Dolar 32,5825
%0.21
Euro 34,8344
%0.49
Altın 2.417,100
%-0.65
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli siyasetçilerden Kur’an’a saygısızlığa tepki

İzmirli siyasetçilerden Kur’an’a saygısızlığa tepki

İzmir'in Çiğli ilçesinde Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe veren 2 kişi polis ekiplerince yakalandı. Kur’an-ı Kerim’in yırtılmasına İzmirli siyasetçilerden çok sert eleştiriler geldi.

  • Ege Postası
  • 04.10.2022 - 09:58

EGEPOSTASI- İzmir'in Çiğli ilçesinde Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe veren 2 kişi, o anları sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bunun üzerine yapılan şikayetler sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2 kişinin gözatına alındığını açıkladı.
Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir’de Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan iki edepsizin kimlikleri Emniyet Teşkilatımızca tespit edildi ve savcılık talimatı ile gözaltına alındılar" dedi.

Kuran-ı Kerim’in yakılmasına sosyal medyadan tepkiler yükselirken bir tepki de İzmirli siyasetçilerden geldi.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ‘’Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum’!’ dedi. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ‘’Dini değerlerimize ve kutsallarımıza yapılan her saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim üzerinden yapılan provokasyonlara, halkımız arasında infial yaratma girişimlerine asla izin vermeyeceğiz’’ dedi. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘’Kendini bilmez iki kişinin, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve müslümanları hedef alan saygısızlıklarından dolayı derin bir üzüntü duydum. Söz konusu kişiler, Emniyet Teşkilatımız tarafından yakalandı. Dini değerlerimize yapılan hakareti şiddetle kınıyorum’’ ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise açıklamasında, ‘’ Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık yapanların kimlikleri tespit edilip gözaltına alındıkları açıklandı. Hoşgörü şehri Izmir’imizde böyle bir durumun yaşanmasından üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyorum’’ ifadelerine yer verdi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, ‘’İzmir'de Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan ve müslümanları hedef alan şahıslar gözaltına alındı. Yaptıkları rezilliğin hesabını yargı önünde verecekler!'' ifadelerini kullandı. 

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, “...Allah nûrunu tamamlayacaktır.”Saff Suresi/8.Ayet Mealî İzmir Çiğli'de Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ebu Cehillerin karşısında,Ashabın yanında; binlerce yıldır İslam davası için geçen her bir ömrün izinde yürümeye devam edeceğiz!

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ‘’Çiğli'de Kur'an'ı Kerim üzerinden dinimize ve müslümanlara saygısızlık ederek toplumu kışkırtan bu provokatör hakkındaki işlemleri izleyeceğiz. Cami hopalöründen şarkı çaldıranın hâlâ yakalanmamasını da bir İzmir'li olarak ayrıca kınıyorum'' dedi. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: “Yurt dışında İslam düşmanlığının örneklerine şahit olurken ne yazık ki ülkemizde de benzer bir düşmanlık görüntüsünün yaşanmasından dolayı büyük üzüntü duydum. Kendini bilmez iki sapkının yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı yaptığı provokatif saldırıyı şiddetle kınıyorum”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ise “İzmir’de kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Bu tür elim vakaların tekrarlanmamasının “önce ahlak ve maneviyat” düsturlu bir eğitimle mümkün olacağını bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.