapan ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı!

Görevden alınması yetmez. Sınav iptal edilmelidir! Bu suç organizasyonunun içinde kimler var aydınlatılmalıdır! Gençlerimizin hayalleriyle oynayanların her biri yargı önüne çıkarılmalıdır! Cumhuriyetin Savcılarını göreve davet ediyoruz!"

KARABIYIK’TAN “KPSS” SORULARI: “İPTAL EDİLMESİ DÜŞÜNÜLEN SORU VAR MI? SORUŞTURMA AÇILDI MI?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, 2022 KPSS sorularının Yediiklim Yayınevi tarafından daha önce yayınlandığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergelerinde; “2022 KPSS sorularının bir yayınevine ait kitapçık ile paralellik gösterdiği bilgileri doğru mudur?” sorusunun yanıtını istedi.

Karabıyık, önergesinde; şu değerlendirmeyi yaptı:

“Velilerin, öğrencilerin güveni kalmadı. Sürekli benzer olaylar, iddialar meydana geliyor. ÖSYM tarafından yapılan ‘İncelenmiştir, sorun yoktur’ açıklaması yeterli değildir. Soru işaretlerini ortadan kaldırmamıştır. Öğrenci ve velilerin artık bu açıklamayı yapan kuruma da, sınavlara da güvenleri kalmamıştır. Bakanlığın ve ilgili kurumun yıllardır zedelenen bu güveni tekrar yapılandırma konusunda en ufak bir girişimi bulunmamaktadır. Şu an ‘sorun yoktur’ açıklamasına bile, ‘olsa da vardı diyemezler, sınav güvenliğinde başarısızlıklarını kabul etmezler’ şeklinde düşünenler çok sayıdadır. Kaldı ki bu olayda bir cemaat, bir dernek vb. şaibesi hakkında çekinceleri olduğunu bize ulaşan öğrenciler ve aileler de ifade ediyor. Bu konunun takipçisi olacağız.”

Karabıyık, şu soruları yöneltti:

“2022 KPSS sorularının bir yayınevine ait kitapçık ile paralellik gösterdiği iddiaları doğru mudur? Hangi alanlarda kaç soru bu yayınevinin kitapçığı ile paralellik göstermektedir? 2022 KPSS soruları daha önce herhangi bir alanda yayımlanmış mıdır? İptal edilmesi düşünülen soru var mıdır? 2022 KPSS ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.